Dragnea a venit la DNA cu alai de susţinători din PSD. După audieri, ar avea calitatea de suspect

E.b. | 13.11.2017

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, s-a prezentat luni la Direcția Națională Anticorupție (DNA), fiind citat de procurori într-un dosar de corupție.

Pe aceeași temă


 

UPDATE Liviu Dragnea, liderul PSD,  a ieşit de la DNA, fără a face declaraţii; el ar avea calitatea de suspect într-un nou dosar. Dragnea a ieşit de la DNA după aproximativ o jumătate de oră de audieri, el refuzând să facă declaraţii. Surse judiciare spun că Dragnea ar avea calitatea de suspect într-un nou dosar, al treilea, pentru fapte de corupţie, conform News.ro.

 

 

 

Atât la intrare, cât și la ieșire, Dragnea a fost flancat de jandarmi, astfel că jurnaliștii nu s-au putut apropia de el prea mult pentru a pune întrebări. 

 

 

La sediul DNA s-au adunat mai mulți susținători ai lui Dragnea, inclusiv membri ai PSD și miniștri din Guvernul Tudose. Episodul a semanat izbitor cu cel de acum 20 de ani, cand Gabriel Bivolaru a fost sustinut moral la Parchetul General de colegii sai de partid, printre care Adrian Nastase si Miron Mitrea, dar si cu momentul din 2011, cand toata conducerea partidului s-a dus la Pitesti sa il sustina pe Constantin Nicolescu.

 

Nu lipsesc nici oameni care sunt împotriva liderului PSD, de aceea la fața locului a fost instalat un dispozitiv de jandarmi, conform Digi 24.

 

Liviu Dragnea, a ajuns la DNA, luni dimineaţă, el fiind aşteptat de aproximativ 50 de membri de partid, între care vicepremierul Paul Stănescu, deputatul Claudiu Manda şi Marian Neacşu, secretarul general al partidului, care a spus că „orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere”. Anunţul privind audierea lui Dragnea de către procurorii anticorupţie a fost făcut chiar de el cu o zi în urmă, fără însă a preciza în ce dosar a fost chemat.

 

Liderul PSD a ajuns la DNA în jurul orei 8.50, El a spus că va face declaraţii la ieşire.

 

Conform Digi 24, Dragnea a fost chemat la DNA în calitate de suspect.

 

 

 

La prima oră,  a avenit ste audiat la DNA şi omul de afaceri Marian Fişcuci, fost administrator al Tel Drum. Omul de afaceri, care este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală, a ajuns la DNA înaintea lui Dragnea, conform News.ro.

 

La sediul DNA au fost mobilizate forţe de ordine impresionante.

 

Anunţul privind prezenţa lui Dragnea la DNA a fost făcut cu o zi în urmă chiar de el, care nu a precizat însă în ce dosar a fost chemat de procurorii anticorupţie. "Voi merge mâine la DNA", a spus Dragnea, duminică, la sosirea la Congresul Tineretului Social-Democrat. 

 

În ceea ce priveşte dosarul în care a fost citat, Liviu Dragnea a spus: "Ce contează?". "Tot acest circ nu ar avea rost dacă nu aş fi citat", a continuat liderul PSD.

 

Întrebat dacă se aşteaptă la o solicitare a DNA către Parlament pentru avizarea urmăririi penale în cazul său, Liviu Dragnea a răspuns: "S-ar putea să fie cam mult".

 

**************

 

DNA are în lucru mai multe dosare care l-ar putea viza pe Dragnea: dosarul Belina privind transferul braţului Pavel şi al insulei Belina din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman prin Hotărâre de Guvern (HG), dosarul Tel Drum, dar şi dosarul deschis ca urmare a investigaţiei Rise Project privind existenţa unor afaceri ale lui Liviu Dragnea în Brazilia. 

 

De asemenea, Romică Părpălea, denunţătorul lui Dragnea în dosarul "Referendumul" şi cel care în 20 iulie a depus în 19 octombrie o sesizare referitoare la legăturile dintre Tel Drum şi Liviu Dragnea, a fost la DNA pentru a oferi detalii în legătură cu acest dosar. El a anunţat că a depus plângeri penale atât împotriva lui Liviu Dragnea, cât şi împotriva lui Carmen Dan.

 

În ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, el a apreciat că este vorba despre trafic de influenţă şi abuz în serviciu.Bărbatul susţine că deţine probe reprezentând documente, înscrisuri, declaraţii de martori în sprijinul acuzaţiilor sale.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22