Complicii lui Marta, acuzat de evaziune fiscala de 73 milioane euro, ARESTATI in SUA

F.m. | 20.03.2014

Pe aceeași temă

Sotii Diana si Radu Nemes, acuzati de frauda in Romania, au fost arestati marti de FBI si vor fi extradati in tara, anunta Mediafax, citand publicatia Nisqually Valley News. Omul de afaceri Radu Nemes, in varsta de 39 de ani, si sotia sa, Diana Nemes, in varsta de 38 de ani, au fost acuzati in Romania de evaziune fiscala. Potrivit B1 Tv, Diana si Radu Nemes sunt acuzati de o frauda de 73 de milioane de dolari. Nemes se afla in varful afacerii cu produse petroliere in urma careia statul a fost pagubit cu 15 milioane de euro, alaturi de Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, informeaza hotnews.ro.

Potrivit documentelor judiciare, sotii Nemes locuiau in Yelm cu o viza expirata si detineau mai multe conturi bancare folosite pentru transferul banilor din Romania in conturi in Dubai.

Nemes se afla in varful afacerii cu produse petroliere in urma careia statul a fost pagubit cu 15 milioane de euro, alaturi de Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

"Discutam despre o cauza care are un prejudiciu estimat la aceasta data de 15 milioane euro. Investigatia procurorilor din cadrul DNA a devoalat un mecanism amplu, evazionist, cu intelegeri dintre persoane care administreaza in fapt sau alte administreaza de drept societati comerciale si care evitand plata accizelor datorate pentru motorina inlocuind-o scriptic cu combustibil slab accizat, fiind vorba despre o diferenta de la 15 la peste 350 euro la tona, si care au reusit sa faca profituri uriase eludand taxele si impozitele care se datorau statului", a sustinut procurorul de sedinta, afirmatii consemnate in motivarea deciziei, data publicitatii marti, 17 iulie.

Potrivit acuzarii, toate aceste persoane implicate au concurat la producerea acestuia prejudiciu pe diferite paliere.
 "In varful acestei piramide se afla deopotriva Marta Codrut Alexandru, fost factor decizional la nivelul ANAF si suspendat, iar pe de cealalta parte Nemes Radu, patron al SC Optima Bussines, dar cu timpul s-a alternat la detinerea partilor sociale si la SC Excella Real Grup SRL, care face obiectul mai multor investigatii de mai multi ani, si in calitatea ei de antrepozit fiscal, practic, evita plata accizelor si TVA-ului datorat pentru vanzarea motorine, afirmand ca ar produce alte sortimente de combustibil cum ar fi combustibil lichid greu, combustibil lichid usor.

In acte, motorina era transferata catre firme din Capitala care nici nu exista, iar administratorii acestora fie nici nu stiu de ele, fie au semnat niste documente pentru niste bani primiti de la responsabili grupului evazionist tocmai pentru a-i acoperii pe acestia. In realitate motorina pleca din Constanta direct catre firmele administrate de Ovidiu Ioan Moldovan si alte persoane, dupa care se intorceau banii prin alte societati cu tot felul de destinatii, societati care in realitate nu au nici un fel de activitate si de acolo erau scosi pe diverse destinatii, gen borderou achizitii cereale. Deci este vorba despre bani care proveneau tocmai din diferenta de acciza", explica procurorul.

DNA sustine ca Nemes Radu si sotia acestuia, Nemes Diana Marina, au infiintat mai multe societati care aduceau motorina intr-un circuit care se inchidea prin a se face plati prin Optima Bussines. Totodata solicita a se observa si implicarea acestuia precum si relationarile pe care le avea la nivelul ANAF.

