USR, 5.000 de amendamente împotriva Split TVA: Nu putem să-i oprim, le facem viaţa grea

E.b. | 24.11.2017

USR a depus 5.000 de amendamente împotriva split TVA, anunţând că le va susţine pe toate în comisie şi în plen, pentru că, dacă opoziţia nu poate opri maşinăria de vot PSD-ALDE, poate măcar să le facă viaţa mai grea celor care se află la putere.

Pe aceeași temă

  

”5.000 de amendamente împotriva TVA Split. În premieră pentru România, vom face primul filibuster pe o temă extrem de importantă pentru întreaga economie”, a anunţat deputatul USR Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

 

Deputații USR au depus 5 000 de amendamente împotriva ordonanței Split TVA, adică 821 de pagini de amendamente care trebuie citite, dezbătute și votate în comisie și în plen. Astfel, USR inițiază primul filibuster din România pe o temă extrem de importantă pentru întreaga economie română, se arată într-un comunicat al USR.

 

Ordonanța privind Split TVA va fi marți pe ordinea de zi a comisiei pentru buget, finanțe și bănci, iar USR își dorește să respingă acest experiment unic în lume prin care economia română va fi sufocată de birocrație. Din cauza TVA Split investițiile străine ne vor evita mai mult ca până acum, românii cu potențial vor pleca în continuare în numere record din țară, iar economia va fi dominată de o mână de mari corporații care își permit să facă față birocrației și costurilor fixe.  Aceste aspecte sunt confirmate de specialiștii fiscali și unii funcționari ANAF care realizează că nu vor putea aplica acest sistem fără blocaje majore în economie.

 

„De când am ajuns în parlament, PSD-ALDE ne tot șicanează cu faimoasa „procedură”. De 27 de ani de când sunt ei în politică au avut timp să se specializeze pe procedură parlamentară. Ba că nu am semnat unde trebuie, ba că am stat prea mult, ba că am stat prea puțin. Iar ei lucrează la virgulă când vine vorba să-și urmărească interesul. Unii dintre ei chiar au scris procedurile și regulamentele pe care acum ni le impun”, precizează deputatul USR Claudiu Nasui.

 

USR ia atitudine și încearcă o procedură parlamentară foarte utilizată în alte țări numită „filibuster”. Această procedură este folosită ca o armă a minorității pentru a combate abuzurile majorității. În parlamentul american, de exemplu, dacă cineva ia cuvântul la dezbateri poate să vorbească oricât vrea. În 2013, senatorul american Rand Paul a vorbit timp de 13 ore împotriva unei legi care permitea președintelui american de la acea vreme să folosească drone militare pe teritoriul SUA.

 

„Adevărul este că opoziția nu poate opri TVA Split în parlament. Nu o poate opri pentru că domnii Liviu Dragnea, Ionuț Mișa, Darius Vâlcov, Florin Georgescu și Liviu Voinea își doresc să supună România acestui experiment fiscal, iar PSD-ALDE sunt o mașinărie de vot disciplinată care vor vota orice primesc ordin să voteze. Nu putem să-i oprim, dar putem măcar să le facem viața mai grea atunci când ei ne fură șansa unei vieți normale în țara noastră. Astfel conform regulamentului camerei deputaților, noi putem formula oricâte amendamente, iar ele pot fi supuse la vot și în plenul camerei la solicitarea noastră. Și fiți siguri că vom solicita acest lucru. O vom solicita pentru fiecare dintre cele 5.000 de amendamente”, a declarat  deputatul Claudiu Nasui.

 

Amendamentele vor fi retrase cu o condiție: majoritatea trebuie să fie de acord să respingă TVA Split sau măcar să-l facă în întregime opțional. USR va luptă în Parlament și va folosi fiecare mică pârghie pentru a combate această guvernare coruptă, incompetentă și periculoasă, conchide comunicatul USR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22