MAE: România respinge ”cu fermitate declarația unilaterală de independență a Cataloniei"

Dora Vulcan | 28.10.2017

MAE român isi reafirma sprijinul ferm pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a Spaniei si respinge "declaratia unilaterala de independenta a Catalaniei", dupa ce parlamentul catalon a adoptat o declarație de independență fata de Spania, iar guvernul spaniol a dizolvat parlamentul catalan.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Comunicatul Ministerului român al Afacerilor Externe

 

Respingem cu fermitate si irevocabil "declaratia unilaterala de independenta" a Cataloniei. Reafirmam sprijinul ferm al Romaniei pentru suveranitatea si integritatea teritoriala ale Spaniei. Spania este un aliat important si partener strategic al tarii noastre, relatie reflectata atat la nivel bilateral, cat si in cadrul UE si la nivel international.

 

Subliniem ca legitimitatea oricarui proces sau a oricarei actiuni care tine de ordinea interna a unui stat rezida in deplina sa conformitate cu legea fundamentala, cu ordinea de drept din statul respectiv. Reiteram pozitia consecventa a Romaniei in favoarea respectarii dreptului international, care nu permite modificari teritoriale survenite fara acordul statului implicat.

 

Situatia generata in Catalonia tine de ordinea interna din Spania si ne exprimam speranta ca va reveni in cel mai scurt timp in parametrii ordinii constitutionale din acest stat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22