Dragnea explicitează rezoluția statului paralel: Iohannis e la curent de mult cu dosarul lui

Dora Vulcan | 17.11.2017

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat vineri că președintele Klaus Iohannis "știe bine și e la curent demult" cu al treilea dosar al său, pe care îl are la DNA.

Pe aceeași temă

 

 

  "El îl vede și îl știe bine, e la curent demult cu asta. Nu a spus nimic nou, probabil că numai cei care iau câteva case de la stat prin fals pot sta acolo", a declarat Liviu Dragnea, în conferința de presă organizată la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, care a avut loc la Băile Herculane.

 

Dragnea a explicitat astfel, ”cu nume și pronume”, sensul rezoluției adoptate de CEx al PSD în care este consfințită prin document de partid existența ”statului paralel și ilegitim”, care a primit glas în conferința de presă, în lectura febrilă a secretarului general al PSD Marian Neacșu.

De altfel, este pentru prima oară în istoria postdecembristă a României când jurnaliștii asistă la citirea integrală a unor documente de partid. De fapt, e posibil să fie pentru prima oară în istoria României, nici comuniștii nu organizau conferințe de presă ca să-și citească documentele programatice de înfierare cu mânie proletară, foloseau și ei gurile de foc ale regimului sau plenarele CC al PCR. Mai cu perdea.

 

Întrebat dacă șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ar trebui să demisioneze din funcție în contextul noului său dosar de la DNA, peședintele Iohannis a spus vineri că persoane cercetate penal nu ar trebui să fie în conducerea statului. 

 

"Eu m-am exprimat de foarte multă vreme. Din capul locului, persoane care au fost condamnate penal sau care sunt cercetate penal nu trebuie să fie în conducerea statului", a afirmat șeful statului, înainte de participarea la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă de la Goteborg.

 

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte săvârșite în dosarul ''Tel Drum'' în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22