Rădulescu, convins că i-a fost furat bolidul din cauza modificărilor la legile Justiției

Dora Vulcan | 16.11.2017

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu este convins că dispariția mașinii sale din fața sediului SRI și a Parlamentului nu este deloc întâmplătoare. El crede că este vorba despre o răzbunare pentru pachetul de modificări pe care el le-a propus la legile justiției.

Pe aceeași temă

 

 

  Deputatul mitralieră lovește din nou, de astă dată după furtul unui bolid de lux. Ocazie cu care aflăm și ce părerea are el despre legile Justiției și cum a condus el, un condamnat penal, grupul de lucru al legilor Justiției și cât de familiar este el cu mai marii partidului, despre cum îl alertează direct pe ministrul de Interne Carmen Dan pentru furtul unei mașini și de ce trebuie sporite drepturile polițiștilor: ca să-i păzească mai bine pe demnitari și pe mașinile lor. Curat drepturi pentru polițiști.

Iar dacă miercuri bolidul furat era al lui și fusese achiziționat în urmă cu două luni pentru suma de 140 000 de euro, joi era al fratelui. Așadar, demnitarului nu i-a fost furată mașina, pentru că nu era a lui. Iar motivul furtului e clar pentru el: pentru că lucrase înainte la legile Justiției, din care avea niște copii la el. Numai că hârțoagele cu pricina nu erau de fapt în mașină, că s-a întors în ultima clipă din drum, că le uitase în mașină, și le-a recuperat înainte să-i fie furat bolidul care nu era al lui. Din parcarea de lângă SRI și Parlament.

Desigur, cu același prilej aflăm și ce crede el despre legile Justiției și multe alte năstrușnicii.

Rădulescu este deputatul pe care partidul condus de Dragnea l-a sancționat părintește cu recomandarea de a se abține o perioadă de la ieșiri publice după ce-a stupefiat opinia publică cu declarația sa despre mitraliera pe care o are de la Revoluție și cu care ar putea ieși în stradă ca să tragă în demonstranții din fața guvernului.

Radulescu este unul dintre cei mai vocali critici ai justitiei si unul dintre autorii controversatului proiect de modificare a codurilor penale care lasa procurorii fara o serie de instrumente de ancheta, ingreuneaza obtinerea denunturilor, face mai dificila arestarea si retinerea, reduce teremenele de prescriptie si introduce o noua infractiune: abuzul de putere al organelor judiciare.

De asemenea, Radulescu este deputatul care voia sa initieze un proiect de lege pentru desfiintarea radarelor, el insusi avand 40 de sanctiuni pe legea circulatiei.

 

 

Mașina, despre care inițial le-a spus miercuri jurnaliștilor de la Realitatea că ar fi a lui,  și pe care ar fi cumpărat-o în urmă cu două luni cu 140 000 de euro, joi era de fapt a fratelui, așa cum le-a declarat jurnaliștilor de la Digi 24.  

 

Deputatul PSD are și o explicație extrem de misterioasă pentru motivul furtului: pentru documentele care se aflau în ea - modificările la legile Justiției cu semnăturile de susținere ale colegilor săi. Care documente, de fapt, nu mai erau în mașină la momentul furtului din parcare pentru că apucase să le ia după ce le uitase. Înainte de furt.

 

Parlamentarul social-democrat le-a povestit miercuri jurnaliștilor de la Realitatea că şi-a lăsat maşina cu o seară în urmă, după ce a venit de la Parlament, lângă blocul în care locuieşte chiar în apropierea Parlamentului şi exact lângă sediul Serviciului Român de Informaţii din Capitală.

 

Cătălin Rădulescu spune că evenimentul s-a produs după ce apucase să strângă în Parlament semnături pentru modificările aduse la legea justiţiei şi toate amendamentele pe care le avea în maşină. E drept, că înainte de momentul furtului, dar evenimentul de la parlament dă, astfel, o conotație specială furtului. Și politică, se subînțelege. 

 

Reprezentanţii societăţii de unde a cumpărat bolidul susţin că o astfel de maşină nu poate fi furată oricum ci doar dacă ești urmărit și monitorizat.  

