SUA nu recunosc independenţa Cataloniei şi sprijină unitatea Spaniei

E.b. | 27.10.2017

Statele Unite ale Americii au afirmat vineri că sprijină "unitatea" Spaniei, după ce parlamentul Cataloniei a declarat unilateral independența regiunii de Spania.

Pe aceeași temă

 
 

"Catalonia este parte integrantă a Spaniei și Statele Unite sprijină măsurile constituționale luate de guvernul spaniol care vizează menținerea unei Spanii puternice și unite", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert, conform AFP, preluată de Agerpres.

 

"Statele Unite sunt legate printr-o mare prietenie și un parteneriat durabil de aliatul nostru NATO, Spania", a adăugat oficialul american, subliniind că SUA și Spania "cooperează strâns pentru a promova prioritățile economice și de securitate comune".

 

Parlamentul Cataloniei a adoptat vineri o rezoluție în care proclamă regiunea un "stat independent luând forma unei Republici", o ruptură fără precedent în Spania, la care Madridul a ripostat suspendând autonomia acestei provincii, în virtutea articolului 155 din Constituția Spaniei.

 

Șeful guvernului spaniol Mariano Rajoy a reacționat imediat la votul Parlamentului catalan promițând pe Twitter că va "restaura legalitatea" în Catalonia. El va conduce în cursul serii o reuniune a cabinetului său pentru a decide măsurile concrete ce se vor lua imediat în cadrul procesului de punere a Cataloniei sub tutelă, una dintre deciziile evocate fiind demiterea premierului catalan Carles Puigdemont și a guvernului acestuia. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22