Masacru in Egipt: Cel putin 235 de morţi după un atentat la o moschee din Sinai

E.b. | 24.11.2017

Guvernul egiptean a declarat vineri trei zile de doliu, după un atac la o moschee din peninsula Sinai care s-a soldat cu 235 de morți, potrivit celui mai recent bilanț, după cum transmite CNN, citând media de stat egiptene.

Pe aceeași temă

 

UPDATE Președintele american Donald Trump a denunțat "atacul terorist oribil și laș" comis vineri împotriva unei moschei din Egipt, soldat cu moartea a 235 de persoane și rănirea altor 109, potrivit ultimului bilanț, relatează AFP.

 

"Lumea nu poate tolera terorismul, trebuie să învingem militar (teroriștii) și să discredităm ideologia extremistă care reprezintă baza existenței lor", a declarat Donald Trump într-un mesaj pe Twitter, subliniind că atacul comis de bărbați înarmați în satul Bir al-Abed a vizat "credincioși nevinovați și fără apărare".

Atentatul, cel mai sângeros din istoria recentă a țării, nu a fost revendicat. 

 

UPDATE Cel puțin 235 de persoane au fost ucise și alte 109 au fost rănite într-un atac asupra unei moschei din regiunea de nord a Sinaiului din Egipt, a relatat vineri  televiuiunea de stat Nile TV. Este unul dintre cele unul dintre cele mai grave atacuri efectuate împotriva civililor din provincie, conform CNN.

 

UPDATE Atacatorii au provocat o explozie iar apoi au deschis focul asupra credincioșilor adunați la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din localitatea Bir Al Abed, la vest de orașul El Arish.

 

Cel puțin alte 125 de persoane au fost rănite în atac.

 

Moscheea este situată într-o regiune unde autoritățile sunt angajate în confruntări cu aripa egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic, transmite Agerpres, care citează agenţiile internaţionale de presă 

 

Aparent, este ultimul dintr-o serie de atacuri ale unei grupări locale afiliate Statului Islamic, potrivit agenţiei de stat Mena, scrie The Associated Press, preluată de News.ro.

 

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin 85 de morţi şi alţi cel puţin 80 de răniţi

 

Potrivit Mena, care citează surse oficiale, alte aproximativ 120 de persoane au fost rănite în acest atac care a vizat credincioşi în timpul marii rugăciuni săptămânale la Moscheea al-Rawdah, în localitatea Bir al-Abd, situată la aproximativ 45 de kilometri de capitala provinciei Sinaiul de Nord El-Arish.

 

Mocheea a fost bombardată de la bordul a patru vehicule şi s-a deschis focul asupra credincioşilor în timpul rugăciunii de vineri, au declarat trei ofiţeri din cadrul forţelor de securitate.

 

Victimele erau transferate la spitale locale, au precizat poliţiştii, sub protecţia anonimatului, din cauză că nu au voie să furnizeze informaţii presei.

 

 

BBC transmite ca ca in timpul atacului a explodat si o bomba.

 

Dupa atac, presedintele Abdel Fattah Al Sisi a convocat o reuniune de urgenta a consiliului de securitate al tarii, a relatat televiziunea de stat, citata de Agerpres.

 

In nordul Sinaiului fortele de securitate egiptene lupta cu militanti ai Statului Islamic, care au ucis sute de politisti si soldati dupa intensificarea ciocnirilor, in ultimii trei ani.

 

In general atacurile militantilor au avut ca tinta fortele de securitate, dar s-au extins si mai departe de Sinai, vizand biserici ale crestinilor si pelerini.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22