Sevil Shhaideh, numită în Consiliul de supraveghere al OMV Petrom în locul lui Busuioc

Dora Vulcan | 27.10.2017

Compania OMV Petrom a anunțat vineri la Bursa de Valori numirea fostului vicepremier în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, dar și în alte două comitete, transmit Digi 24 și Profit.ro. Amintim că Shhaideh este anchetată penal de DNA în afacerea Belina.

Pe aceeași temă

 

 

Sevil Shhaideh, care a demisionat recent din postul de vicepremier și ministru al Dezvoltării, fiind vizată de un dosar penal, a fost numită membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, în locul unui alt fost membru al Guvernului, Mihai Busuioc, numit în urmă cu două săptămâni președinte al Curții de Conturi, transmite profit.ro.

 

Statul mai detine la OMV Petrom 20% din capitalul firmei.

 

Pe lângă Consiliul de Supraveghere, Sevil Shhaideh va mai face parte atât din comitetul de audit, cât și din cel prezidențial și de nominalizare al OMV Petrom. Numirea ei a avut loc după ce Mihai Busuioc, numit la șefia Curții de Conturi, a renunțat la funcțiile ocupate acum de Shhaideh, transmite Digi 24.

 

 

De la Petrom, Shaiddeh va încasa o remuneraţie netă de 20.000 de euro pe an, ca membru al Consiliului de Supraveghere, o remuneraţie netă, per şedinţă, de 4.000 euro ca membru al Comitetului de Audit şi o remuneraţie brută per şedinţă, corespunzând unei remuneraţii nete de 2.000 euro ca membru al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare, potrivit economica.ro

 

 

 

”În conformitate cu prevederile art. 1537, aliniatul (1) din Legea societăţilor nr. 31/1990 şi ale art. 17.4 din Actul Constitutiv al OMV Petrom S.A, Sevil Shhaideh a fost numită membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, membru al Comitetului de Audit şi membru al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare ale OMV Petrom, începând cu data aprobării numirii sale de către Consiliul de Supraveghere, respectiv 26 octombrie 2017, şi până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor”, spune compania în comunicat.

 

Sevil Shhaideh a demisionat recent din postul de vicepremier și de ministru al Dezvoltării fiind vizată de un dosar penal.

 

Dosarul vizează trecerea, considerată ilegală, în 2013, a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel (cu suprafață de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare), situate în albia minoră a Dunării,  din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

 

După ce și-a dat demisia de la ministerul Dezvoltării, Shhaideh a fost consolată cu un post de consilier de stat în aparatul guvernamental al premierului Tudose, artizanul operațiunii de partid în urma căreia Shhaideh și coechipiera de la Fonduri Europene, Rovana Plumb, și-au dat demisia. Shhaideh a invocat faptul că nu mai rezistă presiunilor la care este supusă. În scurt timp și-a revenit și a preluat postul din subordinea celui care a contestat-o iar acum, iată pe cele de la OMV Petrom.

 

foto DC News

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22