Antonescu - Ponta, şoc şi groază

Andreea Pora 31.05.2011
SHARE 87

De același autor

Să facem un exerciţiu de imaginaţie: USL a câştigat alegerile. Entuziasm general, dictatura a căzut. Ponta e premier, Voiculescu – şef al Senatului, Antonescu se încălzeşte la televiziuni pentru prezidenţiale. Băsescu e la Cotroceni. Încă. Stă şi aşteaptă. Ministerele au fost împărţite, depolitizarea e în plin avânt. Cei 6.000 de „specialişti din sistem“, promişi în campanie, au făcut să pleznească e-mail-urile şi nervii. În teritoriu e ca la Plevna. Motiv pentru care la programul economic s-au mai făcut nişte ajustări pe ici pe colo, prin părţile fierbinţi. Din cele 1.000 de noi locuri de muncă, vreo 3-400 au fost rezervate activiştilor, celor care au muncit cu afişul, găleata şi kilu de zahăr. Restul mai pot să aştepte până când vor începe să curgă investiţiile, se va reduce evaziunea fiscală şi va creşte colectarea la 38%.

Dar e bine. Peste ţară a pogorât liniştea binefăcătoare. Televiziunile redau speranţa distrusă de ticălosul Guvern Boc-Băsescu. Ca prin minune, nenorocirile au încetat. În loc de scandal, consens. În loc de divorţuri şi morţi, nunţi. Columbeanca s-a recăsătorit cu unul tânăr şi a luat-o pe Irina în America, Iri are un copil din flori, iar Pepe şi-a pus şi el pirostriile. Pensionarii sunt şi ei fericiţi, din moment ce nu-i mai vede nimeni. Sindicaliştii au redevenit ce-au fost, ba chiar mai mult. Petcu a fost eliberat din închisoare, unde îl băgaseră pe nedrept procurorii lui Băsescu, şi s-a ales liderul confederaţiei sindicale CNUSL. Mitinguri mai fac doar profesorii, care tot mai speră să-şi primească măririle de 50%. Sunt însă puţini, nu-i mai transmite nimeni. Nici măcar TVR, unde şef a fost pus omul cu laptopul. Aşa că e linişte şi pace. Băsescu şi-a făcut televiziune cu circuit închis, de unde transmite mesaje doar pentru consilieri şi angajaţii Cotroceniului. În parlament, însă, majoritatea merge brici, a fost votată mărirea punctului de pensie, iar Creţulescu, Striblea, Firea, Ciutacu, Dumitrescu şi Gâdea dau asigurări zilnice că va fi aplicată în cel mai scurt timp. Se aşteaptă cu nerăbdare şi mărirea alocaţiilor pentru mame, a ajutoarelor de încălzire, pensiilor pentru handicapaţi, scăderea CAS şi a TVA. Deocamdată, doar cota unică a fost desfiinţată, populaţia săracă plătind, aşa cum moderatorii victorioşi spun că e normal, numai 8%, iar bogaţii 16%.

Dar cel mai bine e că a fost eradicată corupţia în timp record. Motiv pentru care DNA a fost desfiinţat, iar ANI transformat în institut de cercetare. S-a dovedit cu probe ascunse până acum că toţi arestaţii erau, într-adevăr, victime. Aşa că fie au fost eliberaţi, fie au primit sentinţe definitive care le probează nevinovăţia pe care şi-au strigat-o zadarnic ani de zile. Statul trebuie să le plătescă despăgubiri dintr-un fond special creat pentru victimele politice ale regimului Băsescu. Cătălin Voicu a fost pus şef la Doi şi un sfert, care a fuzionat cu SRI. Corupţia din vămi pur şi simplu s-a volatilizat, iar cătuşele au amuţit. Ponta şi Antonescu au explicat, într-un talk-show de trei ore, organizat în Kiseleff, moderat de însuşi Sassu şi transmis de toate televiziunile, că „acţiunea vămile“ a fost organizată de dictator tocmai ca să nu fim primiţi în Schengen. Voiculescu l-a prezentat în direct pe omul care fusese bătut cu maiul în rinichi de procuroarea comunistă Macovei. Sărmanul! A ajuns între timp vameş în Portul Constanţa şi a fost bătut iarăşi şi iarăşi cu bestialitate de procurori ca să declare că şpaga la 108 baxuri pline de chiloţi bărbăteşti era de 7.000 de dolari, iar cea pentru chiloţi de damă de 3.000 de dolari. Ceea ce e un nonsens. Toată lumea ştie că lenjeria de damă e mai scumpă. S-a dovedit manipularea probelor.

În rest, e linişte adâncă. Nu se mai ştie nimic nici măcar de Elena Udrea, deşi, în primul moment după doborâ­rea dictaturii, poporul uselist i-ar fi vrut capul, pantofii şi poşeta. Ponta şi Antonescu au iertat-o, au declarat aministia tuturor faptelor dovedite şi nedovedite, asta pentru ca ţara s-o apuce pe un drum nou şi curat. Un singur incident a avut loc în această perioadă. Jeffrey Franks a apărut pe nepregătite în studio la Dana Grecu, purta intenţionat aceiaşi pantofi găuriţi, şi a apucat să transmită mesajul alarmist că, dacă se vor face toate astea, acordul cu FMI se va rupe pentru că gaura bugetară e de vreo 6 miliarde de euro. Adică 5% din PIB. Grecu a intrat în pană de imaginaţie şi vocalize şi i-a tăiat microfonul. Informaţia a fost preluată mai departe doar de site-urile şi ziarele încă portocalii, care au titrat: Antonescu – Ponta, şoc şi groază. A fost însă suficient. Exerciţiul de imaginaţie s-a încheiat aici. Vă place? //

Citeste si despre: Crin Antonescu, Victor Ponta, USL, Dinu Patriciu, PNL.

TAGS:

Comentarii 87

Isailă Brătfăle - 06-24-2011

Nu are importanță dacă atacul lui Băsescu la adresa fostului rege a fost premeditat sau nu. Intuiția lui politică a făcut, inconștient sau nu, o paralelă între 1944, continuat până în 1947, și 2011. Bucureștiul din 1944 sacrifica viitorul țării și al lui de teamă de a nu ajunge teatru de operațiuni de război. Dacă rezistam rușilor, încheiam un armistițiu demn, am fi avut un comunism cu o față mult mai umană, mai puțin distructiv de competențe și destine. La fel protipendada bucureșteană de astăzi „se teme de unguri”, adică de regionalizare, de un alt model al economiei, în care să se nască în sfârșit capitaliști români „din regiuni”, nu din aceia care a devalizat statul comunist și au încropit afaceri slab viabile, dacă nu au plasat banii direct în Elveția. Pe cei cu bani îi înțeleg, de „elita intelectuală” și regalistă chiar mi-i scârbă. Timișoara a declanșat revoluția română și a predat-o, împreună cu Doina Cornea, lui Ion Iliescu, nu din voia lor, ci din prostia lor. Tot așa, acum susține monarhia, deși această monarhie a făcut foarte mult rău României, impunând un model centralist (așa cum le „place” timișorenilor!) și o alianță prea strânsă, păgubitoare cu Franța și Anglia (de aia s-a cedat Ardealul de Nord în 1940). Carol I a modernizat România cu ajutorul Austro-Ungariei, dar a trecut mult timp de atunci. Deci Timișoara continuă să nu își vadă interesele. Altfel și eu sunt de acord că Mihai I nu a fost trădător. A fost un nătăfleț.

