Festivalul Internaţional „Serile de chitară”, ediţia a VII-a

Fara Autor | 30.10.2017

2017 / 11 / 01

Pe aceeași temă

În perioada 1-13 noiembrie se va desfăşura cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional „Serile de chitară” (www.seriledechitara.ro), un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, care reuneşte în cele 7 concerte din Bucureşti muzicieni de top din lumea chitarei clasice.

 

Trei dintre cei mai importanţi chitarişti ai lumii, Pablo Márquez (Argentina) şi SoloDuo (Italia) – Lorenzo Micheli şi Matteo Mela – vor încânta publicul în concertele din frumoasa Aulă a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, alături de reputatul chitarist german Reinbert Evers şi muzicieni români de valoare, într-o suită de evenimente care conturează imaginea unuia dintre festivalurile importante din viaţa culturală a oraşului. De la sonatele de Beethoven transcrise pentru duo de chitare la muzica celui mai important compozitor mexican din prima jumătate a secolului XX, de la muzica pentru lăută din epoca elisabetană la lucrări recente ale compozitorilor români, de la romanţe şi cântece din vechiul Bucureşti la muzică improvizatorică pentru ansamblu – festivalul prezintă, pentru a parafraza titlul unei celebre cărţi de Lewis Carroll, „chitara în ţara oglinzilor”, un instrument care capătă înfăţişări sonore diverse pentru gusturile tuturor celor care iubesc muzica de calitate.

 

Şi pentru a sprijini tinerele talente şi a contribui la dezvoltarea şcolii româneşti de chitară, Asociaţia Culturală Kitharalogos oferă posibilitatea elevilor şi studenţilor să apară în concerte, invită maeştrii să intre în contact cu noua generaţie prin masterclass-urile gratuite desfăşurate la Universitatea Naţională de Muzică şi Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” şi propune specialiştilor o platformă de dezbatere muzicologică pe teme chitaristice prin conferinţa desfăşurată la UNMB. Cu sprijinul chitaristului argentinian invitat şi al partenerilor/sponsorilor, Kitharalogos oferă prin concurs o bursă de 500 de euro unui student român de excepţie, o lăută unui tânăr chitarist pasionat de muzica veche, plus accesorii pentru instrument în gala de la Palatul Suţu.

 

Intrarea la concerte este liberă, în limita locurilor disponibile, excepţie făcând concertele din 4, 11 şi 12 noiembrie unde intrarea se va face pe bază de invitaţie. Aceasta se poate obţine scriind pe adresa kitharalogos@gmail.com sau cultbuc@cervantes.es (numai pentru concertul din 4 noiembrie). Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi www.seriledechitara.ro şi www.facebook.com/kitharalogos.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22