Dosarul Apa Nova. Procurorii acuza riscul falsificarii sau ascunderii documentatiei

Tudor Despina | 05.10.2015

Procurorii DNA sustin, in dosarul Apa Nova, ca exista riscul falsificarii sau ascunderii unor documente care ar putea influenta ancheta aflata in desfasurare. Informatia apare in motivarea hotararii magistratilor prahoveni de a mentine controlul judiciar asupra inculpatilor.

Pe aceeași temă

 

In 30 Septembrie, Curtea de Apel Ploiesti a respins contestatia formulata de procurorii DNA fata de decizia Tribunalului Prahova privind respingerea propunerii de arestare a inculpatilor din dosarul Apa Nova. Astfel ca Vlad Moisescu, Ovidiu Semenescu si Costin Berevoianu au fost plasati sub control judiciar.

 

Totusi, se pare ca reprezentantii Directiei Anticoruptie nu sunt multumiti de situatia creata, ei sustinand existenta unor riscuri pentru ancheta.

 

Reprezentantul DNA a afirmat in fata instantei ca exista "pericolul de a fi plasmuite documente care sa fie prezentate drept justificare pentru platile efectuate si care sa confere un caracter de legalitate acestora", in conditiile in care respectivele documente nu au existat la momentul descinderii si ridicarii de inscrisuri de la sediul societatilor Apa Nova si Veolia Apa Servicii.



"Mai mult, probele au relevat posibilitatea ascunderii unor documente in baza carora au fost efectuate plati presupus nelegale", mai afirma DNA, potrivit Ziare.com.

 

Totusi, argumentatia anchetatorilor nu a convins instanta de judecata, magistratii apreciind ca nu exista un risc ca inculpatii sa influenteze ancheta prin o eventuala distrugere sau falsificare de documente.

 

"In ceea ce priveste inscrisurile, rezulta din probatoriile administrate pana in prezent ca acestea au fost ridicate de la domiciliile inculpatilor si cele doua societati comerciale implicate, cu ocazia perchezitiilor domiciliare, efectuate cu autorizarea judecatorului de drepturi si libertati, si prin urmare nu exista riscul distrugerii acestora, fiind in posesia si la dispozitia organelor de urmarire penala", se arata in motivarea instantei.

 

Mai mult, arata magistratii, cei trei inculpati nu detin functii in vreuna dintre societatile implicate in ancheta, deci “riscul este unul prezumat, iar nu dovedit”.

 

Ovidiu Semenescu, administrator al unor firme, este acuzat de trafic de influenta (2 infractiuni) si cumparare de influenta (2 infractiuni), iar fostul trezorier PNL Vlad Moisescu si Costin Berevoianu, consilier personal al primarului Sorin Oprescu in perioada 2008 - 2015, sunt acuzati de trafic de influenta.

 

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 2008 - 2015, cei trei si-au traficat influenta pe care o aveau la reprezentantii unor institutii publice din Romania (in principal la Primaria Generala, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Primaria si Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucuresti) in beneficiul agentilor economici care fac parte dintr-un grup de firme strain, obtinand in schimb de la reprezentantii acestora sume importante de bani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22