Grecia, două zile fără știri: jurnaliștii sunt în grevă. Ei cer condiții mai bune de muncă

Dora Vulcan | 24.10.2017

Jurnalistii din Grecia sunt in greva la nivel national, refuzand sa publice stiri timp de doua zile, incepand de marti. Acestia cer conditii de munca mai bune, informeaza premiumtimesng.com.

Pe aceeași temă

 

 

Astfel, Grecia nu va avea ştiri TV şi radio marţi şi miercuri, aceasta fiind cea de-a doua grevă a reporterilor în luna octombrie şi cea de-a patra într-o perioadă de două luni. Greva precedentă a durat 24 de ore. Agenţia de presă de stat ANA-MPA şi angajaţi în presa tipărită s-au alăturat grevei, de asemenea, astfel că miercuri şi joi nu vor exista ziare în Grecia, transmite News.ro.

 

Uniunea jurnaliştilor cere salvarea fondului de asigurări de sănătate, salarii mai bune şi încetarea practicii care determină reporterii să accepte locuri de muncă cu jumătate de normă, pentru care sunt plătiţi cu sume mai mici.

 

Reporterii din Grecia s-au confruntat cu grave probleme financiare în ultimii opt ani. Mai multe ziare şi-au încetat apariţia, iar altele au făcut disponibilizări, astfel că mulţi jurnalişti au rămas fără locuri de muncă.

 

Sindicatele din Grecia intră în grevă frecvent, protestând faţă de reformele care însoţesc trei pachete internaţionale de salvare, în valoare de zeci de miliarde de dolari, care din 2010 menţin ţara pe linia de plutire.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22