"In continuarea sustinerilor pe lantul evazionist solicita a se observa si imprejurarea ca inculpatul prezent astazi nu neaga anumite relatii comerciale pe care le-a avut numai ca dincolo de statiile sale, in acea statie din Medias se intamplau toate transvazarile acelea. In ceea ce il priveste pe Gulea Mihai apare intr-un context interesant respectiv intr-un set de cateva firme administrate de persoane care nu au adapost, au conditii sociale precare si nu au nici un fel de posibilitati de a gandi sau administra o afacere. S-a recomandat unui functionar de la Imprimeria Nationala ca fiind unul dintre administratorii societatilor si sa comande borderou de achizitii de cereale. Acesta era singura modalitate de sustragere de bani in numerar si sume foarte mari din banci. Mai departe acesti bani urmau sa fie schimbati pe diverse cai in valuta si sa fie intorsi prin intermediari catre familia Nemes. Implicarea acestuia este clara mai ales ca in perioada in care se afirma ca ar fi plecat din tara tocmai inchisese un cont al unei societati dintre acelea care nu aveau activitate", consemneaza Curtea de Apel Bucuresti, in decizia prin care a emis patru mandate de arestare, intre care trei in lipsa, si a dispus cercetarea in libertate a unei persoane.

In ceea ce ii priveste pe sotii Nemes, Curtea de Apel Bucuresti retine ca Radu Nemes, impreuna cu inculpatii Guliu George, Chirvasitu Dumitru Juganaru Andrei Florin si Moldovan Ovidiu Ioan, a initiat un amplu mecanism evazionist ce vizeaza sustragerea de la plata accizelor aferente a importante cantitati de motorina, comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare, prin intermediul unor societati comerciale tip fantoma, controlate prin persoane interpuse.

Astfel, inculpatii Nemes Radu, Guliu Geroge (administrator al SC EXCELLLA GRUP SRL), Chirvasitu Dumitru (administrator al SC INKASSO JOBS SRL), P.D.E. (Dumitru Emilian Preda-administrator de fapt al SC CAR TRANS PREDA SRL), Juganaru Andrei Florin (administrator de fapt al SC RAD TRANS CONCEPT SRL) si Moldovanu Ovidiu Ioan (administrator al SC BENY OIL SRL) in perioada mai 2011 - in prezent, au constituit un grup infractional organiza in scopul savarsirii unor infractiuni de evaziune fiscala prin intermediul societatilor comerciale pe care le administrau.

"Coordonator al intregului grup infractional este inculpatul Nemes Radu care prin intermediul relatiilor pe care si le crease la nivelul diverselor institutii statale, avea posibilitatea prevenirii oricaror controale care sa vizeze activitatea evazionista desfasurata prin intermediul SC EXCELLA REAL GRUP SRL, in special la nivelul ANAF, (si ceea ce este relevant pentru acest dosar) prin intermediul inculpatului Marta Codrut Alexandru, fost sef de cabinet al presedintelui ANAF, invinuitul B.S. (Blejnar Sorin-n.r.)", consemneaza instanta.

In concret mecanismul evazionist operationalizat de aceasta grupare presupunea importul de motorina de catre SC INKASSO JOBS SRL, vanzarea scriptica catre SC EXCELLA REAL GRUP SRL a acelorasi cantitati importate, in realitate acestea fiind transportate, prin intermediul SC RAD TRANS CONCEPT SRL si SC CRIVAS LOGISTIC SRL, catre SC BEN OIL SRL, ori catre alti distribuitori. Circuitul scriptic presupune intocmirea ulterioara a unor documente care sa ateste ca SC EXCELLA REAL GRUP SRL a prelucrat motorina cumparata, transformand-o potrivit autorizatiei de antrepozit in combustibil lichid usor ori combustibil lichid greu, fapt ce atragea obligativitatea achitarii catre bugetul de stat a unei accize intr-un cuantum mult inferior fata de cel prevazut pentru comercializarea motorinei. Pentru a da posibilitatea distribuirii pe piata a combustibililor tranzactionati, membrii gruparii au procedat la constituirea unor societati fantoma - SC CIBIN DISTRIBUTION SRL ¬ cu un rol esential, si anume transformarea doar pe baza de acte a combustibililor inferiori (CLG si CLU) in motorina, oferind astfel documente justificative care atestau ca anterior fusese achitata acciza legala pentru motorina, creand astfel aparenta de buna-credinta a celor care achizitionau produse petroliere de la societatea fantoma.

