SRI a deschis o ancheta interna si cere Comisiei parlamentare probele oferite de Dragomir

E.b. | 21.10.2017

SRI a trimis in aceasta saptamana trei comunicari catre Comisia parlamentara de control, cu privire la informatiile lansate in spatiul public in ultima vreme in legatura cu activitatea serviciului.

Pe aceeași temă

 
 

 Totodata, SRI a solicitat, la randul sau, toate "elementele concrete" puse la dispozitia comisiei de fostul ofiter Daniel Dragomir.

 

Intr-un comunicat al SRI, se precizeaza ca directorul serviciului, Eduard Hellvig, a fost cel care a dispus trimiterea celor trei comunicari catre comisia de control.

 

Prima dintre ele se refera la o solicitare adresata de comisia de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009.

 

"In aceasta comunicare, SRI a motivat caracterul clasificat al documentelor trimise anterior si a adus completari cu elemente neclasificate care pot fi transmise de catre Comisia de control al SRI catre Comisia speciala", se arata in comunicatul SRI.

 

 

Cea de-a doua comunicare se refera la afirmatiile din spatiul public privind gestionarea arhivei SIPA, in legatura cu care SRI a trimis Comisiei "o informare completa".

 

"Ultima comunicare se refera la expunerile publice cu legatura la declaratiile lt.col. (r) DRAGOMIR DANIEL. In acest caz, SRI a solicitat Comisiei de control transmiterea oricaror elemente concrete detinute, in vederea derularii investigatiilor si cercetarilor aprofundate in cadrul unei comisii interne de verificare care a fost dispusa anterior de directorul SRI, domnul Eduard Hellvig", se mai arata in comunicatul citat.

 

Reactia SRI vine la o luna de la prima audiere a lui Daniel Dragomir in comisia parlamentara de control, dupa mai multe articole publicate de el pe blog si interviuri acordate in presa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22