Dragnea vorbeşte despre deficit de sub 3% şi rectificare pozitivă

E.b. | 31.10.2017

Proiectul de buget pentru 2018 ar urma să fie depus la Parlament în luna noiembrie și, cel mai probabil, adoptat la finele aceleiași luni sau în primele zile ale lunii decembrie, a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD.

Pe aceeași temă


  

"Am discutat, deja, de săptămâna trecută și în coaliție și cu colegii de la Guvern și le-am spus că, până la urmă, ne asumăm noi dacă este o mică întârziere a bugetului în Parlament, dar important este ca toate măsurile pe care le-am decis să poată să fie adoptate, pentru că proiectul de buget trebuie să cuprindă toate măsurile de care am vorbit.

 

Și este nevoie de procedurile guvernamentale, procedurile legale, procedurile administrative și de transparență pentru ca toate aceste măsuri să fie adoptate. Eu cred că în cursul lunii noiembrie proiectul de buget va fi depus la Parlament, sfârșit de noiembrie, în primele zile ale lui decembrie bugetul să fie adoptat", a declarat Liviu Dragnea la finalul unei întrevederi pe tema proiecției bugetare pe 2018 pe care liderii coaliției de guvernare au avut-o cu premierul Mihai Tudose, luni seară, la Vila Lac 1.

 

Referitor la discuțiile purtate asupra proiectului de buget pentru 2018, președintele PSD a precizat că vestea bună este că se vor respecta țintele de deficit și în 2018.

 

"Vestea bună, de fapt nu e o noutate pentru noi, se respectă țintele de deficit sub 3% pentru anul 2018. S-a discutat și despre rectificarea pozitivă care va fi în acest an și pe acest an deficitul va fi sub 3%", a spus Dragnea, citat de Agerpres.

 

Liderul social-democraților a adăugat, în context, că definitivarea proiectului de buget pentru 2018 depinde și de avizul CSAT.

 

"Sigur că depindem și de avizul de la CSAT, care nu cred că o să întârzie", a afirmat Dragnea.

 

Tot el a precizat că la Vila Lac 1 au avut loc discuții pe temele privind transferul contribuțiilor de la angajator la angajat și split TVA.

 

"Am vorbit firesc și despre transferul contribuțiilor, despre split TVA, săptămâna trecută am avut o o ședință a coaliției și astăzi le-am spus colegilor că am transmis amendamentele la Senat domnului Eugen Teodorovici pentru a le adopta în comisia de specialitate", a mai spus Dragnea. 

 

*************

 

Recent, premierul Mihai Tudose recunoaște că România are un deficit de 4,1% pe trimestrul II, așa cum a anunțat Eurostat, însă dădea asigurări că deficitul pe anul 2017 va fi sub 3%, așa cum cere UE..

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22