"Relevante sunt actele aflate la dosar si nota de constatare intocmita de specialistii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, din care a rezultat ca in baza contractului de prestari servicii nr. 56/C/2011, incheiat intre Inkasso Jobs SRL si Oil Terminal SA, prima entitate a preluat, in perioada 12 mai - 20 iunie 2011, 4.704 tone de motorina euro 5, toata cantitatea fiind livrata antrepozitului fiscal detinut de SC Excella Real Grup SRL", arata acuzarea a carei opinie este consemnata de judecator.


In ceea ce il priveste pe inculpatul Nemes Radu fiind coordonatorul grupului infractional, acesta a actionat in perioada mai 2011 pana in prezent, in vederea consolidarii palierului de protectie, format din functionari cu putere de decizie din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sau ai structurilor subordonate, noteaza in motivarea deciziei sale Curtea de Apel Bucuresti.

Astfel, in data de 20 decembrie 2011, Nemes Radu s-a intalnit cu Marta Codrut Alexandru in incinta restaurantului "La Pergola", situat in municipiul Arad, Bulevardul Revolutiei, intr-un regim contrainformativ ridicat, cei doi discutand in tot acest timp cu o voce scazuta, fiind foarte atenti la cei din jur, mai arata DNA.

La un moment dat, Nemes Radu a cerut ospatarului o bucata de hartie pe care a desenat ceva in timp ce ii dadea explicatii lui Marta Codrut Alexandru.
De asemenea, au existat si alte intalnirii si convorbirii intre inculpatul Nemes Radu si inculpatul Marta Codrut, cea mai relevanta dintre acestea fiind ce din data de 10 februarie 2012, cand inculpatul Marta Codrut Alexandru l-a contactat pe numitul Nemes Radu si l-a intrebat daca sunt "noutati ceva", acesta din urma raspunzandu-i ca nu si ca "dam inainte, usurel, asa".

Totodata, Marta Codrut Alexandru l-a intrebat pe Nemes Radu despre niste hartii pe care le-a primit "swift-urile alea", atragandu-i atentia ca "nu erau toate, erau numai o parte". Inculpatul Nemes Radu i-a promis sa se "va uita prin ele, sa vada ce lipseste".

Marta a afirmat ca le are pe "primele de prin octombrie", dar ca mai trebuie si "celelalte, sa i le dau lu` ala". Nemes Radu i-a spus ca trebuie sa fie "opt in total", intrebandu-l cate a primit. Marta Codrut Alexandru a raspuns ca a primit "numai vreo patru, in total 1,1". Nemes Radu a promis ca le va pregati si pe celelalte si le va pune "intr-un dosar". Codrut Alexandru Marta a insistat asupra necesitatii primirii tuturor documentelor intrucat trebuie "sa i le dau lu` asta sa si le ...", deoarece "nu e bine sa nu le aiba".

Din datele obtinute a rezultat faptul ca toate acestea se referau la platile efectuate de SC Inkasso Jobs SRL catre SC Corralys Investment Limited Emiratele Arabite Unite, societate care detine calitatea de asociat in cadrul SC Optima Business SRL Astfel, in perioada 10.10.2011 ¬ 13.01.2012, platile efectuate de SC Inkasso Jobs SRL catre SC Corralys Investiment Limited si avand la baza importuri fictive, insumeaza 2,88 milioane dolari SUA.

Subiectul celor opt plati externe efectuate de SC Inkasso Jobs SRL a facut obiectul unei discutii telefonice purtate intre Marta Codrut Alexandru si Buliga Mihai, in data de 16 februarie 2012, ocazie cu care acesta din urma i-a precizat interlocutorului ca are cunostinta de "dosar", intrucat s-a ocupat personal de intocmirea acestuia, fiind vorba despre "alea opt".

Asadar, spun anchetatorii, rezulta indicii temeinice ca inculpatul Nemes Radu a avut calitatea de initiator si coordonator al acestui grup infractional organizat si principalul beneficiar al sumelor de bani obtinute prin acest mecanism.

In ceea ce o priveste pe sotia sa, Nemes Diana Marina, aceasta, desi nu are gradul de implicare al inculpatului Nemes Radu in activitatea grupului infractional, aceasta l-a sprijinit fiind asociata in cadrul societatii care sta in centrul activitatilor desfasurate, respectiv SC EXCELLA GRUP SRL.