Răspunde

rita - 06-24-2011

Draga Andreea, am sa scriu cat se poate de concis ca sa citesti si sa reflectezi...Basescu a facut o gafa pentru ca a fost brutal in exprimare si nu trebuia sa-si spuna parerea personala ,fiind presedintle tarii...dar revezi emisiunea de la b1, si vei vedea ca su tu ai fost ,,brutala' in exprimare,fara nuante si fara lasat loc de intors... De ce nu ai marsat si pe faptul ca, lideri marcanti ai opozitiei, persoane cu demnitate publica, parlamentari, insulta si jignesc presedintele ,,in viata' si ,,dau cu mucii in fasole' cum spunea marea jurnalista de la ant 3, Dana Grecu...zi de zi,ceas de ceas,reluare dupa reluare? Faceti o paralela, o tema de discutie... , versus, . Amandoi traiesc,amandoi sunt sefi de stat...prima afirmatie este o interpretare a uni act istoric,si a doua este un atac murdar la persoana presedintelui in functie...Cine pe cine a insultat? Asa cum nici istoricii nu se pun de acord,nici noi ,oameni mici, nu suntem de acord cu aruncarea cu laturi in presedintele tarii...oricare ar fi! Si tu?

Răspunde

vestu - 06-17-2011

occidentul nu poseda astfel de exercitii de imaginatie, dar se poate incerca o fictiune artistico-psihologica in care "mihaela dragostea mea" sa innegreasca crucea rosie intr-o minastire din buzau.

Răspunde

saracii 8%, bogatii 16% - 06-14-2011

Impozitarea progresiva este prezenta in orice tara civilizata, numai dreapta romaneasca mereu mai flamanda pe masura ce devine mai bogata invoca tot felul de ratiuni mai mult mistice pentru refuzul acestei masuri. Si in asta suntem la fel de originali ca si in refuzul diminuarii TVA la alimentele de baza, ca si in refuzul limitarii raportului intre venitul minim si maxim pentru angajatii statului. Va place sau nu, societatile occidentale nu sunt atat de avansate in intelegere ca dreapta romaneasca atunci cand este vorba de avantajarea elitelor. De dragul adevarului si pentru completarea imaginii trebuie spus ca in momentul de fata impozitarea veniturilor este REGRESIVA si nu dupa cota unica. Consultati cativa specialisti in codul fiscal.

Răspunde

ramo - 06-07-2011

Asa e doamna Pora,daca ajung usLasii la putere o sa curga numai lapte si miere din robinete dar,ati uitat ceva,o sa se plimbe si cainii cu covrigi in coada.Va dati seama ce misto va fi in Romania!Ticalosul Boc a luat din pensi,usLasii o sa le dea din buzunarele lor ca tot au plans pe umarul lor astia doi ani.Sunt sigur ca romanii destepti si muncitori i-au depasit pe asistati si lenesi,de aceea usLasii vor pierde in 2012.

Răspunde

@ mihaela - 06-07-2011

Eu nu stiu de cand uraste d-na Udrea atat de mult PSD-ul. In schimb, pot sa-ti spun de cand o uraste PSD-ul pe ea.. Iata de cand : "Draga Traiane,1. Iti trimit un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. 2.Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?" - acest biletzel, prin care fostul premier impreuna cu liberaloizii sai dovedeau ca nu pot concepe sa guverneze altfel decat nepotii Matusii Tamara, le-a afectat indirect si pe clonele lui Ion Iliescu. De ce ? Pentru ca dupa ce Elena Udrea l-a luat de pe jos - de unde-l aruncase presedintele -, si l-a dat presei, grupul de exploatare social-democrat a inteles ca vremea incalcarii separatiei puterilor in stat prin trafic de influentza la cel mai inalt nivel avea sa apuna. Altfel spus, ca clientelismul transpartinic al politicianului roman majoritar era pus pentru prima data serios in discutie ( si odata cu el si succesiunea indefinita a regimului Iliescu ) ( Tzicnel horatiu )

Răspunde

razvan - 06-06-2011

nu inteleg o chestie sid aca e cineva care ma poate lamurii ii multumesc.inteleg ca in noua constitutie se doreste in primul rand introducerea prevederii cu cei 300 de parlamentari.foarte bine si corect conform referendumului.dar din cate am inteles aceasta modificare se poate face si prin adoptarea unei legi care sa schimbe legea electorala.acuma ma intreb de ce nu se doreste adoptarea unei asemenea legi in dauna unui referendum care ne va costa o groaza de bani?

Răspunde

mihaela - 06-06-2011

Apropo de Udrea,de cand uraste ea PSD-UL?Acum cu ceva timp in urma ,era langa Nastase mai tot timpul,dupa care a trecut langa Basescu.Langa Antonescu cand o vedem?Oare nu va e sila d-na Pora ,de nesimtitii astia din PDL? ACEEASI INTREBARE,RETORICA,BINEINTELES SI PENTRU D-NA TURCAN,CEA MAI DESTEAPTA DINTRE TOTI.

Răspunde

Brailean - 06-06-2011

In Spania , la alegerile locale , socialistii au fost invinsi nasol rau de catre PP ! Oare de ce ? Din 2005 , socialistii au adus Spania in situatia in care este acum , 21% somaj,etc. ! Ai naibii spanioli i-au votat pe omologii PDL-ului din Spania ! Eu personal sunt convins ca in 2012 , in Romania , USL o va lua pe cocoasa rau de tot ! Altfel , emigrez definitiv in Africa ! Am avut si am incredere in domnul Basescu , este singurul politician care a facut fata si ii tine la distanta pe "saracii si cinstitii" lui Iliescu ! Doamna Pora,imi place ca aveti curaj , dar lupta impotriva pupincuristilor trebuie sa fie mult mai directa ! Pacat ca nu am ocazia sa fiu cu ei in studiouri in direct ! Multa sanatate !

Răspunde

Dan B. - 06-06-2011

Atita timp cit postez, evident ca si eu ma numar printre otevistii de r22 de mai sus,cu deraieri de intelectual second-hand.Imi asum aceast statut si ma amuz facind parte din acest grup de frustrati nefacind din asta e melodrama sau o cauza.Adevarul in politica e greu decelabil si uneori ia timp sa vezi cit e manipulare din informatia ajunsa la omul de rind,mitocania insa se miroase din prima.Chiar daca e in spatele tastaturii.

Răspunde

@ Mein Freu(N)d Dan B. - 06-06-2011

Se putea sa nu psihologizezi tu putzin, mai Danutz ? Vezi ? : asta-i cusurul tau : psihologizezi excesiv ! Din cauza asta ti se pare ca gasesti natarai pe toate drumurile. Printre care, evident, tu nu te poti numara - doar, Tu intocmesti fishele cu profilul psihologic.. Cine imparte (verdicte), parte-si face.. Problemele de fond n-au cum sa-ti gadile neuronul.. ~^~ Ce te faci daca, cu exceptia unor enervari singulare, apostazia ta mai mult m-a distrat de-a lungul timpului ? Cam de pe vremea cand filmuletzul trucat al lui Patriciu, thrillerul de la Ploiesti, te-a lasat masca ; ca sa nu zic gura casca ( vezi ? te-am menajat !) ( Tzicnel horatiu)

Răspunde

Adevarul : - 06-06-2011

PNL = PSD ( doar sunt la bratz si trecuti pe la starea civila ..)

Răspunde

Camelian Propinatiu - 06-05-2011

Socant e ca socul si mai ales groaza se maresc ingrozitor când te intrebi si intelegi de ce se anticipeaza intelectualiceste ca poporul va vota Antonescu-Ponta.

Răspunde

Dan B. - 06-05-2011

Inca ma mai amuza postarile de sub art. dnei Pora.Frustrari, defulari, ranchiuna tinuta sub capac ce da in clocot.Un fel de OTV preluat fara licenta insa cu pretentii intelectuale second-hand pe alocuri.Probabil tinuta doamnei Pora la diverse televiziuni imbie la asa ceva.Sub alte articole proportia de enormitati debitate e f. scazuta sau inexistenta.Un fenomen interesant una peste alta.Continuati domnilor.

Răspunde

viitorul nostru - 06-05-2011

Basescu?.......SOC si mai ales GROAZA!

