Dupa declaratii agresive la adresa Romaniei, Dodon il invita pe Iohannis in Moldova

E.b. | 30.10.2017

Igor Dodo, presedintele pro-rus al Republicii Moldova, i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis, prin intermediul ambasadorului roman la Chisinau, o invitatie oficiala pentru a vizita Moldova, potrivit unei postari pe Facebook.

Pe aceeași temă

 

"Am toata convingerea ca numai prin discutii repetate pot fi depasite asperitatile si dificultatile care mai apar in relatiile dintre state sau dintre institutii", a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

 

Presedintele Republicii Moldova i-a inmant invitatia oficiala ambasadorului Romaniei, Daniel Ionita, caruia i-a spus ca Romania si Moldova sunt "doua state independente si suverane, care trebuie sa gaseasca noi oportunitati de cooperare respectuoasa si benefica pentru cetateni".

 

L-am asigurat pe domnul Ambasador de faptul că relațiile moldo-române sunt și vor rămîne a fi fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătății noastre, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale pe care le-am avut mereu... Prin această scrisoare, i-am transmis domnului Președinte Iohannis invitația mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă... Am toată convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții și mizez pe faptul că Președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui, a mai scris Igor Dodon pe pagina sa Facebook.

 

Invitatia lui Dodon survine cu un an inainte de alegerile parlamentare din Republica Moldova. Dodon a facut in dese randuri declaratii agresive la adresa Romaniei si a promovat apropierea Republicii Moldova de Federatia Rusa

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22