Pe aceeași temă
Alina Gorghiu, prim-vicepresedinte PNL, a declarat ca dosarul deschis in rem privind votul din strainatate nu ar trebui sa ramana uitat in vreun sertar, deoarece identificarea vinovatilor pentru ceea ce s-a intamplat pe 16 noiembrie este o prioritate nationala. Gorghiu a subliniat faptul ca au trecut deja mai mult de doua saptamani de cand romanilor care traiesc in afara granitelor tarii le-a fost ingradit dreptul de a vota, relateaza Hotnews.
Gorghiu sustine ca, pe langa recentele declaratii facute de Geoana si Vanghelie potrivit carora blocarea votului in Diaspora ar fi fost o strategie de campanie a lui Ponta, "exista oameni care pot spune cum au decurs discutiile dintre membrii Biroului Electoral Central si fostii ministri de externe, Titus Corlatean si Teodor Melescanu".
Identificarea vinovatilor pentru modul in care s-a desfasurat votul la alegerile prezidentiale in diaspora ramane o prioritate pentru societate, afirma Alina Gorghiu, care intreaba daca "ne poate spune Parchetul cine sunt cei vinovati pentru blocarea votului din Diaspora?"
"Scrutinul din 16 noiembrie a demonstrat ca romanii pretuiesc dreptul lor fundamental de a vota si ca si-l apara cu indarjire impotriva tuturor celor care, ajunsi vremelnic la putere, incearca sa-l limiteze, in mod nedemocratic. Ar fi asadar umilitor pentru miile de romani din tara si din Diaspora ca dosarul deschis in rem privind votul din strainatate sa ramana pur si simplu uitat in vreun sertar", spune prim-vicepresedintele PNL.
Alina Gorghiu sustine ca "evenimentele din 2 si 16 noiembrie nu pot fi lasate nesanctionate, cu atat mai mult cu cat sunt voci, precum cele ale lui Mircea Geoana, fost presedinte PSD, si Marian Vanghelie, vicepresedinte exclus al PSD, care au relatat public cum au decurs discutiile in interiorul partidului si cum, de fapt, impiedicarea votului in Diaspora a reprezentat o strategie de campanie a lui Victor Ponta. In plus, exista oameni care pot spune cum au decurs discutiile dintre membrii Biroului Electoral Central si fostii ministri de externe, Titus Corlatean si Teodor Melescanu".
"In aceste conditii, ne-am astepta ca toate aceste informatii care exista in spatiul public sa faca si obiectul audierilor in dosarul deja deschis. Romanii merita sa afle cine sunt cei care au generat blocajul la urne din 16 noiembrie, iar responsabilii trebuie sa suporte sanctiunile legale. Indiferent de rezultatul final al procesului electoral, lucrurile nu pot ramane asa. Niciun roman nu trebuie sa aiba macar suspiciunea ca institutiile statului roman, Parchetul, nu-si fac datoria fata de cetateni. Situatia este extrem de grava si, daca nu s-ar fi inceput deja urmarirea penala, as fi solicitat infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara pe acest subiect", a spus Gorghiu.