 

”Dimineaţă, la ora 10.00, am vrut să vin la Comisia de Anchetă şi când am ieşit din bloc nu am mai găsit maşina. Clar am fost urmărit de cineva. În al doilea rand, să furi o maşină de lângă Parlament şi SRI mi se pare o chestie neimaginabilă. Maşina este destul de sofisticată, are un sistem de autoblocare. Puteai sa intri, dar nu mai puteai să ieşi. Eu am anunţat ministrul de Interne, Carmen Dan, care era în şedinţă de Guvern, i-am trimis mesaj preşedintelui Dragnea ca să-i spun ca mi s-a furat maşina de aici”, a povestit parlamentarul PSD pentru a da greutate pățaniei, recunoscând astfel cum apelează el la relațiile sale pentru a implica ditamai ministrul în furtul unei mașini.  

 

 Deputatul este revoltat, mai ales după ce Carmen Dan a cerut mai multe drepturi pentru poliţişti și are și o explicație pentru care polițiștii trebuie să primească mai mute drepturi: ca să slujească demnitarilor.

 

”Doamna ministru Carmen Dan a venit sa sustinem masuri ale noului Statut al Politisitului. Vreau sa inteleg si eu daca unui cetatean, unui demnitar, i se fura masina si vrem sa crestem drepturile politistului, vreau sa-mi explice cum se poate intampla asta in centrul Bucurestiului”, a afirmat Rădulescu.

 

În declarația dată joi jurnaliștilor de la Digi 24, Rădulescu și-a retușat declarația: de astă dată mașina era a fratelui și printre cei alertați imediat de dispariția bolidului nu mai era și ministrul Carmen Dan, în schimb a apărut propriul bodyguard, ocazie cu care aflăm că Rădulescu are și gardă de corp, ca un demnitar important ce e. 

 

Așadar, pentru a restrânge: i-a dispărut un bolid, dar bolidul nu i-a dispărut lui de fapt, pentru că este al fratelui. Iar furtul este motivat de documentele importante. Care, de fapt, nu erau în mașină pentru că s-a întors din drum și le-a luat înainte să urce în scara blocului. Documente legate de legile Justiției în care ne sugerează ce rotiță importantă este el pentru partid. Pe care l-a sunat la nivel de lider. Și pe doamna Carmen Dan. De care nu mai suntem siguri dacă a fost sunată, pentru că se pare că și-a sunat, de fapt, bodyguardul. 

 

Foarte important, Rădulescu nu i-a putut lipsi pe jurnaliști nici de împărtășirea prețioasei sale opinii despre legile Justiției. Că doar din cauza lor i-a fost furat bolidul. 

 

Răspunderea magistraților, sunt două variante: să răspundă cetățeanul, să se îndrepte împotriva celui care l-a anchetat, l-a arestat, sau să se îndrepte împotriva statului, după ce ia o decizie CEDO, adică după vreo patru zile.

 

Orice inițiativă are mai multă susținere în momentul în care mai mulți parlamentari susține. Eu nu renunț la astfel de lucruri. Nu mă interesează raportul MCV, pe mine mă interesează ca niciun cetățean să nu mai pățească niciun fel de abuz.

 

Vreau să mă consult cu Iordache luni, să ne uităm pe aceste șapte inițative, amendamente și după să hotărâm când le depunem. Îi rog pe hoții profesioniști care mi-au luat mașina să o aducă înapoi, că legile sunt la mine. [...] E o mapă cu mai multe, am avut inspirația asta, doamne doamne mă mai ajută.”, spune Rădulescu, despre faptul că semnăturile pentru legile justiției nu se aflau în mașină, ci într-o mapă.

 

Rădulescu este deputatul care a produs stupoare cu declarația dată jurnaliștilor de la Adevărul în care povestea cum o să-și ia el mitraliera ca să tragă în demonstranții Rezist, ocazie cu care s-a ales cu un dosar penal și o recomandare de la partid de retragere din prim-planul scenei românești pentru o perioadă. Se pare că a revenit în forță. 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22