Iordache îl apără pe Dragnea, pus sub acuzare de DNA: Trebuie schimbată legislația

E.b. | 13.11.2017

Florin Iordache deputat PSD, fostul ministru al Justiției, a declarat, la Palatul Parlamentului, că trebuie schimbată legislația astfel încât să nu se mai întâmple astfel de interpretări ca în cazul dosarului în care este vizat Liviu Dragnea, liderulul PSD.

Pe aceeași temă

  

El a făcut referire la acuzația de abuz în serviciu pe care DNA ile aduce lui Dragnea. Florin Iordache a invocat legislația internațională și două decizii ale CCR.
 

Eu tocmai de aceea cred că trebuie făcute foarte multe modificări în legi, astfel încât foarte multe interpretări ale unora sau ale altora să nu mai aibă loc. Fără îndoială, dumneavoastră dacă ați citi Directiva 334 din 2016 a Uniunii Europene, care spune că până nu există o hotărâre definitivă împotriva unei persoane, nevinovăția există.

 

Acest principiu al nevinovăției trebuie stipulat foarte bine în legislația românească.Noi nu discutăm de dosare, noi discutăm de oameni. Nu ne putem face că nu vedem două decizii ale CCR, nu ne putem face că nu vedem niște directive europene. Nu putem să nu discutăm despre Convenția de la New York. Sunt niște acte, care cred eu, dacă tot ne place să trăim ca afară, haideți, să transpunem și în legislația românească. Nu putem să vorbim despre cineva care este învinuit și-l putem scoate în spațiul public până nu avem o hotărâre definitivă. Când avem o hotărâre definitivă, mai putem sta de vorbă”, a spus Florin Iordache, conform Stiripesurse.

 

Reacția lui Florin Iordache vine după ce Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală.  El este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22