Puci fiscal

Toamna s-a instalat în forță: cu scumpiri, aniversări, comemorări, dar și cu Halloween, ziua în care mulți s-au mascat pentru a stârni groază în jur - deși unii au reușit acest lucru și fără să se deghizeze.

Tia Serbanescu 07.11.2017

De același autor

 Bunăoară, senatorul PSD Șerban Nicolae a respins vehement propunerea ca 26 octombrie să fie „ziua rezistenței armate împotriva comunismului“, susținând că partizanii din munți „au slăbit capacitatea de apărare a țării“ ocupată atunci de sovietici. Faptul că Nicolae gândește în 2017 exact ca Nicolschi în anii ’50 arată că pentru PSD odiosul trecut are încă viitor, ceea ce chiar e de groază. Exact atunci PSD serba ziua lui Dragnea. Criticați că se distrează când se comemorau victimele de la Colectiv, Dragnea și colegii s-au dezis rapid de aniversare: „E decât o întâlnire de socializare“. Întrebat de pârlitul porcului cu Kövesi și Coldea din povestea lui Ponta, Dragnea s-a enervat:

„Eu zic că acel porc e nesimțit și penal“. Și poartă ochelari. Tot atunci a avut loc conferința femeilor francofone, unde marea absentă a fost Lia Olguța Vasilescu, al cărei „marș du tramvai“ rămâne printre cele mai reușite marșuri patriotice. Aflată în marșarier, Lia Olguța s-a supărat pe sindicatele care acuză scăderea salariilor prin transferul CAS asupra angajaților și le-a trimis „să mai învețe matematică“. Numai că și calculele președintelui Iohannis au arătat la fel - drept care acesta le-a cerut decidenților să înceteze „megațopăiala care transformă revoluția fiscală în bulversare fiscală“. Deh, și revoluția asta se transformă în lovitură de stat. Puci fiscal. Despre legile justiției pasate parlamentului președintele a declarat că „sunt lipsite de bună-credință“. De fapt, au un singur scop: legalizarea corupției. Fiindcă președintele l-a considerat pe Tăriceanu „obsedat“ de „statul paralel care nu există“, acesta și-a confirmat obsesia, acuzându-l că „a fost ales de statul paralel“. Prin vot direct și cu 6 milioane de voturi.

 

Întrebarea e: cine l-a ales pe Tăriceanu șef al Senatului, când n-avea procente decât pentru fundul sălii? Statul perpendicular? Avertismentele președintelui și miile de proteste („Fără penali! Vrem justiție, nu corupție!“) au fost ignorate însă de cuplul guvernamental Dragnea-Tudose, care face vizite prin țară ca să se știe că premierul nu e lăsat nesupravegheat: Daddy merge cu el peste tot. În guvern însă, Tudose primește omagiile: „Vă rog să-mi permiteți să vă informez, a zis ministrul Felix Stroe, că autostrada Ploiești-Comarnic care se va face cu Banca Mondială merge rapid“. Super! Stroe putea să informeze și că autostrada e gata și numai dușmanii n-o văd, iar Tudose ar fi inaugurat-o pe loc: bravo, bine lucrat, dar trebuie să comunicați mai bine ca lumea să știe adevărul. Despre adevăr a vorbit la Comisia SRI și fostul mogul Adrian Sârbu, care a mărturisit că primea ordine de la SRI. Păi, dacă primea ordine înseamnă că era subordonatul SRI. Primea și bani? Și contracte de publicitate? Hai să fim serioși. Dacă nu era omul SRI nu mai ajungea Sârbu mogul în veci de veci. Acum, când se îneacă în propria mizerie, toți penalii serviciilor (din politică, afaceri și media) se declară hărțuiți de un sistem libidinos și obscen. Am aflat astfel că mai toți profitorii sistemului au fost abuzați. Așa au ajuns și ei disfuncționali și abuzivi. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22