Teodorovici: Ministrul IMM ar fi trebuit să-și dea demisia când s-a adoptat Split TVA

Dora Vulcan | 03.11.2017

Presedintele Comisiei de buget, finante a Senatului, Eugen Teodorovici, l-a criticat vineri pe ministrul pentru Mediul de Afaceri, spunand ca ar fi trebuit sa demisioneze din functie atunci cand Guvernul a adoptat ordonanța prin care a fost introdus split TVA.

Pe aceeași temă

 

 

  De asemenea, parlametarul PSD a spus ca si-ar dori modificarea legislatiei, astfel incat si actualii functionari publici sa poata fii concediati poate la fel de usor ca angajatii de la firmele private, daca nu isi fac treaba.

 

"Am vazut un ministru al IMM-urilor, s-a luptat foarte mult ca Split TVA sa nu fie aplicat" - a spus Teodorovici ironic, referindu-se la ministrul Ilan Laufer, caruia i-a reprosat ca nu s-a luptat pentru ca Guvernul sa renunte la sistemul Split TVA.

 

"Eu spuneam ca as fi vrut sa vad un tatuaj al acelui ministru cu <> si chiar o demisie pusa pe masa Guvernului atunci cand, in Guvern, Ordonanta 23 a fost aprobata. Eu asa as fi facut. Daca cei pe care ii reprezint spun clar ca nu este o solutie buna, nu ai de de ce sa stai. Inseamna ca nu reprezinti acea persoana la masa gvernului" - a mai afirmat senatorul PSD, citat de Hotnews.ro.

 

In context, el a spus ca si in conditiile in care in Senat ordonanta split TVA a fost modificata la cererea antreprenorilor, "inca mai sunt multe lucruri de adus in bine la aceasta propunere de modifiicare a Ordonantei 23/2017".

 

Teodorovici, care a fost ministru al Fondurilor Europene in guvernul Ponta, a fost ironic si la adresa actualului in functie, Marius Nica.

 

"Nu credeam sa prind vremurile in care sa vorbesc dupa domnul ministru Nica, sincer. Dar in Romania se poate si mai rau, asta este" - a spus Teodorvici, dupa ce Nica a tinut un discurs. Marius Nica (PSD) fusese ministru al fondurilor europene si in guvernul Ponta, imediat dua Teodorovici, in momentul in care acesta din urma a preluat Ministerul Finantelor la vremea aceea.

 

De asemenea, senatorul PSD s-a declarat pentru desfiintarea Statutului functionarilor publici, astfel incat acestia sa poata fi concediati la fel de usor ca angajatii de la firmele private.

 

"Trebuie schimbat radical in administratie un lucru esential. Am auzit multe critici, am auzit si sustinatori ai acestei idei, ca Statutul functionarilor publici trebuie desfiintat, adica sa avem doar personal contractual in administratie. Ca vorbim de fisc, de Inspectia Muncii, de fonduri europene mai ales si la final de zi pleaca acasa fara niciun fel de grija fiindca a doua zi vor gasi totul la locul lui, dosarele aseteptand pe birou. Deci oamenii de la stat ar trebui sa aiba aceeasi temere poate ca cei din privat. Sa stie in fiecare zi ca, daca nu-si fac treaba a doua zi, poate nu mai au loc de munca. Este normal, asa cred eu.

 

Nu poti tu ca si conducator de unitate de administratie publica sa te lovesti de acele persoane care iti rand in fata, spunandu-ti <> Pentru ca, pana il treci prin comisii, tu raspunzi in fata populatiei pentru ceea ce faci si nu faci la institutie. Nu, vin acolo, vreau sa am acest instrument posibil. A, ca gresesc si concediez incorect un angajat, atunci platesc ca anagajator", a mai spus parlamentarul PSD Eugen Teodorovici.

 

El a facut aceste afirmatii la un evenimentul Topul firmelor private din Romania, al Consiliului National al Inreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22