Primăria Capitalei: 1 milion de euro pentru dezinsecție și deratizare în pragul iernii

Dora Vulcan | 31.10.2017

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, marti, alocarea unui milion de euro pentru efectuarea dezinsectiei si deratizarii in oras.

Pe aceeași temă

 

 

 Proiectul a fost aprobat cu 39 de voturi, dar subiectul a nascut controverse intre consilierii generali, scrie ziare.com.

 

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a spus ca "proiectul este aberant".

 

Directorul Departamentului de utilitati publice, Magda Iuga, a spus insa ca "daca vor fi temperaturi mai mici de 14 grade nu vom deconta niciun fel de servicii de dezinsectie".

 

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a declarat recent ca "s-a ajuns la aceasta situatie pentru ca firma Coral a castigat in instanta contestatia depusa la licitatia din 2016, iar instanta ne-a obligat sa ducem la indeplinire obiectivele din contract (...). In contractul Primariei cu firma Coral este stipulata maniera prin care tot ce se lucreaza se incaseaza. Adica, ei ne spun ce au facut, noi verifiam, apoi se fac platile. Nu este vina administratiei noastre ca s-a ajuns la aceasta situatie, pentru ca licitatia s-a desfasurat inainte de alegerile din iunie 2016, adica in timpul administratiei care a preluat fraiele Municipalitatii dupa arestarea fostului primar Sorin Opreascu. Mai mult, fiind un litigiu, noi nu am avut voie sa semnam un contract cu o alta companie, astfel ca dezinsectia si deratizarea pe timpul verii s-a facut cu ajutorul institutiilor proprii", a spus el.

 

Si primarul Capitalei, Gabriela Firea, afirma in luna septembrie ca a primit spre mostenire o situatie delicata, cu un contract despre care cei mai multi reprezentanti ai presei au considerat ca nu este in favoarea primariei si nici in favoarea bucurestenilor.

 

"Am semnat finalizarea procedurii de achizitie cu societatea care a castigat licitatia de deratizare (firma Coral - n.red.) Din pacate, a trecut vara, dar este macar bine si util sa se actioneze in sensul deratizarii, pe raza Municipiului Bucuresti, cu aceasta societate care a castigat licitatia si care va incepe sa actioneze in cel mai scurt timp", declara Firea la acea vreme. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22