Răspunde

marian mihael - 06-04-2011

daaa,asta s_ar pputea intampla si eu cred ca si SOV isi va recumpara realitatea tv ca sai ridice in sclavi pe ilustiri PONTA SI ANTONESC,iar asa zisi politruci si analisti de doi bani,de la realitatea atr fi unsi numai cu miere la gura si vor striga in gura mare ce bine e in romania,,,asa ca DOAMNE FERESTE POPORUL ROMAN SA AJUNGA PE MANA ACESTOR NESPALATI ,,,,HAI TRAIAN BASESCU DEACEA V_AM VOTAT TERMINATI ODATA CU ASTIA CE DUPA ROMANIA IN MINCIUNA SI MANIPULARE,,,CU MULT RESPECT DOAMNA PORA,,,,MARIAN DIN ITALIA

Răspunde

Muc si sfirc - 06-03-2011

... adevarat ati visat dna Pora.. dar asta cu noul ministru de la munca era in vis sau e o manipularea a moguliziunilor ... HUOOO ! Rusine ... cum ii zice lu ala ? .. aa, da .. RUSINE Dinu Patriciu !

Răspunde

Bogdan Buzoianul - 06-03-2011

Ei, dar sunt necesare ceva corectii si adaugiri. 1.Mariri de pensii si alte alea vor fi minime "in ciuda" marii bunavointe USL-iste pe motiv de "dezastrul" lasat in urma de PDL si chiar si pe motiv de FMI.(or fi ei nebuni dar nici chiar asa le inchida usa in nas) 2.Televiziunile nu vor propovadui "lapte si miere" ci vor trece la subiecte mai marunte: - primarul comunei X a facut si a dres, + sub./ MARI: greaua mostenire: fostii si actualii demnitari PDL au facut si fac nenorociri(din cand in cand un picior in gura invinsului ii face bine la stomac) + la ralanti asa sunt ciupiti si USL-asii adversi(pt Antene - PSD, pt. Realitate - PNL) ca sa nu le treaca prin cap sa faca pe nebunii. 3. De eliberat sau ratacit dosare sau amanat la infinit NU POATE fi vorba si in cazul PDL-istilor NEPOCAITI(adica veniti la USL) 4. Si totusi au inceput apare cate unul-doi judecatori corecti, care vor rezista chiar si presiunii USL-iste. 5. Se va vedea cu ochiul liber nevoia urgentei privatizarii a ce a mai ramas la stat, pe te miri ce bineinteles. Romgaz+drepturi Nabucco->rusi, petrol Marea Neagra -> poate Patriciu? etc.

Răspunde

Moldovan Elena Dorina - 06-03-2011

Atunci,cred ca ar fi mai bine sa-mi mai prelungesc "sejurul" in Occidentul "putred si corupt",dar lipsit de astfel de socuri datatoare de groaza!E o perspectiva sumbra pe care,sper din suflet,romanii vor avea bunul simt si intelepciunea sa o evite.

Răspunde

Coman Horatiu - 06-03-2011

De acord ! ( din pacate, calculatorul meu e total depasit si nu pot citi raportul in format PDF ; din cauza asta am avut acces doar la cuvantul introductiv)

Răspunde

@ cel cu postarea nr 63 - 06-03-2011

Dl Horatiu Coman... cu respect va aduc la cunostinta ca platesc taxe, impozite samd nu pentru ca lucrurile sa mearga bine, nu pentru "scapari ale guvernului"... indiferent de numele PM sau ale ministrilor. Atat X, cat si Y, ca si dvs, (ca si mine) puteti (putem) scoate in evidenta orice de oriunde. Recititi va rog din faimosul raport si alte "scapari ale guvernului". .. prezent sau din trecut. Eu propun sa cadem la pace: in conditii deosebit de grele guvernul actual (indiferent de isterizarile pro sau contra) a facut cat a putut si cum s-a priceput, spre bucuria ceor care vad (au ?) paharul plin si nemutumirea celor cu paharul gol (privati de "bocetul prizat in bautura noastra"). ..

Răspunde

Coman Horatiu - 06-03-2011

@ cel cu postarea nr 63 ~ Ce resorturi masochiste va fac sa ignorati in totalitate orice date economice incurajatoare ? Da, in cuvantul introductiv al Consililui Fiscal se mai face si urmatoarea afirmatie, citez : " Criza financiara si economica globala a fost factorul care a declansat procesul de ajustare a unor dezechilibre macroeconomice acumulate în România pâna la sfarsitul anului 2008. Deficitul de cont curent si deficitul bugetar au fost doua dezechilibre structurale majore care au creat o vulnerabilitate ridicata pentru economie si care explica amploarea contractiei economice în România în perioada 2009-2010 ( Striblea si cu Cretzuleasca zic altceva, zic ca criza economica si ipotenta economiei romanesti a adus-o Boc in desaga ; de la Rachitzele) * Politica fiscal-bugetara in Romania în perioada pre-criza a fost una prociclica, caracterizata de o dominanta a considerentelor politice pe termen scurt, fara a acorda prea multa atentie consecintelor asupra sustenabilitatii finantelor publice pe termen mediu si lung " - am incheiat citatul. Cred ca v-ati tras un glont in picior pentru ca e afirmata atat criza globala ( care nu e vina guvernului Boc), cat si anteriritatea evidenta a dezechilibrelor acumulate in Romania pana la guvernarea "mironositzelor" din guvernul Tariceanu (inclusiv). Cat despre crapuloasa noastra birocratie ( cazul primelor de miel din Timisoara), e la fel de curios ca doar inconsecventele si scaparile guvernului va satisfac pofta masochista. Afirmarea partii pline a paharului nu e specialitatea casei la romani ; doar bocetul e prizat in batatura noastra. M-am cam saturat de atata dolorism melodramatic - sa-nteleg ca chitantele cetatenului de rand puteau fi platite in viitor mai bine prin dezechilibrele ignorate de mironositzele etatismului cronicizat ?

Răspunde

Sa plangem cu Cretzuleasca ! - 06-03-2011

si sa ne veselim cu Andreea Pora si cei care Amazed vad deja "piscurili luminoase".... . Va propun sa consultam pe www.consiliulfiscal.ro Raportul anual din martie 2011, cu referiri la anul anterior. Printre multe lucruri interesante sunt: o analiza a persoanalului din sectorul bugetar; o analiza a gradului de colectare a taxelor; top 10 mari datornici la buget; anul 2011 - perspective si riscuri. Ca parere personala.. 1. exporturile au si o componenta de import rezidual (da, da.. fix la Dacia si Nokia fac trimitere) 2. Absorbtia de fonduri europene este un proces lent, nu cred ca se puteau face minuni in 2007, 2008, 2009. De vazut in continuare. 3. Sa o lasam mai moale cu "plafonarile salariilor directorilor de regii si companii de stat" si alte succesuri de limitare a tocarii banului public... Cautati pe google "prime de miel la primaria timisoara"... e dovada ca SE POATE ! 4. cei.. 70% ? 75% din cei cu drept de vot care NU voteaza credeti ca au vreo dragoste nebuna pentru cei din arcul puterii sau cei din opozitie ? Si, cu voia dumneavoastra, ultima pe lista.. in Romania mai sunt inca oameni bine calificati, corecti, care muncesc de le sar capacele, si totusi traiesc de la o luna la alta. O luuunga lista de cifre cu "succesuri" guvernamentale este ultima prioritate a acestora.. prima este lista cu facturi lunare care MUSAI trebuiesc onorate.

Răspunde

Sean - 06-03-2011

@ comment #61. Excepţionale rezultate. Mulţumim conducerii superioare de partid şi de stat! Lipsesc doi "mici" indicatori. Cu cât au crescut averile aleşilor, numiţilor etc. ? Cu cât au crescut bănuţii în buzunarul oamenilor? Că TVA-ul îl ştie tătă lumea!

Răspunde

Lucian Sarbu - 06-03-2011

Incheierea ma lasa rece. Noua putere va trebui sa faca un audit al imprumutului FMI, pe care nu poporul roman l-a cerut, si cu care nu se stie ce s-a intamplat, si abia dupa aceea sa-i comunice domnului Franks in ce conditii imprumutul FMI va fi returnat. Soc si groaza traim acum, cu Basescu la butoane la Boc pe genunchii lui.

