Vosganian: România, într-o situaţie dramatică în ce priveşte veniturile fiscale

E.b. | 23.10.2017

Varujan Vosganian, deput ALDE şi vicepreşedintele acestei formaţiuni politice, a declarat că aplicarea split TVA vine pe fundalul unei situații dramatice în care se află România privind veniturile fiscale.

Pe aceeași temă

 


"Avem o problemă reală pe care nu putem să o tratăm nici cu dispute politice, nici sterile, nici cu bășcălie. În ceea ce privește veniturile fiscale, România se apropie dramatic de pragul de 25%, media europeană este 40%, iar țările din vârful piramidei au colectări de aproape 50% — Franța, aproape 48%, Danemarca, Finlanda, Belgia, peste 45%, până și Bulgaria are peste 30%.

 

Sigur că putem să facem bășcălie, sigur că putem să folosim această tribună pentru a cere demisii. Chestiunea nu aparține doar unui singur Guvern, este o tendință care vine mai de demult și ea trebuie rezolvată prin dialog politic și efortul tuturor. Așadar, această încercare făcută de Guvernul Tudose vine pe fundalul unei situații dramatice în care se află România. Aici nu este vorba doar de TVA, pentru că invocarea splitării TVA pentru rău platnici se referă și la neplata contribuțiilor și la plata celorlalte impozite. Este greșit să se spună că soluția trebuie căutată numai în paradisuri fiscale", a spus deputatul ALDE, citat de Agerpres, la dezbaterea pe tema split TVA din plenul Camerei Deputaților.


El a afirmat că ALDE nu susține sporirea sau introducerea unor taxe.


"În legătură cu colectarea TVA, într-adevăr suntem în urma tuturor celorlalte țări din UE. Trebuie să avem o soluție, dar vă repet și o spun și colegilor care sugerau idioțenii de tipul impozitării cotețelor: nu se va face acest lucru prin introducerea unor taxe și impozite sau mărirea unor taxe și impozite, pentru că ele nu vor face decât să apese tot asupra celor care își fac datoria față de stat. ALDE nu este de acord cu sporirea sau introducerea unor taxe. (...) Noi, ALDE, vrem să sprijinim și să respectăm pe cei care plătesc corect, să facem o competiție corectă între agenții economici și să nu protejăm pe cei care nu plătesc taxe pentru a avea un avantaj incorect", a explicat Vosganian. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22