Comisarul european pentru Justiție: în România lucrurile nu merg în direcţia potrivită

Dora Vulcan | 27.01.2018

Comisarul european pentru Justiţie a declarat vineri, în Bulgaria, că Executivul de la Bruxelles urmăreşte îndeaproape modificarea legilor Justiţiei.

Pe aceeași temă

 

 

Vera Jourova a declarat că CE urmăreşte "îndeaproape" ceea ce se întâmplă în România, scrie euroactiv.ro.

 

Comisarul pentru Justiţie a precizat că în România s-au înregistrat progrese în ultimii ani, au avut loc reforme, dar au apărut "semnale îngrijorătoare".

 

"Am spus întotdeauna că vrem reforme care să ducă la o mai mare independenţă a justiţiei, la eficienţă, de asemenea la creşterea încrederii oamenilor în sistem. Ce vedem în România poate fi un semnal îngrijorător că lucrurile nu merg în direcţia potrivită, de aceea ne-am implicat într-un dialog cu Guvernul român şi de aceea am trimis scrisoarea", a explicat comisarul Jourova.

 

Miercuri, preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker și Frans Timmermans, au spus, într-o declaraţie comună, că urmăresc "cu îngrijorare" evoluţiile recente din România legate de modificarea legilor justiției și a Codurilor Penale.

 

"Comisia face apel la Parlamentul României să regândească acțiunile propuse, să lanseze dezbaterea conform recomandărilor Comisiei și să construiască un consens la scară largă cu privire la calea de urmat. Comisia își reafirmă disponibilitatea de a coopera și de a sprijini autoritățile române în acest proces”, se arată în declaraţia semnată de cei doi lideri europeni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22