Tăriceanu vrea amendarea opiniilor lui Tarcea, pe care o reclamă la Inspecția Judiciară

E.b. | 09.11.2017

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a sesizat Inspecția Judiciară cu privire la opiniile exprimate public, la sfârșitul lunii octombrie, de către judecătoarea Cristina Tarcea, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție,.

Pe aceeași temă

 

Opiniile Cristinei Tarcea se refereau la proiectele de lege pe tema Justiției. Conform luiTăriceanu, Tarcea  ar fi "încălcat grav" obligația de rezervă impusă magistraților de a nu exprima public convingerile lor politice.

 

"Domnia sa incită judecătorii la încălcarea principiului separației puterilor în stat și amenință Parlamentul extrem de transparent. Prin această atitudine, doamna Cristina Tarcea exercită presiuni asupra membrilor Parlamentului pentru a-i timora cu amenințarea voalată că ar putea să intre într-un malaxor procedural prin metode de represiune penală a căror eficiență a fost deja verificată", se arată în textul sesizării adresate președintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecător Mariana Ghena, și Inspectorului-șef al Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, citat de Agerpres 

**************

 

Cristina Tarcea a solicitat preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi comisiei speciale să permită finalizarea procedurii legale pe care şi-a asumat-o ca iniţiator Ministerul Justiţiei în cazul legilor justiţiei şi să retrimită acestuia proiectul. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22