Iohannis,despre modificările la legile Justiției: o încercare nepotrivită,nu va rămâne așa

Dora Vulcan | 24.11.2017

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, referindu-se la modificările aduse legilor justiției în comisia specială condusă de Florin Iordache (PSD), că „este o încercare nepotrivită” și a lăsat a se înțelege că situția se va schimba.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE Klaus Iohannis a reactionat dupa ce Comisia speciala care modifica Legile Justitiei, condusa de Florin Iordache, a adoptat vineri un nou amendament controversat prin care presedintele nu mai poate numi seful Inaltei Curti.


Seful statului a spus ca lucrurile trebuie clarificate si ca se va implica in mod constitutional, corect, informeaza Agerpres.

"O sa fie tot felul de chestiuni votate, in tot felul de comisii. Pana la urma, lucrurile trebuie clarificate si trebuie lamurite si o sa ma implic constitutional corect in acest parcurs", a afirmat Iohannis, la Bruxelles, unde participa la Summitul Parteneriatului Estic.

 

Anterior presedintele Iohannis a reactionat la decizia Comisiei Iordache de a fi exclus din procedura de numire si revocare a procurorilor si judecatorilo simpli.

 

„Este o încercare nepotrivită şi nu va rămâne aşa”, a declarat președintele Iohannis, aflat la Bruxelles.

 

Întrebat ce va face, Klaus Iohannis a precizat: „Am de gând să fac tot ce poate să facă preşedintele într-un parcurs legislativ prevăzut în Constituţie”.

 

Modificările operate joi la Statutul judecătorilor și procurorilor au fost criticate și de procurorul general, Augustin Lazăr. „Oricine forţează modificarea ordinii de drept prin care noi am intrat în UE forţează bunul simţ şi bunul simţ juridic. (...) În raportul MCV se cere ca sistemul de numire a procurorilor de rang înalt să fie robust, să fie similar numirii președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru ca justiția să rămână independentă. Altfel, facem experimente care nu-și găsesc nicio explicație”, a declarat Lazăr.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22