Moţiunea simplă a PNL împotriva lui Ionuţ Mişa, ministrului Finanţelor, respinsă

E.b. | 06.11.2017

Moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor a fost respinsă de plenul Senatului. Au fost 33 de voturi pentru, 68 împotrivă şi 8 s-au înregistrat abţineri.

Pe aceeași temă

 

PNL a depus marţea trecută, la Senat, moţiunea simplă prin care critică „politica falimentară” a Guvernului şi cere demisia lui Ionuţ Mişa din funcţia de ministru al Finanţelor. Moţiunea este semnată şi de senatorii USR şi PMP, conform Digi24.

 

Scumpirile la combustibili, electricitate, gaze şi credite nu au nevoie de traducere în limba română din «finanţista» domnului ministru Mişa. Se văd cu ochiul liber, se simt la buzunar. Actuala putere de stânga din ţara noastră a reuşit, în doar zece luni, să ciuruiască bugetul României prin cheltuieli populiste, să omoare investiţiile şi să scoată România cu un picior afară din Uniunea Europeană pe seama depăşirii angajamentelor legate de deficitul bugetar”, se arată în moţiunea simplă redactată de PNL şi semnată şi de USR şi PMP.

 

Liberalii arată că implementarea programului de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile a creat dezechilibre economice greu de surmontat, iar creşterea economică, bazată în totalitate pe consum, şi-a arătat deja costurile.

 

Semnatarii moţiunii denunţă haosul fiscal generat de guvernele PSD - ALDE, creşterea cheltuielilor structurale cu salarii, fără creşteri de productivitate, micşorarea investiţiilor publice, scăderea încasărilor fiscale, deficitul bugetar scăpat de sub control, creşterea inflaţiei, reacţiile negative ale investitorilor, spolierea comapniilor de stat şi atacurile la adresa multinaţionalelor şi bancilor.

 

Practica falimentară a PSD-ALDE nu poate fi întreruptă decât în două feluri: printr-o acţiune politică coerentă a actualei opoziţii, care să sancţioneze comportamentul guvernului în domeniul financiar; sau printr-o criză economică şi financiară inevitabilă în asemenea condiţii, care ar cutremura România din temelii. Prin prezenta moţiune, vă propunem prima variantă, pe cea responsabilă, prin care încă s-ar mai putea corecta erori ale actualei puteri”, mai scriu liberalii în moţiunea simplă.

 

Semnatarii documentului solicită prim-ministrului Mihai Tudose un set de opt măsuri, printre care demiterea lui Ionuţ Mişa din funcţia de ministru al Finanţelor, reducerea deficitului bugetar, stabilitate şi predictibilitate fiscală, protejarea întreprinderilor şi capitalului românesc, reducerea impozitelor pe forţa de muncă, încurajarea investiţiilor directe, reducerea cheltuielilor cu salarii şi asistenţă socială şi demararea unor proiecte importantede investiţii publice finanţate din bugetul de stat si din bugetul comunitar.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22