In ceea ce-i priveste pe inculpatii Marta Codrut Alexandru si Puscasu Stefan, instanta retine faptul ca acesti erau implicati in activitatea grupului infractional pe palierul de protectie. In urma unor activitati de filaj si interceptarea a convorbirilor, au reiesit date din care rezulta ca inculpatul Marta Codrut Alexandru, seful de cabinet al presedintelui ANAF a sprijinit grupul infractional coordonat de catre inculpatul Nemes Radu pentru ca acesta sa-si desfasoare activitatea fara probleme din partea institutiilor de control in materie fiscala ale statului.

Mai mult, acesta l-a asigurat ca il va convinge pe presedintele ANAF, B.S. (Blejnar Sorin-n.r.) sa mai raman o vreme la conducerea Agentie. Oricum, daca nu mai ramane, il asigura ca va veni cineva de incredere.

Puscasu Stefan a tinut legatura cu Buliga Mihai, informandu-l, totodata, permanent pe Marta Codrut Alexandru cu privire la etapele deplasarii lui Nemes Radu catre Arad si clarificand aspectele privind realizarea intalnirii mentionate.

Totodata, Puscasu Stefan i-a "raportat" ca a avut o intalnire si cu Buliga Mihai, transmitandu-i lui Marta Codrut - Alexandru ca totul e in regula ... "...vezi ca m-am vazut si cu prietenul ala al meu"el zice ca e totul oK, nu?""da", consemneaza instanta.

Potrivit magistratilor, Puscasu Stefan actioneaza ca interpus al lui Marta Codrut Alexandru pe relatia cu Buliga Mihai reprezinta de fapt calea de comunicare intre Marta si Nemes Radu. De exemplu la data de 5 martie 2012, la ora 20.25, Puscasu Stefan a luat legatura cu R.M. iar in aceeasi zi la orele 20.26 il apeleaza pe Marta Codrut Alexandru si ii comunica ca a luat legatura si urmeaza sa se intalneasca si sa vorbeasca.

"Relevanta este si discutia din 7 martie 2012, ora 14.36, cand Puscasu Stefan a fost contactat de catre Buliga, telefonul fiindu-i dat lui Nemes Radu aflat impreuna cu Buliga Mihai, acesta din urma solicitandu-i sa stabileasca o intalnire in cursul acelei dupa-amiezi cu Marta Codrut Alexandru. La un interval de aproximativ un minut, Puscasu a luat legatura cu Marta si au stabilit ca intalnirea sa aiba loc la ora 18.00 in acelasi loc. In minutele urmatoare tot prin interpusi Marta Codrut Alexandru si Nemes Radu cad de acord sa se intalneasca unde fusesera si "luni" (la locuinta lui Comanita Viorel). In aceeasi seara de 7 martie 2012, Marta ii da mesaj lui Comanita Viorel ca mai intarzie", arata sursa citata.

In 15 februarie 2012, zi in care Marta si Nemes i-au facut o vizita la domiciliul lui Viorel Comanita, la acel moment director executiv ANV (Autoritatii Nationale a Vamilor), la solicitarea lui F.S., numitul R.R.C., comisar sef al Garzii Financiare - Sectia Judeteana Ilfov, s-a deplasat la biroul numitului S. E., arata instanta.

Pe parcursul intalnirii, R.R.C. i-a solicitat lui F.S., in regim de urgenta, CV-ul acestuia, iar ulterior i-a transmis, la cererea omului de afaceri, ca este nevoie de discretie absoluta cu privire la demersuri intreprinse.

In 26 februarie 2012, Marta Codrut Alexandru si Nemes Radu au discutat din nou, ocazie cu care Marta i-a relatat ca "sunt presiuni mari acuma pe toata lumea de la asta nou, dar care e OK" si ca: "a vrut sa-l tupaie p-asta al nostru dar noroc ca mai am eu prieteni". In plus, a confirmat ca a primit "dosarelul" si ca l-a dat mai departe, dupa ce anterior si-a facut o copie, potrivit acuzarii.

