Colectiv/Adina și Alice:Noi nu vorbim de vacanțe, noi ne întrebăm când ai următoarea operație?

Dora Vulcan | 30.10.2017

Au trecut prin infernul flăcărilor de la Colectiv. Au rămas cu trupurile și sufletele pline de cicatrici. Dar au găsit putere să-i ajute pe alții. Două supraviețuitoare de la Colectiv sunt voluntare într-o tabără pentru copiii care au suferit arsuri. Și i-au ajutat pe cei mici să-și depășească traumele.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Adina Apostol și Alice Tiaru, au împărtășit TVR câteva dintre momentele extraordinare pe care le-au petrecut alături de copiii din tabără de la care spun că au învățat că viața merge înainte, că trebuie privită cu optimism.

 

Copiii sunt atât de puternici, ca niște adulți, trec pe lângă operații ca și când ar fi ceva normal, spun ele.

 

Adina Apostol spune că lumea își amintește cel mai mult de Colectiv în perioada aceasta. ”În rest suntem doar noi cu noi și familiile noastre, de cele mai multe ori și este dureros pentru că rămânem în trecut unde am fost acum doi ani și nu avansăm, ca popor, cu absolut nimic.”

 

Alice Tiaru a vorbit despre viața de după Colectiv. ”Sunt foarte multe operații de făcut după asemenea arsuri. Cumva cred că ne-am și obișnuit cu operațiile acestea, cu ritmul acesta. Noi nu ne gândim la vacanțe. noi ne întrebăm când vei avea următoarea operație sau cât stai la tratament.”

 

În memoria victimelor incendiului din Colectiv, la Arenele Romane din București, e programat un concert, de la ora 18. Pe scena vor urca, printre altele, formațiile 'Coma', 'Luna amara' sau 'Days of confusion'. Fondurile strânse vor fi folosite în beneficiul victimelor. Duminică, tot la Arenele Romane, a avut loc o întâlnire între supraviețuitorii și salvatorii din Colectiv, iar Orchestra Medicilor București le-a oferit celor prezenți un moment artistic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22