CSM, secția de procurori, după controlul IJ: nu sunt motive pentru sancționarea P.General

Dora Vulcan | 21.11.2017

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să discute marți raportul Inspecției Judiciare privind controlul efectuat al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe aceeași temă

 

UPDATE - Secția de procurori a CSM a decis că nu sunt motive pentru sancționarea Parchetului General în urma analizei raportului făcut de Inspecția Judiciară după controlul făcut la instituția condusă de Augustin Lazăr. 

 

 

Secția pentru procurori urmează să ia în discuție "Raportul Inspecției Judiciare numărul 5116/IJ/983/DIP/2017 având ca obiect eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor ce decurg din legi și regulamente la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și respectarea normelor procedurale și regulamentare de către procurorii și personalul auxiliar de specialitate din cadrul parchetului vizat", anunță CSM pe pagina de internet. 

 

Pe 13 noiembrie, Inspecția Judiciară anunța că a trimis la Consiliul Superior al Magistraturii raportul privind controlul efectuat la Parchetul General.

 

"Joi, 9 noiembrie 2017, Inspecția Judiciară a transmis Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii Raportul privind rezultatele controlului managerial, desfășurat în perioada 4 — 29 septembrie 2017, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție", se precizează într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Inspecției Judiciare.

 

 

Potrivit unor surse din cadrul instituției, PÎCCJ nu a formulat obiecțiuni la raportul întocmit de inspectorii judiciari.

 

Inspecția Judiciară a început controlul la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe data de 4 septembrie, fiind vizată activitatea desfășurată la PÎCCJ în 2016 și semestrul I al acestui an. Echipa de control a fost formată din opt inspectori judiciari. Șeful Inspecției Judiciare a semnat, la începutul lunii iulie, ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficiența managerială la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Direcția Națională Anticorupție — Structura centrală, scrie Agerpres.

 

Cele două controale au fost incluse în calendarul de activități pentru anul 2017 ca urmare a propunerii ministrului Justiției, Tudorel Toader.

 

Pe 19 iunie, Toader a trimis la Inspecția Judiciară o cerere prin care solicita efectuarea unor controale la DNA și Parchetul General. Cererea era motivată de faptul că la cele două instituții nu au mai fost efectuate controale de foarte mult timp.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22