Lazăr: DNA desfăşoară activităţi sensibile şi dificile. De înţeles că are mai multe achitări

E.b. | 21.10.2017

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat că DNA este încadrată cu procurori de elită în Ministerul Public, care desfășoară activități mai dificile decât procurorii de la alte structuri, fiind astfel de înțeles că au mai multe achitări.

Pe aceeași temă

 
 
Augustin Lazăr a fost întrebat, vineri, la Alba Iulia, dacă este mulțumit de activitatea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pe care a descris-o ”foarte sensibilă și foarte dificilă”.
 
 
Direcția Națională Anticorupție e o structură specializată a Ministerului Public care desfășoară o activitate foarte sensibilă și foarte dificilă. După cum se vede, au cele mai complexe dosare care privesc corupția și faptele asimilate corupției, dar de la nivel mediu și înalt, adică cu persoanele cele mai dificile, cu cauzele cele mai complexe. Este de observat că, în ultima perioadă, în contextul în care au apărut unele decizii ale Curții Constituționale, în contextul în care au apărut și niște modificări legislative, pe la instanțe s-au dat soluții de achitare ceva mai multe decât anterior”, a spus Augustin Lazăr, conform ziarulunirea.ro.
 
 
Întrebat dacă se referă la abuzul în serviciu, care în iunie 2016 a fost parțial dezincriminat, procurorul general a răspuns: ”Exact, pentru abuz în serviciu”.
 
 
Nu pot să reproșez procurorului care a efectuat acte de urmărire penală într-un dosar că ulterior a apărut o decizie a CCR care a schimbat optica. Eu vreau să vă spun că DNA este încadrată în proporție covârșitoare cu procurori la cel mai înalt nivel profesional, sunt procurori de elită în Ministerul Public și ei desfășoară o activitate mai dificilă decât ceilalți procurori de la alte structuri. Și aici este de înțeles și faptul că există un mai mare număr de achitări și de restituiri. Dar, ei, așa cum își desfășoară activitatea, desfășoară o activitate bună”, a mai spus Augustin Lazăr.
 
Conform deciziei CCR din iunie 2016, infracțiune de abuz în serviciu nu se mai pedepsește penal dacă nu se încalcă o lege, o ordonanță sau o ordonanță de urgență.  
 
Procurorul general al României a participat, vineri, la Alba Iulia, la un simpozion cu ocazia sărbătoririi Zilei Europene a Avocaților, organizat de Baroul Alba, în prezența a 160 de avocați. 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22