Florin Iordache vrea atribuţii sporite pentru modificarea tuturor legilor Justiţiei

E.b. | 20.11.2017

Florin Iordache, preşedintele comisiei parlamentare speciale de punere în acord a Codurilor din Justiţiei cu deciziile Curţii Constituţionale, a solicitat conducerii Parlamentului extinderea atribuţiilor comisiei.

Pe aceeași temă

UPDATE: Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi "pentru" şi 119 "împotrivă", modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislaţiei în domeniul Justiţiei, astfel încât actele normative cu incidenţă asupra Justiţiei să fie modificate numai în această comisie, conform Stiripesurese.

Preşedintele comisiei speciale, Florin Iordache, a trimis luni Birourilor permanente reunite o scrisoare în care solicită ca toate actele normative cu incidenţă asupra Justiţiei care sunt în procedură parlamentară să fie dezbătute şi modificate în această comisie.

 

Iordache a vrut ca respectiva comisie să aibă competenţe pentru modificarea tuturor legilor cu incidenţă asupra justiţiei.

 

Florin Iordache, deputat PSD, fost ministru al Justiţiei, "părintele" celebrei OUG 13, a solicitat Birourilor Permanente ale Parlamentului suplimentarea hotărârii prin care s-a înfiinţat comisia pe care o conduce cu următorul articol: „examinarea, modificarea şi completarea, după caz, a tuturor actelor normative cu incidenţă asupra justiţiei, în vederea reformării sistemului judiciar, aflate în procedură parlamentară, precum şi a celor ce urmează a intra în procedură parlamentară pe toată perioada desfăşurării activităţii Comisiei şi care vor fi transmise acesteia”.

 

Deputatul PSD şi-a argumentat cererea invocând ”importanţa modificărilor care ţin de structura sistemului legislativ în domeniul justiţiei, printre acestea numărându-se Inspecţia Justiciară şi Direcţia pentru investigarea infracţiunilor săvârşite de judecători şi procurori”, conform News.ro.

 

Birourile Permanente au aprobat solicitarea deputatului PSD, pe care au transmis-o plenului reunit pentru votul final.

 

*********************

 

În prezent, în comisia condusă de Iordache se discută, pe lângă punerea în acord a Codurilor penal şi civil cu deciziile CCR, şi pachetul de moficare a legilor Justiţiei, trimis de ministrul Tudorel Toader Parlamentului şi asumat ca iniţiativă de Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22