DNA: Acuzații restrânse pentru Elena Udrea în dosarul Hidroelectrica

Dora Vulcan | 20.10.2017

DNA a restrâns acuzațiile aduse Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica, a anunțat Elena Udrea vineri după audierea sa la DNA.

Pe aceeași temă

 

 

Nu mai există nici măsuri preventive, iar ceea ce a rămas de lămurit sunt aspecte și fapte ce nu țin de natura penală, ci de legea finanțării electorale a partidelor care era în vigoare la momentul faptelor și care prevedea, în cazul încălcării, doar sancțiuni contravenționale, a anunțat avocatul ei, Veronel Rădulescu.

 

 

 El a spus că în dosar nu se mai pune problema ca cei 5 milioane de dolari să fi ajuns la Elena Udrea.

 

Banii respectivi au fost pentru partid, pentru finanțarea campaniei electorale locale din anul 2012, la care Elena Udrea nici măcar nu a fost candidat, a ținut să precizeze avocatul. Întrebat de ce în cererea de aviz pentru reținere și arestare trimis inițial la Parlament de DNA se spunea că Elena Udrea ar fi încasat o parte din bani, avocatul a spus că erau vremuri când „era la modă ca Elena Udrea să fie arestată. Acum moda respectivă s-a mai estompat”, a comentat avocatul, citat de Digi 24.

 

Fostul procuror care s-a ocupat de dosar, Mihaiela Moraru Iorga, declara că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, i-ar fi cerut să o rețină oricum pe Elena Udrea, chiar dacă Parlamentul dădea sau nu aviz nefavorabil.

 

„Mai e un aspect pe care vreau să-l rețineți: această finanțare care se află în discuție a fost refuzată de către doamna Udrea! A spus: nu sunt de acord să fac această finanțare din partea acestui domn! Și cu toate astea, s-a făcut și este acuzată dumneaei. Mi se pare absolut anormal”, a subliniat avocatul.

 

În dosar e vorba de o presupusă mită de 5 milioane de dolari pe care Elena Udrea ar fi pretins-o de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru a-i facilita un contract cu Hidroelectrica.

 

În vara anului 2010, contractul extrem de profitabil pe care Buzăianu îl avea cu Hidroelectrica, urma să expire, moment în care ar fi apelat la Elena Udrea, pe atunci ministru al dezvoltării şi turismului în guvernul Boc. Avea nevoie de cineva, spun procurorii DNA, care să intervină la Ministerul Economiei, condus la acea vreme de Ion Ariton, astfel încât contractul să fie reînnoit. Elena Udrea ar fi cerut pentru acest serviciu 5 milioane de dolari. Banii i-ar fi primit doi ani mai târziu. O parte din bani, primiți cash, ar fi mers către finanțarea Partidului Democrat Liberal, iar o altă parte i-ar fi primit sub forma unui pachet de acțiuni la o entitate media.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22