Dragnea anunță că Legea pensiilor se amână până în 2019. Olguța Vasilescu: ce-i atâta supărare?

Dora Vulcan | 17.10.2017

Liviu Dragnea spune că legea pensiilor se amână. „Nu trebuie să îşi producă efectele în 2018” spune şeful PSD, în ciuda promisiunilor făcute prin programul de guvernare.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Legea pensiilor se amână și nu se va aplica din 2018. Anunțul a fost făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a declarat la Parlament că în proiectul de buget pentru anul viitor vor fi prinse toate majorările prevăzute în programul de guvernare, nu însă şi legea pensiilor, despre care a spus inițial că este obligatoriu să se aplice din 2018.

 

 

Întrebat dacă legea pensiilor este cuprinsă în draftul de buget pentru anul viitor, Dragnea a spus: „Nu. Din moment ce nu o avem, n-ai cum să o prinzi. Din moment ce nu e adoptat, ca să vii cu un proiect de lege a bugetului de stat nu poţi să vii decât pe legi adoptate, nu poţi să rezumi că în anul următor sau peste o lună va fi adoptată o lege. Legea pensiilor nu este obligatoriu să-i producă efectele financiare în 2018, în schimb toate creşterile de care am vorbit în programul de guvernare sunt prinse în legea bugetului”.

 

 

 

”Domnul Mişa nu a fost ieri (la şedinţa coaliţiei – n. red.), o să ne vedem mâine (miercuri - n. red.). Ceea ce s-a prezentat până acum: sunt prevăzute toate actele normative care au fost adoptate, este încadrare sun 3% deficit, un program de investiţii bun”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă este mulţumit de cum arată până acum draftul de buget pentru anul viitor.

 

 

 

Intervievată pe subiect de Antena 3, ministrul Muncii Olguța Vasilescu a reacționat extrem de iritată, ea a invocat existența a două etape în aplicarea legii și a completat retoric: ”ce-i atâta supărare?”

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22