Răspunde

Sa plangem cu Cretzuleasca ! - 06-03-2011

* A fost redus numarul taxelor si tarifelor parafiscale de la 491 in anul 2008, la 263 in prezent. Procesul continua. * Au fost simplificate si unificate declaratiile fiscale, incepand cu anul 2011, si a fost introdusa posibilitatea platii online a acestora. * Datoriile administratiei centrale si locale catre agentii economici s-au injumatatit din anul 2008 si pana in prezent. * Incepand cu 1 ianuarie 2011, s-a introdus impozitul pe veniturile microintreprinderilor, intr-un sistem optional, simplificat de impozitare, in cota de 3%, aplicat asupra veniturilor realizate de aceste persoane juridice. * Rata dobanzii de politica monetara a scazut de la 10,25% in anul 2008 la 6,25% in prezent pentru a asigura relansarea creditarii. ( performante economice )_ * Exporturile au inregistrat un nivel record in anul 2010 din intreaga istorie a Romaniei postdecembriste si isi continua trendul ascendent in anul 2011. * Volumul exporturilor a crescut cu peste 27% in perioada 2008-2010, atingand 37,25 miliarde euro în anul 2010, mai mari cu 3,5 mld euro fata de nivelul din anul 2008. * Ritmul de absorbtie a fondurilor europene s-a intetit * Platile totale catre beneficiari s-au ridicat la suma de 2,43 miliarde euro, reprezentand pre-finantari si rambursari (cu exceptia rambursarii de TVA) adica 12% din alocarea 2007-2013, de peste 14 ori mai mari decat sumele inregistrate la sfarsitul anului 2008. (Industria romaneasca ramane unul dintre pilonii de crestere ai economiei) _ * Productia industriala a cunoscut o crestere cu 11,4% in primul trimestru din anul 2011 fata de acelasi trimestru din anul precedent * Cifra de afaceri din industrie a crescut cu aproximativ 24,3% in primele trei luni ale anului 2011 fata de aceeasi perioada a anului trecut * Comenzile industriale noi au crescut cu peste 26% in primul trimestru din anul 2011, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului 2010 * Dupa ce a crescut de la 4,4% in 2008, la 8,36% in martie 2010, somajul si-a reluat descresterea luna de luna, ajungand la nivelul de 5,17% în mai 2011 * Reforma aparatului bugetar a dus la o diminuare cu peste 140.000 a numarului de angajati din sectorul public in anul 2011 fata de anul 2008 * De la intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii, la 1 mai 2011, numarul de contracte de munca inregistrate oficial a cunoscut o crestere cu peste 300.000. *** Asadar, eficienta guvernului Boc este acum probata de realitate ~ ^ ~ Estimp, langa posetele Elenei Udrea, tele-bocitoarele ne invata cum sa ne cântam de moarte ( Priveghiul national s-a umplut cu masochisti ; care, ca intotdeauna, au motivatii.. impure )

Răspunde

Andradda - - 06-03-2011

Eu cred ca dezbaterea economica trebuie dusa in zona solutiilor. De pilda, eu sunt mai interesata de propunerile USL decat sunt ei insisi.. Spun asta pentru ca m-am aplecat sa le analizez si sa estimez impactul lor asupra economiei romanesti. Adevarul e ca nu cred in masuri lansate fara impactul atasat. Fara ironie am analizat punct cu punct aceste propuneri si sincer sa vad care sunt aspectele care pot fi discutate si cum ne putem raporta unii la ceilalti, la solutiile pe care le gasim. Raspunsul meu e simplu: viziune nu e, pentru ca acest pachet de masuri aplicat in forma lansata duce la nevoia de a acoperi prin alte taieri sau prin noi imprumuturi 23 miliarde lei, adica cca 4% din PIB, care s-ar aduga nonsalant la deficitul estimat de 3% din PIB in 2012, de pilda. Gasesc insa masuri corecte ce tin de pastrarea cotei de 16% pe profit cu alternativa de 3% pe CA pentru microintreprinderi – ceea ce este deja in vigoare – sau nevoia crearii de locuri de munca prin diminuarea poverii fiscale pe munca. Amplitudinea masurilor corecte propuse de catre USL depaseste insa firescul sau posibilul. E diferenta dintr rationalitate si idealism, dintre “ce bine ar fi sa” si “ceea ce este posibil”. Raman insa adepta ideii ca munca este mult prea impozitata, dar, in acelasi timp, nu trebuie sa uitam ca Romania are cele mai mari deficite in zona CAS si CASS, deci trebuie gandita in contrapartida ori extinderea bazei de impunere, ori impozitarea proprietatilor ori a averilor ori … Mi se pare ca merita discutata varianta trecerii de la impozitarea muncii pe impozitarea prorietatii. Sa nu uitam ca avem un cost unitar al fortei de munca la jumatatea mediei europene – o spun studii recente de profil.

Răspunde

Andradda (economist) - 06-03-2011

* Diferentierea cotei unice pe nivele de venituri ale persoanelor fizice (varianta USL) mi se pare greu aplicabila si populista. De altfel, nici nu este explicat principiul sau mecanismul de aplicare. Putem deduce doar ca o cota de 8% ar afecta 40% dintre angajati, 12% s-ar aplica la 22%, iar restul de 38% ar avea povara fiscala nemodificata de 16%. Despre piata de capital ca sursa de finantare a economiei, m-as referi cu alta ocazie. Concluzia este ca orice program trebuie sa aiba evaluare, iar analiza comparativa pe tari pe care o prezinta USL nu tine seama defel de specificul acestor tari, inainte si pe parcursul crizei. Mai exista, de pilda, vreo tara europeana in care dezechilibrul dintre nr salariatilor si nr pensionarilor sa fie atat de mare ca in Romania !?

Răspunde

Coman Horatiu - 06-03-2011

@49 *** Deocamdata, salariile directorilor de regii si companii de stat au fost plafonate la nivelul salariilor secretarilor de stat, ca sa fiti in mijlocul adevarului. Asta asa, in trecere.. Pana acum nu le-a avut nimeni grija ; copleseau cu mult salariul presedintelui tarii, oricare ar fi fost el. Este ce bine era inainte !? ( banii cadeau din cer, noi traiam pe consum, iar, intr-o forma mai soft, mai insidiosa Marx a eclozat in guvernarea lui Tariceanu ; estimp, Crin se pipaia cu Felix; strasnic, zau asa )

Răspunde

Liana Orloff - 06-03-2011

Referitor la efectele diminuarii salariilor din sectorul bugetar, a fost nevoie sa se faca pentru a putea plati acest nivel redus al salariilor, pentru a face restructurarea in paralel si pentru a putea reveni cat mai repede posibil la salariile anterioare. De ce au trebuit sa fie taiate ? Pentru ca cele 11 ordonante de urgenta date de guvernul Tariceanu in 2008 pentru a creste pensiile si salariile nu aveau acoperire financiara. Dar sunteti multi cei care i-ati ierta lui Tariceanu pana si incestul..

Răspunde

Viorel @ Zenon - 06-03-2011

D-nei Pora stim ce-i recomanzi ( mai putina patima ). Ma rog, dar banuiesc ca aceleasi principii te conduc si in cazul celor de la antene ori in cazul lui Crin Antonescu. Poate ne lamuresti si pe noi ( uite n-am mai pomenit-o pe isterica si insipida Cretuleasca ; a facut-o cineva mai sus). Si seria poate continua mult si bine si de partea "virtuosilor" grupati sub caciula USL.

