Concert coral „Monteverdi 450“ şi lansare de DVD la Filarmonica „George Enescu“

Fara Autor | 10.11.2017

2017 / 11 / 14

Pe aceeași temă

Marţi, 14 noiembrie 2017, de la ora 19.00, stagiunea Filarmonicii „George Enescu” găzduieşte în Sala Mare a Ateneului Român un concert extraordinar susţinut de Corul instituţiei, aflat sub direcţia lui Iosif Ion Prunner – „Monteverdi 450“. Evenimentul marchează împlinirea a 450 de ani de la naşterea unuia dintre cei mai importanţi compozitori din istorie, Claudio Monteverdi (1567 - 1643).

 

Cofondator al genului liric al operei la începutul secolului al XVII-lea şi unul dintre părinţii barocului muzical, Monteverdi a avut o influenţă decisivă asupra dezvoltării muzicii moderne. Din geniala sa creaţie vocală păstrată sub formă de madrigale, canzonete, scherzi, dar şi de lucrări religioase, programul oferit publicului a selectat pagini deopotrivă reprezentative şi atractive. Prima parte este dedicată în principal artei madrigalului, în timp ce partea a doua va prezenta în primă audiţie la Ateneul Român Missa in illo tempore, compusă de Monteverdi în 1610, pentru Vatican.

 

„Avem în program o primă audiţie în Bucureşti: Missa in illo tempore de Monteverdi. Suntem datori acestui mare compozitor, cu atât mai mult noi, ca formaţie corală, suntem datori să-l sărbătorim. Se ştie că Monteverdi a iubit foarte mult vocile, a compus foarte mult pentru solişti. În prima parte a programului, vom cânta câteva madrigal laice. Ansamblul va fi în diverse ipostaze, toţi interpreţii vocali sunt membri ai Corului Filarmonicii. Programul e o piatră de încercare pentru Corul Filarmonicii, e un alt stil de a cânta decât cel cu care suntem obişnuiţi. Sper că vom face faţă cu succes, ne-am pregătit în acest sens“, a subliniat maestrul Iosif Ion Prunner.

 

Înainte de concert, în aceeaşi seară, de la ora 18.00, în foaierul Ateneului Român, va fi lansat DVD-ul „Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur“ de Serghei Rahmaninov, cu o înregistrarea live din 2016 a unui concert susţinut de Corul Filarmonicii „George Enescu“, dirijat de Iosif Ion Prunner. La evenimentul de lansare a DVD-ul „Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur“, produs de Trinitas TV, vor vorbi Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu“, Ciprian Olinici, directorul postului Trinitas TV, Sever Voinescu, redactor-şef al revistei „Dilema veche“ şi Iosif Ion Prunner, dirijorul Corului Filarmonicii „George Enescu“

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22