Marea eliberare: Toader spune că nici el nu credea că peste 3 mii de condamnaţi vor fi liberi

E.b. | 20.10.2017

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat că, în urma intrării în vigoare a Legii recursului compensatoriu, până joi la miezul nopții, au ieșit din penitenciar 529 de deținuți iar 3.349 au dobândit vocație pentru liberare condiționată.

Pe aceeași temă

 

"În cursul zilei de ieri, (...) în baza acestei legi, adăugarea acelor șase zile (...) considerate ca fiind executate, au ieșit din penitenciar 529 de deținuți. Este mult și pentru orice așteptare a mea. Nu credeam că impactul este, va fi atât de mare, dar, sigur, este efectul legii", a declarat  ministrulToader, la conferința "Protecția drepturilor deținuților și condițiile de detenție din România", conform Agerpres.

 

El a precizat că informația i-a fost transmisă de directorul ANP, Marian Dobrică.

 

Tudorel Toader a adăugat că, tot în cursul zilei de joi, 3.349 de deținuți au dobândit vocație pentru liberare condiționată.

 

"Tot prin adăugarea celor șase zile, în cursul zilei de ieri, au dobândit vocație la liberarea condiționată 3.349 de deținuți. Deci, li s-a împlinit fracția prin ce au executat efectiv și prin ce se consideră efectiv executat de lege prin adăugarea celor șase zile la fiecare 30 de zile executate. Nici la acești 3.349 nu intră cei care oricum ar fi dobândit vocație la liberarea condiționată, ceea ce înseamnă că, pe termen foarte scurt, probabil, comisiile vor fi destul de solicitate, pentru că nu-mi închipui ca vreun deținut să dobândească această vocație și să nu-și exercite acest drept, să nu încerce această așteptare, speranță legitimă pe care o are", a declarat ministrul Justiției. 

 

 

**************

 

În ianuarie 2017, Marius Vulpe, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) spunea că gradul de recidivă este în jur de 40-45%:

"Nu există nicio garanţie că un om care a comis o infracţiune nu o va mai face încă o dată. Putem astăzi doar să discutăm despre statistici. O statistică ne arată că în penitenciar sunt circa 40/45%dintre cei condamnaţi anterior care au mai comis infracţiuni, adică recidivişti". 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22