Răspunde

Amazed - 06-03-2011

@ Asadar ( postarea 49 ) : Evident ca masurile de austeritate nu sunt Identice intre tarile mentionate. Dar nici risipa bugetara a guvernarii Tariceanu nu mai are corespondent pe ultima suta de metri dinaintea crizei economice mondiale : marirea brusca a pensiilor cu 50% in 2007, marirea salariala brusca a unor categorii bugetare cu o medie de 30 % si a unor categorii din asist. sociala cu 50% in oct. 2008 ( deabia in toamna respectiva, speriat de perspectiva, fostul premier a oprit in ultimul moment marirea preconizata a salariilor profesorilor cu alte 50 %), pomenile electorale care au dus la un deficit bugetar de 5,4 % pe fondul unei cresteri economice de aproape 7,6 % (!) nu au corespondent nicaieri in lume. Plus angajarea iresponsabila a 270.000 de oameni in domeniul public. Sunt astea realitati ? sau povesti nemuritoare ? Plus cumulul bugetofil si bugetofag al guvernarilor precedente. Nu te mai chinui sa ignori cu desavarsire amanarea iresponsabila, ani si ani de zile, a reformelor necesare. Astea-as dureroase oriunde in lume. Chiar si cele 300.000 de noi contracte incerci sa le minimalizezi. Ar fi fost mai bine sa ramana in zona nefiscalizabila ? Somajul a scazut de la 8,6 % ( varful ) la 5,4 % ( astazi). E chiar numai dezastru in guvernarea Boc ? Eu nu cred.

Răspunde

Gothard - 06-02-2011

Poate daca se ridicã imunitatea la furãciuni nu mai participã nici unul la alegeri.....

Răspunde

H - 06-02-2011

Mihai 2011-05-31 Prefer alt exerciþiu de imaginaþie... O Românie normalã: fãrã haite de câini vagabonzi, praf ºi mizerie .. cu o infrastructurã civilizatã de transport... cu legi care sunt respectate (inclusiv de guvernanþi).. cu taxe, impozite ºi alte angarale COLECTATE fãrã "excepþii" ºi cheltuite aºa cum trebuie... cu politicieni care au þinere de minte ºi BUN SIMÞ ... cu 0 (zero) circ mediatic al procurorilor ºi sentinþe privative de libertate cu executare pentru mulþii (mult prea mulþii) care au ciordit la greu .. cu mãsuri luate cu cap ºi la timp de guvern ... cu miniºtrii care îºi asumã erorile prin acel elegant act numit "demisie" ... cu parlamentari care "zboarã" din partid pentru problemele din instanþã ºi nu sunt pãstraþi ca sã asigure votul.. cu ziariºti calmi, care nu se isterizeazã, ããã-ie sau bâlbâie... cu un preºedinte care sã trãiascã în aceiaºi þarã cu noi, în care "sã NE simþim bine"... FÃRà dublã mãsurã... FÃRA memorie selectivã... Vã place ? DA!

Răspunde

zenon - 06-02-2011

Articolul denota o iritare aproape isterica la adresa opozitiei. Ar fi fost mai utila o analiza onesta, in paralel, a prestatiei guvernantilor actuali si fosti, fara idiosincrazii. Exercitiul de imaginatie e lovit de umori resentimentare, de patima. De ce oare ? Nu putem sa ne detasam de contingent macar putin, sa evaluam situatia pe date concrete, sa vedem cum sta Romania azi ca nivel de trai, nivel de invatatura, sanatate etc. Ar fi utila analiza pe text a propunerilor puterii si opozitiei precum si vaildarea data de realitatea socio-economica. Mai putina patima dna. Pora; uneori ai senzatia ca acest articol e unul de infierare de tipul celor din anii 50.

Răspunde

ioan - 06-02-2011

Stimabila A.P.,va trebui sa va obisnuiti cu gandul ca v-ati numarat printre cei care au pus umarul la ,,REFORMAREA STATULUI' !!!

Răspunde

Asadar - 06-02-2011

"Asadar, Striblea si cu Cretzuleasca mananca rahat.." Dear Amazed... cateva mici corecturi 1. "diminuare a salariului in administratia publica" ESTE ""diminuare a salariului in TOT sectorul bugetar" 2. "cu 25%, in a doua jumatate a anului 2010." ... asa a ramas si in ziua de azi .. 3. TAIERILE au inceput din 2009 iar la 31 decembrie 2010 valoarea nu era de -25%, ci se apropiau de -35% 4. Propun sa uitam de al 13 si al 14 salariu al grecilor... de salariul mediu din celelalte tari si alte "mici fleacuri" 5. Ai uitat de cresterea TVA la 24%, cresterea continua a preturilor... 6. invatamantul si sanatatea sunt categorii socio-profesionale PROST salarizate si preponderent bugetare (zona privata este mica aici). Tot poporul se isterizeaza la "shpaga la doctor" si "meditatiili" date de profesori, probabil ca ei sunt condamnati cu executarea pedepsei la locul de munca. 7. reduceri de personal s-au facut si SE FAC in continuare (si la stat, si in zona privata). Chiar si modificarea recenta a Codului Muncii si cele 300 000 de "contracte" noi nu acopera caderea economica. Si de final.. jupan statul ia 3 ani lunar cate 1000 si in al patrulea an da generos inapoi 100 (tot lunar)... se aplica si la "viitoarea" crestere de salarii din 2012, si la ACTUALA iesire din recesiune.

Răspunde

costel - 06-02-2011

barrr, m-a luat cu frig. nu vreau sa mai citesc niciodata astfel de stiri.

Răspunde

USL : o noua .. - 06-01-2011

.. o noua propunere de faliment pentru Romania *** Ce mai conteaza inca una ..

Răspunde

Amazed - 06-01-2011

Aud des invocat argumentul fals ca niciun alt stat european nu a luat masuri atat de dure de diminuare a salariului in administratia publica precum Romania, cu 25%, in a doua jumatate a anului 2010. Multi cretini preiau de-a gata idiosincraziile promovate de catre presa USL. Haideti sa vedem daca are temei afirmatia unicitatii masurilor de austeritate luate de guvernul Boc : Grecia o reduceri salariale cu pânã la 20% (prin eliminarea celui de-al 13-lea ºi celui de-al 14-lea salariu pentru cei care câºtigã peste 3000 euro/lunã) o reduceri cu 25% pentru angajaþii din companiile de stat nelistate la bursã (în 2 etape: 15% ºi 10% la diferenþã de câteva luni) o îngheþarea salariilor bugetarilor pe timp de 3 ani (pânã în 2013) · Ungaria o salariile au fost reduse cu 15% o îngheþarea salariilor din sectorul public în 2011 · Portugalia o salariile au fost diminuate cu 5% o îngheþarea salariilor din sectorul public pe urmãtorii 4 ani (pânã în 2014) · Spania o reducerea salariilor bugetarilor cu 5% o îngheþarea salariilor din secotul public în 2011 · Letonia o reducerea salariilor din sectorul public cu pânã la 30% · Lituania o reducerea salariilor din sectorul public cu 20% · Italia o reduceri salariale diferenþiat cu pânã la 10% o reducerea cu 15% a salariilor miniºtrilor o îngheþarea salariilor bugetarilor timp de 3 ani. ~ masurile de ajustare salariala au fost insotite de disponibilizari de personal. ^ Fiecare stat european a decis cum impleteste cele doua masuri si pe care pedala apasa mai puternic: salvarea locurilor de munca sau a nivelului salariului in administratia publica sau o combinatie intre cele doua? Asadar, Striblea si cu Cretzuleasca mananca rahat..

Răspunde

dan - 06-01-2011

Brrrrrrrr,ce cosmar !

Răspunde

Coman Horatiu - 06-01-2011

Trebuie doar sa ne reamintim trecutul recent. Daca USL va reveni la putere, va fi cea mai fost : risipa bugetara se va insinua din nou in actele guvernarii, populismul va fi din nou irezistibil pentru grupurile de exploatare semetzite in jurul Matusii Tamara, in procuratura se vor duce lupte de ariergarda impotriva revenirii intruziunilor politice, iar tembeliziunile vor ridica discret piciorul de pe acceleratia criticii devastatatoare. Pentru urmatorii doi ani, va mai ramane doar presedintele ciuca batailor si a suspendarilor ( dictate din culisele lui Felix si Ion Iliescu). Trebuie doar sa ne reamintim mutzenia critica din vremea guvernarii Nastase si (partial) din vremea liberaloizilor lui Tariceanu. Pentru ultimul caz, zic partial pentru ca parte de critica a avut tot PDL-ul ( desi din primavara lui 2007 au fost expulzati in opozitie ) ; cu un partid ejectat de la guvernare si cu un presedinte izolat la Cotroceni, PNL - impreuna cu PSD in opozitie trucata - au putut trece la risipa bugetara Oficiala pana la alegerile parlamentare din 2008. Iar presa de trust si-a canalizat disponibilitatea " deontologica" tot impotriva democrat liberalilor .. Asadar, cum am mai zis : remember Alamo ! *** Printr-un simplu exercitiu de imaginatie putem anticipa "consensul" adus de intoarcerea Reactiunii politice la putere. Odata cu imunitatea la critica a noii guvernari, asigurata de catre obedientza mistificatoare si manipulatoare a presei oligarhice, multi naivi vor mai credita o vreme revenirea "normalitatii".. Numai ca deabia odata cu " normalitatea " vom da pe mere ceea ce am castigat pe pere ..

