USR cere din nou instanţei anularea societăților pe care Firea le-ar fi înfiinţat ilegal

E.b. | 22.10.2017

Uniunea Salvați România (USR) a anunțat că va face recurs la decizia Tribunalului București prin care s-a respins acțiunea de anulare a celor 22 de societăți comerciale înființate de Primăria Capitalei.

Pe aceeași temă

 

 


Uniunea Salvați România va continua lupta în instanță pentru anularea celor 22 de societăți comerciale înființate ilegal de primarul Gabriela Firea și majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Capitalei, se arată într-un comunicat al USR.

 

Săptămâna aceasta a fost pronunțată o primă sentință, de respingere a acțiunii USR de anulare a societăților. Decizia nu este însă definitivă, iar consilierii generali ai Uniunii Salvați România o vor contesta cu recurs. Tribunalul București a fost prima instanță sesizată în acest caz, iar motivarea respingerii acțiunii USR va veni în aproximativ o lună de zile, anuntă USR.

 

USR va continua să lupte pentru interesul cetățenilor, pentru a anula cele 22 de societăți ilegale, urmând să facem recurs la pronunțarea de primă instanță. Considerăm în continuare că vom avea câștig de cauză deoarece a fost încălcată legea 215/2001. De asemenea, USR va ataca în instanță hotărârile de împrumuturi și măririle de capital social către aceste societăți, transferuri din banii bucureștenilor decise de majoritatea PSD-ALDE fără a respecta legile în vigoare”, a anunțat Roxana Wring, președinta USR București.

 

Înființarea celor 22 de societăți comerciale care formează o Primărie paralelă s-a făcut ilegal, întrucât conform legii aveau nevoie de votul a două treimi dintre consilieri în Consiliul General și au obținut numai o majoritate simplă.

 

Aceste societăți jefuiesc deja bugetul Bucureștiului prin hotârârile de Consiliul General din 28 septembrie. Din estimările USR, pe baza documentelor prezentate de Gabriela Firea, societățile înființate de PSD-ALDE vor putea cheltui în următorul an 300 de milioane de euro, bani ai cetățenilor care muncesc și plătesc taxe în București.

 

La rectificarea bugetară, Gabriela Firea a tăiat practic toate investițiile în dezvoltarea Bucureștiului pentru a transfera banii către noile societățile comerciale patronate de prieteni și apropiați ai coaliției – 116 milioane euro sub formă de majorări de capital (75%) și împrumuturi fără dobândă din bugetul municipalității (25%).

 

”Administrația PSD-ALDE duce Bucureștiul spre dezastru, lipsa investițiilor publice, degradarea serviciilor pentru cetățeni, inexistența strategiilor credibile de rezolvare a problemelor majore care afectează funcționarea orașului și calitatea vieții, dovedesc că PSD nu își respectă niciuna din promisiunile făcute în campania electorală din iunie 2016”, a declarat președinta USR București Roxana Wring.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22