Plumb apară Belina în plen: Se încearcă demonizarea PSD. Luptăm pentru votul românilor

E.b. | 17.10.2017

Deputatul PSD Rovana Plumb, pe numele căreia DNA cere începerea urmăririi penale în Dosarul Belina, s-a apărat în fața colegilor deputați și a spus că acest dosar este nu abuz al procurorilor, care doresc să înlăture de la putere coaliția PSD-ALDE.

Pe aceeași temă

 

 

Din păcate, sunt nevoită astăzi să vin în fața dvs. pentru a discuta despre un dosar penal, care este rezultatul unui abuz. Chiar dacă ne-am obișnuit că nimic nu este imposibil, ne-am obișnuit că trebuie să luptăm pentru a demonstra că adevărul este mai puternic decât minciuna.

 

Fac mențiunea expresă că sunt nevinovată. Nu am avut niciodată înțelegeri în afara legii, nu mi s-a solicitat și nu am acordat nimărui sprijin ilicit nimănui, în toată cariera mea. Astăzi, în fața dumneavoastră, vă invederez că s-a comis un abuz, din partea unora care nu înțeleg jocul democratic, nu respectă votul românilor de la alegerile parlamentare și doresc să atace PSD, partidul în jurul căruia pivotează guvernarea, a spus Rovana Plumb în Camera Deputaţilor.

 

Dincolo de realitatea ce rezultă din dosarul penal, ne aflăm în fața unui joc periculos al percepției. Știți foarte bine că se încearcă inducerea în eroare cu același scop pe care îl au mereu: demonizarea PSD. Eu vă spun cu toată tăria că noi coaliția PSD-ALDE  vrem să luptăm pentru votul românilor, pentru programul de guvernare. Nimic din ceea ce există la dosarul de penal nu vine să mă acuze de vreo faptă penală. În acest dosar, niciunul din cei peste 40 de martori nu au indicat numele Rovanei Plumb, care ar fi încălcat în vreun fel legea.

 

Am aflat despre acest dosar penal din presă, ca urmare a emiterii comunicatului de către DNA. Acest comunicat este contrazis în totalitate de către actele trimise de către procurori în dosarul de la Parlament.

 

Activez de peste 20 de ani în politică, am fost și sunt membru doar al PSD și toată activitatea mea am făcut-o cu onestitate, cu cinste. Vă spun astăzi cu aceeași cinste și corectitudine că nu am greșit cu nimic. Este vorba despre două HG care au toate avizele legale, nu s-a încălcat nicio lege.

 

Mă aflu în fața dumneavoastră pentru a vă ruga să votați cum vă dictează conștiința.

 

Votul pe care îl dați astăzi nu este pentru Rovana Plumb, este un vot pentru a pune capăt domniei abuzurilor,  a declarat Rovana Plumb, în plenul Camerei Deputaților, conform Stiripesurse.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22