De veghe în lanul de ocară

E indiscutabil că neaoșul Al Capone și-a tras armată pe banii noștri, cu sprijinul clanului județean de la Interne. Și, după ce a tăcut mâlc, în avalul represiunii din 10 august, a scos capul cu auto-victimizări mai fanteziste ca de obicei:

Tereza Brindusa Palade 24.08.2018

De același autor

 dușmanii străini, Soros și președintele Iohannis, ar fi pus la cale, nu doar o „lovitură de stat”, ci și o ditamai crimă cu asasini plătiți, cazați în buricul târgului, la Athénée Palace. Dirty work, nu glumă. Doar că Daddy, versat în chestii interlope, le-a scăpat misterios. Pe urmă s-a trezit din somn și s-a frecat la ochi.

 

    Loiala ministresă (Mai)Dan a încercat să disculpe jandarminerii care au gazat și bătut cu ură protestatari culcați la pământ și cu mâinile ridicate. Desigur, narațiunea a fost reluată de Dăncilă în prima ședință a guvernului, după numeroase concedii.

 

    Diversiunea cu ucigașii plătiți a fost menită să destindă atmosfera post-represiune. Numai că un protestatar a murit... Ilie Gâzea, un bărbat din Turnu Măgurele, chiar din județul Teleorman, care părea sănătos pe 10 august, a avut hemoragii după ce jandarminerii au împrăștiat norii lor „legali” de gaze cu aromă de trandafiri în Piață. Că omul avea deja grave afecțiuni digestive nu știa nimeni – nici soția lui, care e ferm convinsă că a murit din cauza gazelor inhalate pe 10 august. Dar, chiar în ipoteza în care gazarea i-a grăbit sfârșitul oricum apropiat, moartea lui Ilie Gâzea la 9 zile după protest pare să-l transforme pe Daddy într-un Naș criminal cu acte în regulă. Dragnea nu e doar hoțul care strigă „Hoții!”, ci, iată, și boss-ul unui stat tot mai polițienesc care strigă melodramatic „Asasinii!”. Că norii de gaze împrăștiați în Piața Victoriei ore în șir i-au afectat pe protestatarii care sufereau deja de unele boli nu-i de mirare, din moment ce tineri pe deplin sănătoși s-au sufocat, au fost ridicați cu targa și au avut nevoie de resuscitare. Dragnea și camarila continuă cu strategia de a încerca să înece știrile despre lucrurile care s-au văzut – Ilie Gâzea a decedat, sute de protestatari pașnici au fost bătuți și gazați – în știri despre ceea ce nu se vede și nu poate fi dovedit: lovitură de stat, asasini cazați la Hilton, Iohannis mare conspirator etc.

 

    Una peste alta, Daddy n-a luat-o razna. Toată comedia cu asasinii a fost clar regizată ca să distragă atenția susținătorilor și să atragă aplombul bășcălios al adversarilor către o problemă inexistentă. Adică a fost un red herring.

 

Șmecherașul a plusat, simțind că narațiunea cu „lovitura de stat” s-a cam tocit, după ce el însuși a folosit-o în exces. 

 

    Adevărata problemă e declinul democrației, acapararea instituțiilor și subordonarea meticuloasă a justiției de către perfidul Tudorel. Simptomul cel mai vizibil al acestei crize a fost, nu numai reprimarea protestului diasporei din 10 august, ci și modul în care o serie de instituții publice, în frunte cu Ministerul de Interne, au încercat ulterior să normalizeze și minimalizeze abuzurile Jandarmeriei coordonate de o mână politică de fier. Restul e praf în ochi... 

 

    Mai e și povestea cu suspendarea lui Iohannis. Daddy s-a supărat tare, a scos levierul din portbagaj și a pornit furios spre gardul de la Cotroceni. Doar că „liberalul” Călin nu vrea să participe la acțiune. Și Daddy de unul singur nu poate dărâma gardul, necum să-l „spargă” pe „străinul” din incintă. Așa că plănuie să mai trimită un contingent de pensionari loiali cu diurnă să protesteze în față, la Cotroceni. Măcar așa, o strigare plătită pentru consolarea lui Daddy, ca să nu iasă feștelit.

 

    Între timp, s-a organizat o nouă diversiune, aplaudată de trompetele PSD și de Sputnik: o manifestație de „respect pentru Jandarmerie” pe 25 august. Un fel de aplauze la adresa jandarminerilor în fața PÎCCJ, unde se desfășoară ancheta privitoare la abuzurile forțelor de ordine de pe 10 august. Care forțe de ordine, se zice în chemarea la adunare, ar fi „împiedicat lovitura de stat și ocuparea Guvernului de bandele #rezist”. 

 

    Delirul calculat al unui PSDragnea tot mai abuziv nu se oprește la aplaudarea organizată a jandarminerilor. Deputatul PSD Bacalbașa renunță momentan la „calambururile” care l-au consacrat și face o paralelă între Fâșia Gaza și represiunea din Piața Victoriei. Poate fiindcă „Gaza” sună oarecum apropiat cu „gazele”. Mai rămâne să citească Veorica „Gaza”. Probabil ar ieși „Fâșia Groaza”.  

 

    Pe scurt, păzea: PSD a revenit la năravurile sale din anii '90. Mineriade, represiuni, manipulare în masă, diversiuni. Numai retorica e mai adusă la zi și asortată cu propaganda lui Putin, Trump, Erdogan ș.a. Condimentată cu scenarii din polițistele de duzină vizionate de Daddy în pauzele de sifonat fonduri publice.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22