ANCOM, investigată de Comisia Europeană pentru că nu a scăzut tarifele de interconectare

Dora Vulcan | 11.11.2017

Comisia Europeana a decis sa deschida o investigatie "in profunzime" in legatura cu decizia Autoritatii de reglementare in comunicatii din Romania de a nu reduce tarifele de interconectare din telefonia fixa si mobila, asa cum cere directiva europeana, preferand sa le mentina la nivelul anului 2014.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Reducerea tarifelor ar fi dus la ieftinirea abonamentelor. Comisia Europeana este nemultumita si de faptul ca ANCOM nu a oferit explicatii plauzibile.

 

"Comisia considera ca propunerea ANCOM de a mentine tarifele de interconectare la nivelul curent nu respecta cadrul de reglementare european. Autoritatea de reglementare din Romania nu a oferit o justificare adecvata, care sa sustina faptul ca aceste tarife sunt adecvate prin comparatie cu cele inregistrate in alte tari membre ale UE", se arata in anuntul oficial al Comisiei, postat vineri seara pe site si citat de Ziarul Financiar.

 

CE remarca faptul ca tarifele de interconectare din Romania "raman ridicate, in raport cu cele din celelalte tari ale UE".

 

Reprezentantii Comisiei Europene vor discuta pe aceasta tema in urmatoarea perioada cu cei ai ANCOM si cu organismul reglementatorilor europeni (BEREC).

 

Decizia CE este o victorie pentru compania RCS&RDS si un esec pentru grupurile Orange, Vodafone si Telekom, care au sustinut mentinerea tarifelor de interconectare ridicate. De altfel, reprezentantii RCS&RDS erau gata sa atace in contencios administrativ decizia ANCOM si sa sesizeze Comisia Europeana si comisiile parlamentare care controleaza autoritatea, scrie ziare.com.

 

La finalul investigatiei, Comisia ar putea sa accepte argumentele ANCOM sau, dimpotriva, sa oblige autoritatea sa faca schimbarile impuse de directiva europeana.

 

Saptamana trecuta, fostul premier PSD Sorin Grindeanu, demis de propriul partid prin motiune de cenzura, a fost numit sef la ANCOM cu votul Parlamentului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22