Judecător, membru CSM: Victor Alistar nu vorbește în numele CSM la comisia lui Iordache

Dora Vulcan | 24.11.2017

Judecatorul Bogdan Mateescu, membru CSM, precizeaza, intr-o postare pe Facebook, ca prezenta la comisia parlamentara in care se discuta legile justitiei a lui Victor Alistar, membru CSM din partea societatii civile, nu a fost stabilita in Consiliu si ca Alistar vorbeste in nume propriu.

Pe aceeași temă

 

 

  “Voi face o solicitare conducerii Consiliului sa precizeze public, institutional si expres chestiunea mandatului acordat”, mai scrie judecatorul Mateescu pe Facebook.

 

De mentionat ca presedintele comisiei speciale, Florin Iordache (PSD), a prezentat in repetate randuri propunerile lui Victor Alistar de modificare a legilor justitiei ca venind din partea CSM. Alistar a pledat cu putin timp in urma pentru modificarea procedurii de numire a functiilor de conducere la Inalta Curte, in sensul ca seful statului sa nu mai poata refuza propunerile. Amendamentul apartine intr-adevar CSM. PNL si USR s-au opus modificarii, pe motiv ca presedintele Romaniei nu poate fi redus la un simplu notar care semneaza numirile. Amendamentul s-a adoptat cu putin timp in urma, presedintele nu mai poate refuza propunerile de numire in functie a functiilor de conducere la Inalta Curte.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22