Răspunde

Judex - 06-01-2011

Avansam, avansam. Am trecut de la populisme si manele la scenarii. Cum pot fi decat… apocaliptice. Guvernarea de 1000 de ani ar fi o solutie, altfel ar fi soc si groaza. Ponta si Antonescu diabolici? Pai, cum? Daca acuala putere n-ar mai avea “majoritatea”, am intra intr-un proces de instabilitate. In asemenea situatie, guvernarea actuala(chiar daca pierde puterea, ramane provizorie) ar face totul sa ingreuneze solutionarea chiar a problemelor curente, ce sa mai zicem cele de perspactiva (care au lipsit cu desavarsire). Acea guvernare care a imprumutat, a risipit bani publici, a facut totul ca in teritoriu sa “investeasca” cu beneficii pentru clientele, a demarat lucrari pe principiul ; -fa-te ca muncesti, doar, doar se pierde urma banilor!, am iesit din recesiune pe hartie, scade rata somajului(angajeri fara perspective) etc. Oare, sunt reale? Depinde de unde privesti. Puterea le minimalizeaza, Opozitia le striga. Pe acest fond se vor acutiza problemele sociale, iar Puterea actuala (spre deosebire de Opozitie), stie (sigur) sa dea vina pe oricine, numai….altii sunt de vina. Ar putea “mobiliza” grupuri de protestatari care sa radicalizeze nemultumirile sociale, ar genera instabilitate. Cine sa fie de vina? Pai, Opozitia(actuala) care nu a inteles masurile ce s-au luat spre bucuria, satisfactia si modernizarea societatii preconizate (fluturate) si a generat situatia exploziva. Cam asta ar fi….dupa noi, potopul? Ar trebui inventat un sistem(chiar organism) care sa traga la raspundere pe cei care au fost beneficiarii acestei situatii, verificate conturi bancare, averi care, in acesti ani au crescut precum….voinicul din poveste. Sistemul TICALOSIT a evoluat, a devenit NESIMTIT, acum marcheaza etapa…DIABOLIC. Hai, Sa traiti bineeeee!

Răspunde

@ mona (34) - 06-01-2011

Base tocmai a pierdut procesul cu parlamentarul PSD Surupaceanu si tu nu mai iesi din casa de frica despostismului. Multi are D-zeu in gradina, da" multi ii mai si sar gardul ! ..

Răspunde

Avasiloae C. - 06-01-2011

Coalitia complice USL a lansat prim mass media otravita o noua pacaleala economica menita sa insele vigilenta romanilor. Pescuirea unor idei economice fara impact practic si transpunera lor intr un asa zis program economic ,este farsa cea mai mare pe care le a pregatit o romanilor. Dupa ce au dat chix cu promisiunea pupulista ai celor 20 de mii de euro pt fiecare roman repatriat pt a demata o afacere ,USL a lansat o noua propunere demagogica si populista si anume 1 milion de locuri de munca.evident cu referire majora la romanii din strainatate . Tupeul fara margini si nesimtirea au fost bagate iar la bataie totul in scopul preluarii puterii cu orice pret .

Răspunde

Avasiloae C. @ Buzz - 06-01-2011

Si tu, ca si USL , va prefaceti ca nu observati ce sa intampla in Europa si in lume . USL lanseaza teorii economice pompoase ,fantasmagorice ,in vadit contrast cu realitatea izbitoare .In toata lumea sa fac programe economice de limitare a cheltuielilor de limitare a pierderilor economice de rigurozitate si disciplina pt ca impactul crizei sa fie cat mai putin resimtit in plan social .USL ,merge invers ,adica in zona populista ,pt a deturna uriasele eforturi pe care le fac statele europene .Acesta coalitie nesimtita foloseste propagandistic clasa mijlocie in intentiile economice. In realitate doreste sa se foloseasca de ea pt a sustine uriasa masa electorala a pensionarilor si a bugetarilor ineficienti .

Răspunde

Vorba lui Traian .. - 06-01-2011

.. Ungureanu : " un om de stat si doi agitati ". Adica, Basescu si .. perechea de trepadusi ~ (horatiu)

Răspunde

Viorel - 06-01-2011

" Jeffrey Franks a aparut pe nepregatite în studio la Dana Grecu, purta intentionat aceiasi pantofi gauriti, si a apucat sa transmita mesajul alarmist ca, daca se vor face toate astea, acordul cu FMI se va rupe pentru ca gaura bugetara e de vreo 6 miliarde de euro" - le-a zis-o si Jeffrey Franks si tot mai au adepti pe forum ! Le-a zis-o si Jeffrey Franks si tot ne e interzis pana si dreptul la anticipatie ! Dar la memoria recenta mai avem dreptul postacilor ?

Răspunde

judex - 06-01-2011

Andreea Pora este printre putinii publicisti care au inteles menirea presei ca a patra putere in stat, pentru ca putini au gasit balanta corecta intre luciditate si implicare civica. De fapt, intelegerea neutralitatii ca opus al luciditatii si al opiniei personale este arma cu care si-au a omorat meseria oamenii din presa Ro. Portretul restaurarii in Ro, cu final de tragedie greceasca mai putin antica si mai mult vizionara, este magistral. Totusi, eu sunt optimist. Noroc cu mintea de pe urma a romanului: nu va fie frica, Antonescu nu seduce, el doar se duce. Curand ! Si-i va trage si pe ceilalti clabuci si papusari dupa el !

Răspunde

Dan B. - 06-01-2011

Deci nu doar antenele, realitatile si alti moguli sufera de scenarita.E doar o maladie latenta, sau reprimata, cum doriti sa-i spuneti.Nu credeam ca poate fi ceva mai groaznic decit fabulatiile lui Mircea Badea.Uite ca se poate si mai bine!Si e doar la incalzire doamna Pora...

Răspunde

buzz - 06-01-2011

excelenta imaginatie! din nefericire, chiar si pentru unii dintre dvs sau cititorii dvs, ca sa vezi perfomantele unei guvernari in curs nu e nevoie de imaginatie ci e de ajuns sa te uiti in jur si sa numeri asumarile de raspundere, rotatia cadrelor de partid la ministere, voturile trunchiate sau falsificate in parlament, condamnarile definitive ale coruptilor, scaderea nivelului de trai, balbele legislative nenumarate, ponderea rectificarilor bugetare fata de bugetul votat, numarul de firme inchise si cate si mai cate dovezi REALE, PALPABILE, CUANTIFICABILE si INTAMPLATE!!! in situatia asta, articolul de mai sus devine doar o scriere SF si nu o analiza socio-politica demna de un analist politic adevarat si nu de un partizan politic.

Răspunde

mona - 06-01-2011

Ceea ce se intampla in prezent nu va produce niciun fior de groaza?Atat de anesteziata de stipendiile grase sa fie "intelectualitatea" incat inchide ochii la toate deviatiile actualei puteri?Este hilar cum ne cutremuram la ingrozitoarele actiuni viitoare presupuse a fi intreprinse de actuala opozitie si nu ne clinteste niciun fir de par furtuna de despotism in care ne-a aruncat actuala putere....Din toate imbecilitatile pe care le aud vehiculate in apararea stapanilor cei buni,una este campioana de departe:"dar ce credeti,ca ceilalti ar fi mai buni?".Raspuns: mai rai decat astia nu au cum sa fie,pentru ca pe ceilalti i-am vazut in exercitiul puterii si n-au indraznit sa puna bocancul pe grumazul oamenilor in halul in care au facut-o astia!Pofta buna,dna Pora la carnaciorii lui Baconski si la cat mai multe mese festive! Le meritati!

