Bancheri nord-coreeni din China, Rusia și Libia, trecuți pe lista neagră a Coreei de Sud

Dora Vulcan | 06.11.2017

Coreea de Sud a anuntat luni un set de sanctiuni împotriva a 80 de bancheri nord-coreeni din diaspora, trecuți pe o listă neagră, supuși deja sancțiunilor SUA. Anunțul e făcut în ajunul sosirii presedintelui american Donald Trump intr-un turneu asiatic, scrie AFP.

Pe aceeași temă

 

 

Optzeci de bancheri nord-coreeni stabiliti in China, Rusia si Libia, suspectati de a avea legatura cu programele de inarmare ale Coreei de Nord au fost inclusi pe lista neagra, potrivit unei declaratii postate pe site de guvernul sud-coreean, scrie Hotnews.ro.

 

"Acesti indivizi au lucrat in strainatate, au reprezentat banci nord-coreene si au fost implicati in finantarea necesara pentru dezvoltarea armelor de distrugere in masa", a scris intr-un comunicat de presa ministerul de Externe. Aceste noi sanctiuni inseamna ca entitatile sud-coreene nu vor putea sa mentina relatii comerciale cu cele din lista.

 

Aceste 80 personalitati sunt deja supuse sanctiunilor din partea SUA.

 

Anuntul vine in ajunul sosirii liderului Casei Albe in Coreea de Sud.

 

Trump l-a acuzat pe presedintele sud-coreean, Moon Jae-In, ca este conciliant fata de Nord.

 

Acestea sunt primele masuri unilaterale sud-coreene de la preluarea puterii, in luna mai, de catre Moon, care a spus ca doreste o solutie pasnica a crizei si a declarat ca este dispus sa mearga la Phenian "daca circumstantele ii permit".

 

 

 

  • Trump, turneu în Asia şi întâlnire cu Putin în Vietnam. Se va discuta problema nord-coreeană

 

Președintele american, Donald Trump, a sosit duminică în Japonia, prima etapă a unui vast turneu asiatic dominat de amenințarea nucleară nord-coreeană. "Dorim ajutorul lui Putin în legătură cu Coreea de Nord", a spus Trump.

 

 

Trump se va întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

Avionul prezidențial Air Force One a aterizat la orele dimineții pe baza militară americană Yokota, la circa 40 de kilometri vest de Tokyo - Japonia. Însoțit de Melania, soția sa, președintele american a coborât scările sub un soare strălucitor după care a salutat minute îndelungate mulțimea care îl aștepta pe pista aeroportului.

 

Mesaj pentru nord-coreeni în ajunul acestui turneu în Asia: "Cred că sunt oameni foarte buni, sunt muncitori, mult mai călduroși decât ce gândește toată lumea", le-a explicat el jurnaliștilor la bordul Air Force One.

 

"Sper că totul se va aranja pentru toată lumea", a mai spus el, anunțând că urmează să aibă o întâlnire cu omologul său rus, Vladimir Putin, cu prilejul unui summit regional prevăzut în Vietnam.

 

"Cred că este prevăzut să mă întâlnesc cu Putin", le-a declarat Donald Trump jurnaliștilor la bordul avionului prezidențial. "Dorim ajutorul lui Putin în legătură cu Coreea de Nord", a adăugat el.

 

Președintele Statelor Unite își va începe vizita în arhipelagul nipon cu o partidă de golf cu premierul japonez, Shinzo Abe.

 

Cei doi lideri, care au recurs deja la această "diplomație a golfului", în februarie, în Florida, vor fi însoțiți de jucătorul profesionist Hideki Matsuyama.

 

Partida de golf are o semnificație specială pentru Shinzo Abe. În urmă cu 60 de ani, bunicul său, Nobusuke Kishi, prim-ministru la acea dată, a împărtășit bucuriile golfului cu un alt președinte american, Dwight Eisenhower

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22