Tudose: Split TVA va fi amendat în Parlament. Obligatoriu doar pentru firmele in insolventa

E.b. | 13.10.2017

Premierul Mihai Tudose a declarat că în privința TVA split se va ține cont de anumite propuneri ale patronatelor și se va interveni cu amendamente în Parlament.

Pe aceeași temă

 

El afirmă că măsura ar urma să vizeze, în primul rând, firmele aflate în insolvență și faliment. El a spus că se are în vedere introducerea unui sistem de premiere.

 

"Au început nuanțările în urma discuțiilor cu patronatele, unele observații ale patronatelor sunt corecte și, pentru a scurta cumva din procedura legislativă, vom pune amendamente, vor fi sub formă de amendamente, la Senat și apoi la Camera Deputaților", a declarat premierul, întrebat de presă la finalul CExN al PSD ce se va întâmpla cu modificările la Codul fiscal, respectiv cu măsura TVA split, conform Agerpres.

 

Premierul a precizat că ministrul de Finanțe ar urma să prezinte modificările privind TVA split la începutul săptămânii viitoare.

 

"Cred că ar fi bine ca luni să vi le prezinte ministrul de Finanțe de la cap la coadă, eu vă dau câteva elemente. Nu va mai fi obligatorie pentru toată lumea (split TVA — n. red.), ci, în principiu, pentru firmele care intră în insolvență, în faliment sau firmele cu istoric fiscal nu foarte coerent, adică cu două, trei, patru întârzieri la TVA. De asemenea, va fi și un sistem de premiere, încercăm să-l fixăm și va fi anunțat în momentul depunerii amendamentelor", a mai spus Tudose. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22