Dumitru Iliescu, Bica și Andronic, invitați la Comisia SRI. Manda vrea să-l audieze și pe Ghiță

Dora Vulcan | 01.11.2017

Claudiu Manda a anunțat miercuri că i-a invitat la audieri pe fostul șef SPP Dumitru Iliescu, fostul șef al DIICOT Alina Bica, jurnalistul Dan Andronic și Doru Paraschiv, fost ofițer în cadrul Direcției Generale de Informații a Armatei. Manda spune că se impune și audierea lui Sebastian Ghiță.

Pe aceeași temă

 

 

 Presedintele Comisiei SRI Claudiu Manda a declarat miercuri ca membrii comisiei considera ca este necesara audierea lui Sebastian Ghita, avand in vedere afirmatii ale acestuia, precum si ale altor persoane audiate, scrie News.ro.

 

"Consideram ca este necesara audierea domnului Ghita, avand in vedere afirmatiile sale din spatiul public la momentul la care le-a facut, atat referiri la domnia sa nu numai azi, si cu ocazia altor audieri", a afirmat Manda, adaugand ca ar putea utilizat acelasi tip de linie de comunicare ca si cea  folosita si la audierea lui Ghita in instanta.

 

El a explicat ca, in contextul in care toate lucrarile comisiei sunt informatii clasificate si se desfasoara cu respectarea legii informatiilor clasificate, toate celelelate audieri pot fi facute fara sa fie folosite mijloace de transmitere a informatiilor audio-video securizate si acreditate ORNISS.

 

"Din cate stiu, in instantele din Romania domnul Ghita a fost prezent printr-o linie comerciala", a argumentat Claudiu Manda.

 

Presedintele Comisiei SRI a spus ca nu a fost stabilita o data pentru audierea fostului deputat si ca nu a avut loc o discutie cu acesta sau cu avocatii sai pe tema unei eventuale audieri.

 

 

 Manda a precizat că va fi audiat și Traian Băsescu, însă la o dată care nu a fost stabilită încă.

 

"Traian Băsescu a venit să confirme discuțiile pe care le-am avut cu domnia sa și dorința domniei sale de a veni la comisie și de a lămuri aspecte. A venit și ne-a spus că din experiența pe care o are crede că mai sunt multe lucruri de adus în atenția comisiei în continuare și și-ar dori să vină la comisie într-o perioadă următoare pentru a clarifica eventual și alte aspecte care vor mai fi în atenția comisiei. Ne-a rugat să fim de acord cu audierea la o dată ulterioară", a  spus Manda, citat de Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22