Răspunde

monica - 06-01-2011

Pt.Peny,Cozet si Caro,ori sunte-ti naivi ori va faceti.Chiar credeti in USL.Vai de capul nostru cu asemenea oameni/Voi nu lucrati,nu aveti serviciu stati toata ziua la Antene si Realitatea.

Răspunde

ary - 06-01-2011

mare adevar graiesti d-na draga,o sa iese ITIC SI CU STRUL,SI BULA O SA-I URMAREASCA din umbra, ca tara este plina de itici si de struli,cred ca este mai bine cu pacala al nostru.

Răspunde

" PDL trebuie sa scape .. - 06-01-2011

..sa scape de corupti " - (Monica Macovei). Iata o afirmatie transantã care nu s-a facut decat din interiorul PDL in toti acesti ultimi douazeci de ani. Pentru ca din partea USL-asha a galeriei nici nu se putea face.. Acolo e biserica ! ~ Diferentza dintre PDL si ceilalti e exact diferentza dintre sperantzã si nicio sperantzã ; diferentza dintre N.U.P-urile traditionale si trimiterea lui Ridzi in instantzã .. Afirmatia d-nei Macovei este de o banalitate derutanta, dar ineditul ei politic (aparent sinucigas) face diferentza.. (coman horatiu)

Răspunde

Cum comentati ? : - 06-01-2011

..citez : " Noroc ca mai avem televiziuni ca Realitatea TV si comentatori ca Hurezeanu ! " - conchidea acum vreo doi ani un amic ce-si gasise vocatia de combatant in Frontul Salvarii Nationale Impotriva Dictaturii lui Basescu ( e prost ?ori doar se face ?)

Răspunde

adriana - 06-01-2011

Acest scenariu de film de groaza mi l-am facut si eu de mii de ori si de multe ori am fost si mai pesimista decit dv. Imaginati-va cum ar arata Romania cu Voiculescu presedinte chiar si numai interimar. Romania ar fi discreditata total in tarile civilizate,dar ce inportanta are pentru votantul roman daca pensiile nerusinate ar revenii la valoarea de dinaintea guvernului Boc.De asemenea,bugetarii care taie frunze la ciini se vor intoarce la posturile lor si isi vor continua mica spaga,smecherii se vor pensiona la 45 de anii ,profesorii isi vor relua meditatiile,liderii sindicalii isi vor dubla averea, iar inchisorile se vor transforma in spitale comunale in care asistentele si doctorii vor ingriji ciini maidanezi in lipsa de pacienti.De inchisori nu o sa mai fie nevoie din lipsa de corupti .Mai am o singura intrebare,ce o sa mai faca toata haita de jurnalisti de la Antene si Realitatea daca le dispare obiectul muncii,Boc,Udrea,Basescu si toti cei de la PDL. Astept cu nerabdare o solutie la soarta acestor jurnalisti. Sper sa dea Dumnezeu romanilor mintea cea de pe urma,sper ca am invatat ca munca cinstita,nu chiulul si mina intinsa la stat ne aduce binestare noua si tarii.Asta este regula de baza in tarilee dezvoltate,si credeti-ma ca stiu ce vorbesc.ACUM 26 de NI am emigrat in Suedia si am avut cu mine un copil de 9 ani si o valiza cu haine .Astazi sint atit eu si copilul meu realizatii,sint de multi ani profesor de gimnaziu,iar fetita mea are propria firma de design cu magazine in orase mari din Suedia . Tot ce am realizat a fost prin munca,si sint sigura ca se poate si in Romania daca romanii se gindesc in perspectiva nu a te inbogatii peste noapte.

Răspunde

stefan mardale - 06-01-2011

Cine vede in politica romaneasca alte culori decat rosu sau nuante de rosu, are multa imaginatie. Majoritatea covararsitoare vin din trinitatea Iliescu - Securescu- Shpagulescu. Pierdere de timp pentru autorul articolului si fazanii care l-au citit. Semneaza un fazan.

Răspunde

TVR Info ! - 06-01-2011

Il recomand cu toata caldura ! O adevarata alternativa la sedintzele de regresie in masa organizate, seara de seara, la moguliziuni. Invitatii sunt de obicei singuri si pot raspunde pe indelete intrebarilor moderatorilor. Daca in studio sunt invitati doi contraopinenti, reprezentantul puterii si al opozitiei sunt la paritate. Moderatorii sunt inteligenti si de bun simtz ; nu sunt manati de limbutzia agresiva a rating-ului pentru .. patron ( si ce patroni !). Intrebarile si observatiile jurnalistilor nu sunt deloc menajante pentru reprezentantii puterii ( dar nici opozitia nu are imunitatea la critica si nici nu e beneficiara privilegiata a amneziei induse de tembeliziunile usl-ashe). Discutiile se poarta intr-un climat calm, lipsit de isteria dezastrului anticipat, iar cel castigat e telespectatorul cu drept de vot pentru ca isi poate face o idee mai clara despre cum sta .. "biata tarisoara". Perceptia publica e mult mai adecvata, iar, cand e cazul, informarea se asterne ca mierea in faguri. Ah, si inca ceva : nu exista ( cel putin, la emisiunea "Foc Incrucisat", a lui Mircea Marian si Ioana Lupea) plebea frumentarã din tribunele lui Striblea ; nici cu degetu-n sus, nici cu degetu-n jos ! (Gustave Le Bon)

Răspunde

snapshot - 06-01-2011

gand la gand cu bucurie ! http://lh3.ggpht.com/-QM1XaIL5UIQ/TeXJVKBVo_I/AAAAAAAAAwk/pkzBplWJkhw/s912/usl%252520love_movie%2525203%252520.jpg

Răspunde

@ p-aolo,s - 06-01-2011

De acord ! Tembeliziunile presei de trust ne indeamna sa traim efectele economice ale crizei mondiale in pur solipsism romanesc ; ca pe o criza fara cauzalitati globale; o criza pur .. rrromaneasca. Doar, doar, va putea fi izolat presedintele Basescu si guvernarea actuala ca vinovati pana si de cutremurele din Vrancea. De cate ori se fac comparatii si se gasesc similitudini cu masurile de austeritate din alte tzari, Striblea cu stribleacii sai sar ca arsi. Parca le-ai pune jar sub fund.. Li se compromite telenovela .. ( coman horatiu )

Răspunde

Mesaj cifrat : .. - 06-01-2011

Jupâne, cum de nu te-ai mai postat.. in fruntea bucatelor ! Cu votul irosit pe Crin, puteai deschide sesiunea.. (tzicnitu-m-am ?)

Răspunde

Dacia Felix ? sau .. - 06-01-2011

.. sau Dacia lui Felix ? ( that"s the question ) ~ Cam asta ne asteapta daca revin la putere legiunile usl-asilor ! Degeaba se dau cu rotzile-n sus Mihai si cu Sean pe-aici. Doar e verificat : douazeci de ani de coruptie, clientelism si privilegii va privesc in ochi, bai farseurilor ; si va zambesc prin guritza lui Ion Iliescu ( manca-i-ati hodrobelele )

Răspunde

Mesaj cifrat :.. - 06-01-2011

.. Ce zici Jupâne ? Votezi ? Ai fi pentru prima data consecvent ..

Răspunde

cristi - 06-01-2011

Dna. Pora, obiectul în care v-aţi uitat pentru a scrie acest articol nu este un glob de cristal. E o oglindă!

Răspunde

Adi - 06-01-2011

@Mihai: NE PLACE!!!

Răspunde

g - 06-01-2011

@peny_e penibil, zau asa... Scris cu majuscule, dai zenzatia de urlet in desert, a disperare chiar. E chiar groasa perspectiva pulverizarii premature a USL-ei, inainte ca aceasta sa apuce a se manifesta plenar?

