RFI România prezintă webdocumentarul „Femei în război”

Fara Autor | 10.11.2017

Pe aceeași temă

Luni, 13 noiembrie, ora 10, la sala Elvira Popescu din Bucureşti (Bd. Dacia nr. 77),  RFI România lansează în spaţiul public webdocumentarul Femei în Război. Intrarea este libera.

Webdocumentarul conţine fotografii mai mult sau mai puţin cunoscute, dar şi documente, scrisori, înregistrări audio şi interviuri video cu reputaţi istorici din România.

 

Produs media inovator, proiectul editorial Femei în Război îşi propune să popularizeze personalităţi feminine şi poveşti impresionante din perioada Primului Război Mondial.

Vor urca pe scenă realizatoarea webdocumentarului, Bianca Pădurean, împreună cu Diana Mandache, Maria Ioniţă şi Luminiţa Dumănescu, istoricii cu care au fost realizate interviurile video ale webdocumentarului. Ele vor oferi publicului mai multe detalii despre participarea româncelor în primul Război Mondial şi despre efortul de război dus de femei în spitale, şcoli, cantine, centre de ajutor sau fabrici.

 

Webdocumentarul Femei în Război este un proiect RFI România finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale în cadrul programului Acces Centenar.

 

Despre RFI Romania

RFI România rămâne o voce a analizei critice de calitate şi a dezbaterii autentice. Programele  în limba română, difuzate în fiecare zi de la ora 7 până la ora 20, sunt concepute şi realizate în comun de două redacţii, una la Bucureşti şi alta la Paris. Ştirile RFI România prezintă  actualitatea într-un mod  imparţial şi serios printr-o abordare atentă, echilibrată, care pune accentul pe verificarea informaţiilor şi punerea lor în context. 

RFI Romania poate fi ascultat în FM la Bucureşti, Iaşi, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Chişinău. Alte 60 de posturi de radio locale din ţară preiau o parte din programe. Emisiunile pot fi ascultate in direct sau podcast si pe www.rfi.ro

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22