Iohannis, despre Dragnea si statul paralel: Trebuie sa demisioneze; circ cu victimizari

E.b. | 22.11.2017

Presedintele Klaus Iohannis a declarat la Ploiesti ca rezolutia PSD cu privire la statul paralel este o gluma proasta si ca nu exista stat paralel, ci doar persoane care vor sa acapareze puterea si se victimizeaza. In opina sa, Liviu Dragnea, liderul PSd, trebuie să demisioneze.

Pe aceeași temă

 

Iohannis: Cei care inventeaza statul paralel, au probleme penale si isi apara pielea. D-aia si fac circul acesta cu victimizari. Iti pui mainile in cap, va dati seama ce intrebari primesc de la ceilalti sefi de stat si de guvern, care nu inteleg cum romanii tolereaza asa ceva in fruntea statului.  
 
 
Preşedintele  Iohannis susţine că Liviu Dragnea, liderul PSD ar fi trebuit să demisioneze. El spune că este întrebat de alţi preşedinţi de situaţia în care se află al doilea şi al treilea om în stat din punct de vedere penal.

 

"M-ați întrebat dacă am asistat la acel circ din fața DNA-ului. Nu m-am uitat expres, dar a fost atât de evident în toată media, încât nu a putut fi evitat. Este clar că trebuie să demisioneze (Liviu Dragnea), trebuia nici să nu ajungă acolo, nu să demisioneze. Cred că acest tip de circ cu victimizări și așa mai departe nu face deloc bine democrației românești", a spus Iohannis după ce a participat la dezbaterea "Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești", organizată la Universitatea Petrol — Gaze.

 

În context, șeful statului a susținut că primește întrebări "interesante" de la omologi de-ai săi care nu înțeleg cum tolerează românii astfel de situații.

 

"Vă dați seama ce întrebări interesante primesc de la ceilalți șefi de stat și de guvern cu care mă întâlnesc aproape săptămânal în diferite locuri. Lumea nu înțelege cum s-a putut ajunge până aici și e destul de greu de explicat cum de românii tolerează o astfel de abordare în fruntea statului. Sper să se rezolve destul de repede", a adăugat Iohannis, citat de Agerpres.

 

Întrebat dacă se simte stânjenit când primește asemenea întrebări, președintele a negat, punctând însă că este "neplăcut" să primească întrebări referitoare la problemele penale ale celor care ocupă locul al doilea și al treilea în fruntea statului.

 

"Nu mă simt stânjenit, fiindcă eu reprezint România și reprezint toți românii și sunt mândru că reprezint România, dar nu pot să evit aceste întrebări. Chiar dacă găsesc explicații care țin de statul de drept și de felul cum vedem noi statul de drept, totuși, e neplăcut să te întrebe cum e posibil ca numărul doi și numărul trei din stat să fie implicați în cercetări penale", a mai spus Klaus Iohanni. 

 


Este gresit ca in conducerea statului sa ajunga oameni cu probleme penale, ajung acolo si vor sa isi apere pielea proprie, nu pielea romanului, si apar situatii de tip circ, se victimieaza cand de fapt este doar de a-si proteja propria persoana”, a spus Iohannis legat de noul dosar al lui liderului PSD, Liviu Dragnea, si rezolutia PSD in care acuza ca exista un stat paralel.

 

  

"Nu mă tem absolut deloc de o suspendare"

 

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, ca nu se teme absolut deloc de suspendare, in conditiile in care se tot vorbeste in mediul politic despre aceasta posibilitate. 

 

 "Nu mă tem absolut deloc de o suspendare, cum nu m-am temut niciodată. În primul rând, nu există niciun temei, în al doilea rând nu cred că românii își doresc așa ceva", a afirmat Iohannis, citat de Agerpres, după ce a participat la dezbaterea "Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești", organizată la Universitatea Petrol — Gaze.

 

El a mai susținut că, prin rezoluția privind "statul paralel și ilegitim" adoptată la Comitetul Executiv desfășurat la Herculane, PSD se situează la "marginea unui comportament democratic".

 

"Dacă vorbim despre acel document adoptat de un for de conducere dintr-un partid politic aflat la guvernare, dați-mi voie să spun că mie mi se pare o abordare fundamental greșită și cu astfel de rezoluții nu fac decât să se situeze singuri chiar la marginea unui comportament democratic", a arătat Iohannis. 

 

Despre statul paralel, des invocat de coalitia de la putere, presedintele a spus ca e "o gluma destul de proasta".

 

"E o glumă destul de proastă asta cu statul paralel. Sper să înțeleagă românii că nu e un stat paralel, ci câteva persoane care vor să acapareze toată puterea și care se victimizează. În România nu există stat paralel. Există diferiți centri ce promovează concepte politice diferite. Avem forțe politice care sunt la putere și care sunt în opoziție, dar asta nu înseamnă că avem un stat paralel. Cât avem o democrație vie, mie mi se pare OK".


Mi se pare o abordare greșită rezoluția PSD, iar cu astfel de rezoluții se situează la marginea societății democratice.”, a declarat Klaus Iohannis.

 

"În ceea ce priveşte legile justiţiei, este foarte bine că se lucrează la Parlament şi seara, şi dimineaţa, dar important nu este când se lucreză, ci să fie rezolvate aceste probleme. Sunt foarte îngrijorat că, aşa cum se se poate constata, este un dialog al surzilor între cei care le promovează şi sistemul care ar trebui să le pună în practică. Avem opinii negative de la CSM, de la societatea publică. E noie de o consultare reală cu toți factorii. Trebuie făcute acele modificări care sunt necesare, după o discuție cu toți cei implicați și să se țină cont de opiniile celor care le aplică", a spus Iohannis.

 

Întrebat de primarul Ploiestiului, Adrian Dobre, cum a reusit sa faca astfel incat Sibiul sa devina atractiv pentru investitori, Iohannis a criticat, in raspunsul sau, asa-numita revolutie fiscala.

 

"Am avut in ultimele saptamani discutii destul de aprinse in jurul asa-zisei revolutii fiscale. Astfel de revolutii sunt exact ce nu-si doresc investitorii. Un investitor daca merge intr-un loc vrea sa stie care-i legislatia, care este cadrul fiscal si sa fie stabil si cum se implica administratia locala sa-i faciliteze sa-si dechida afacerea. Asta nu inseamna ca trebuie sa faci lucruri senzationale" a spus Klaus Iohannis.

 

********************

 

Liviu Dragnea, liderul PSD, a fost marţi la DNA, unde a fost înştiinţat în legătură cu sechestrul instituit în dosarul Tel Drum şi care se ridică în cazul său la 127 de milioane lei. La intrare şi ieşire, liderul PSD a fost ajutat de jandarmi să se deplaseze, în condiţiile în care atât susţinători, cât şi contestatari s-au înghesuit la uşa DNA.

 

Dosarul Tel Drum: La 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

 

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22