Răspunde

gerula - 06-01-2011

A fost ca intr-un vis urat... Cand m-am trezit brusc din somn, am rasuflat usurat: ce bine ca nu a fost decat un vis! Dar daca visul poate deveni realitate? Imi este imposibil sa-mi imaginez o asemenea realitate. Pe bune.

Răspunde

sc - 05-31-2011

absolut sinistru scenariul, dar nu imposibil. 12 decembrie 2012, ora 12, cu usl in frunte poate sa se realizeze.

Răspunde

the hangover - 05-31-2011

Ati uitat sa spuneti ca la Cotroceni a fost taiata caldura, Base mai produce curent electric dand la pedalele unei biciclete medicinale careia i-a adaptat un dinam rusesc. Boc se reintoarce la Cluj la coasa si comumica sporadic cu presedintele printr-un batran porumbel voiajor.Lui Geoana i-a fost ridicata restricria de a gandi si vorbi in public, Bidoane Goale are 100% prezenta in parlament iar Geoana ia lectii de vorbire pioasa de la o calugarita. Iar EU...eu am fugit in munti, intr-o pestera , si le transmit prin morse copiilor mei sa nu se mai iute pe Cartoon Network fiindca a fost cumparata de trustul Intact

Răspunde

Eugen Lieb - 05-31-2011

O tara avandu-l presedinte pe zeroul Crinutza~ Antonescu, din punct de vedere psihic egal lui Adolf, cu Ponta si Motanul Felix - care ne vor reprezenta interesele la NATO !!!!!! Cred ca poporul coboara astfel la nivelul legii sharia-si in acest caz trebuie sa ne pregatim de plecare ! Dupa cateva sute de difuzari a Memorialului Durerii - romanii habar nu au pe ce lume traiesc si voteaza cu obstinatie impotriva intereselor lor.

Răspunde

caro - 05-31-2011

USL prezinta in momentul de fata mai multa incredere decat PDL. guvernul boc a luat mai multe masuri nepopulare si probabil neinspirate

Răspunde

cozete - 05-31-2011

da imi place mult mai mult cum suna viitorul cu usl la putere decat cu orice alta marioneta a lui basescu

Răspunde

LUANA - 05-31-2011

SUPERB ARTICOL! Cu mentiunea cuiva de mai sus: ,,Doamne-fere"!!! Daaaar...Andreea Pora! Pai cu UDMR-ul cum ramane?! Ca acusica ...uslasii sunt fierti ,ca deh...nu vor sa se rupa de ,,dictator" si de Boc! Si,sa nu-l uitam pe PENALUL (la propriu) Doctor Bradisteanu, salvatorul de inimi ,,bolnave" de ,,anumiti" Presedinti de Consilii Judetene (vezi Arges!). Ar putea fi,de ce nu,un ,,bun" Ministru al Sanatatii!!! Si...scenariul poate continua! Brrrrrrrr........

Răspunde

Negativ - 05-31-2011

pamfletele nu vor scuti pdl de soarta PNT-CD..

Răspunde

peny - 05-31-2011

AVEM NEVOIE DE POLITICIENI COMPETENTI. AVEM NEVOIE DE ANTONESCU - VOICULESCU - PONTA.

Răspunde

Eugen - 05-31-2011

Doamna Pora, doar inceputul l-am citit si nu m-am putut abtine sa nu intervin, faceti ceva si pentru Geoana, toti au primit functii si el nu. Ma intorc la text.

Răspunde

GAVRILACHE - 05-31-2011

Foarte important : de indata, adica in primele doua saptamani de guvernare, va fi gasita Elodia! Dl.Dan, fostul viitor presedinte, aliindu-se cu USL, va avea exclusivitate : se vor face dezvaluiri incendiare (deja de-acum nici nu stiti ce pierdeti!) despre cum a fost sechestrata Elodia de Elena Udrea fiindca dictatorului i se aprinsesera calcaiele si Nutzi era geloasa! La TVR 1, Salam, Vijelie si Guta discuta despre "influenta gandirii lui Cioran in alegerea cravatelor la Crin Antonescu"! Felix mai lanseaza cinci posturi de televiziune! Cutremur pe piata mondiala : mici si berea la PET gratis!

Răspunde

ronea - 05-31-2011

Daca cistiga USL mai ramine doar Jeffrey Franks sa aiba grija de Romania!

Răspunde

sebi - 05-31-2011

un articol haios ca "the simpsons" !foarte tare m-am distrat , foarte mult va apreciez pentru inventivitate si spontaneitate, ma rog totusi sa nu se implineasca scenariul asta, Doamne feri !

Răspunde

p-aolo,s - 05-31-2011

o tara intreaga este tembelizata de 3-4 televiziuni.populatia romaniei nu are inca EDUCATIA VOTANTULUI CONSTIENT.pomenile electorale,promisiunile belicoase,iata ingredientul folosit de politicieni.si daca este sa vina acesti tembeli la putere,atunci ne meritam soarta.o tara divizata,nu poate avea un alt viitor decit cel pe care il merita.cine apuca sa o ia razna afara,nu va face o alegere neinspirata.SI ZAU CA NU MAI STIU CIND VA FI BINE SI IN SARMANA ROMANIE.guvernul actual sa imprumutat de la FMI CU APROAPE 20 DE MILIARDE,APOI AM AVUT PARTE SI DE MASURI DE AUSTERITATE.se intrevad vremuri mai bune.irlanda la nici 5 milioane de suflete,a imprumutat 60 de miliarde.portugalia deasemenea aproape 80 de milioane la o populatie de nici 10 milioane.USL-istii toaca de dimineata pina seara la televiziunile cu pricina,esecul guvernarii BOC.sint de parere ca roadele acestor masuri aspre, se vor vedea curind,evident ,sa fie lasati sa termine ce au inceput.TRILATERALA ROSIE a opozitiei trebuie anihilata intr-un singur fel:ZDROBINDU-I LA URNELE DE VOT.AU AVUT TOT TIMPUL DIN LUME,15 ANI SA FACA CEVA SI AU DUS TARA DE RIPA.

Răspunde

Sean - 05-31-2011

Aşa, la prima citire, remarc un mare loc gol în acest exerciţiu de imaginaţie. E vorba de perioada aia dintre terminarea "numărătorii" voturilor şi "obţinerea" votului de investitură a guvernului! Aţi ignorat cu desăvâşire această perioadă! Se poate d-na Pora? Mai încercaţi! În rest...ce să zic? Puteaţi găsi şi lucruri mai bune de făcut!

Răspunde

Mihai - 05-31-2011

Prefer alt exerciþiu de imaginaþie... O Românie normalã: fãrã haite de câini vagabonzi, praf ºi mizerie .. cu o infrastructurã civilizatã de transport... cu legi care sunt respectate (inclusiv de guvernanþi).. cu taxe, impozite ºi alte angarale COLECTATE fãrã "excepþii" ºi cheltuite aºa cum trebuie... cu politicieni care au þinere de minte ºi BUN SIMÞ ... cu 0 (zero) circ mediatic al procurorilor ºi sentinþe privative de libertate cu executare pentru mulþii (mult prea mulþii) care au ciordit la greu .. cu mãsuri luate cu cap ºi la timp de guvern ... cu miniºtrii care îºi asumã erorile prin acel elegant act numit "demisie" ... cu parlamentari care "zboarã" din partid pentru problemele din instanþã ºi nu sunt pãstraþi ca sã asigure votul.. cu ziariºti calmi, care nu se isterizeazã, ããã-ie sau bâlbâie... cu un preºedinte care sã trãiascã în aceiaºi þarã cu noi, în care "sã NE simþim bine"... FÃRà dublã mãsurã... FÃRA memorie selectivã... Vã place ?

Răspunde

Liviu din Timisoara - 05-31-2011

Miere la robinete , nu ? ... Masaje la domiciuliu pentru pensionarii care si-au primit medicamentele la usa, nu?Alegeri prezidentiale anticipate, nu ?! Doar de data asta!

Răspunde

petcu - 05-31-2011

Superb! Ne asteapta un viitor luminos dar credibil avand in vedere adevarata dimensiune morala a celor doi clovni.

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22