Spectacol-poveste cu 2 Vibes Symphony, Orchestra de Cameră şi Corul Academic Radio

Fara Autor | 06.11.2017

2017 / 11 / 08

Pe aceeași temă

Orchestra de Cameră Radio şi Corul Academic Radio vor concerta cu casa închisă, în premieră alături de duo-ul 2 Vibes Symphony, la Sala Radio, miercuri, 8 noiembrie, de la ora 19.00. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Constantin Adrian Grigore, iar Corul Academic Radio va fi condus de Ciprian Ţuţu.

 

În total, 100 de muzicieni vor urca pe scenă, într-un spectacol-poveste care, pe lângă partea muzicală, a pregătit şi un show de lumini şi de video mapping pe orga din Sala Radio, elemente vizuale rar întâlnite în spectacolele simfonice din România. Programul serii va cuprinde un mix de muzică clasică, piese pop şi muzică contemporană, adaptate pentru voce solo, orchestră şi ansamblu coral.

 

Concertul va avea o invitată specială din Statele Unite: Laura Bretan, tânăra de origine română care a uimit juriul de la America’s Got Talent şi a câştigat concursul Românii au talent. Laura Bretan vine la Bucureşti după un recital foarte apreciat la Vancouver, în Canada, în cadrul unei gale la care au participat vedete ca Oprah Winfrey, Goldie Hawn, David Foster, Steven Tyler (Aerosmith), Carly Rae Jepsen, Jay Leno, Robin Thicke, The Tenors sau Matteo Bocelli. După spectacolul din 8 noiembrie, Laura Bretan va pleca la Vatican, unde va participa la o ceremonie organizată de Sanctitatea Sa, Papa Francisc.

 

2 Vibes Symphony este un proiect unic în România: duo-ul este compus din Ciprian Rogojan (licenţiat al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, fondator al formaţiei Sistem, locul 3 la concursul Eurovision în anul 2005) şi Alexandru Anastasiu, doctor în muzică, percuţionist în cadrul Orchestrei Naţionale Radio, câştigător al bursei Yamaha şi organizator al primului Festival internaţional de vibrafon, numele său regăsindu-se pe celebrele baghete Mike Balter.

 

Spectacolul este prezentat de Telekom şi Radio România, fiind organizat în parteneriat cu Roton Music, sprijinit de Borsec, Trends by Adina Buzata şi Mike Balter (producător de accesorii pentru instrumente de percuţie).

 

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22