Ulterior, in 1 martie 2012, Nemes Radu l-a apelat pe Marta Codrut Alexandru si l-a intrebat daca poate sa ajunga mai repede intrucat "a fost la un prieten" si zice ca "a innebunit lupul acolo si nicicum nu mai vrea sa ramana". Marta Codrut Alexandru l-a intrebat daca "vrea sa-l arda p-asta micu", iar Nemes Radu a spus ca nu, cica "vrea sa se arda singur", ca "s-a saturat, ca alea, ca nu mai poate". In continuare, Nemes Radu i-a recomandat lui Marta sa vina mai repede in tara" "Pe dumneavoastra intotdeauna v-a ascultat" si, in plus, nu este "o perioada prea mare ... e prea mare presiunea acuma".

Marta a promis ca va vorbi cu el si ca il va convinge. Nemes Radu a spus ca "trebuie un pic gandita", context in care Marta i-a reamintit interlocutorului ca data trecuta cand s-a pus problema demiterii lui B.S. "trebuia una repede, repede", motiv pentru care ar fi fost preferat pentru numirea in functia de presedinte al ANAF, numitul F. S., desi "p-aia (varianta) ar fi preferat s-o tina dupa". In final, Nemes Radu a promis ca-l va suna din nou dupa ce va merge la "varu" (Comanita Viorel), intrucat "a fost chemat inapoi", mai spune sursa citata.

In aceeasi zi, la scurt timp, in jurul orei 20.23, din locuinta lui Comanita s-a purtat o discutie intre acesta din urma (de pe terminalul mobil folosit de Nemes Radu) si Marta Codrut Alexandru. Comanita Viorel si-a exprimat nedumerirea cu privire la decizia intempestiva a lui B.S. care "s-a apucat sa-si faca curatenie". Marta Codrut Alexandru a intrebat "care este motivul real" al unei asemenea masuri, Comanita Viorel afirmand ca nu stie, dar ca l-a chemat "sa vina pe aici", B.S. confirmandu-i prezenta intr-o ora, potrivit DNA.

Marta Codrut Alexandru a spus ca, pentru a-l face pe B.S. (Blejnar Sorin-n.r.) sa se razgandeasca, trebuie "sa stea cu el" dar macar "sa mai astepte o saptamana, doua". Cei doi au stabilit ca vor comunica in continuare de pe aceleasi terminale mobile "dedicate", in plus, Comanita Viorel afirmand ca "are ceva nou pentru el", consemneaza Curtea.

In final, Marta Codrut Alexandru l-a solicitat la telefon pe Nemes Radu caruia i-a promis ca va incerca sa vina sambata, dupa ce va afla "ce simte varu`". Nemes Radu a afirmat ca nu va ramane la discutie intrucat "n-are sens".

Dupa aproximativ zece minute, Nemes Radu si Marta Codrut Alexandru au discutat din nou, primul afirmand ca "nu e momentul" si ca "are niste lucruri cu care se poate descurca dar sa nu apara altele in plus", pentru ca altfel "o sa zica lumea ca e de capul lui".

Marta Codrut Alexandru a promis ca-l va convinge pe B.S., Nemes Radu solicitandu-i sa mai stea "macar o luna, doua, fiind si cu alea vechi pe punctele de finalizate, sunt si altele noi", pentru ca banuieste ca "nu ii este chiar indiferent ce se intampla in jurul lui".

Mentinerea in functie a numitului B.S. era esentiala pentru numitul Nemes Radu care intentiona sa finalizeze o serie de proiecte si sa demareze mecanisme evazioniste suplimentare, sens in care Marta Codrut Alexandru si-a manifestat disponibilitatea atat pentru a incerca sa il convinga pe B.S. sa nu emisioneze, cat si pentru a actiona in sensul numirii unei alte persoane obediente - "iar daca tot vrea neaparat sa plece, sa puna pe cine trebuie", conturandu-se indicii ca cel vizat la acel moment pentru inlocuirea lui B.S., evident in sensul gruparii infractionale, era numitul F.S., comisar general adjunct al Garzii Financiare.

Semnificativ in acest context, arata instanta, este aspectul privitor la referirea numitului Marta Codrut Alexandru la o situatie anterioara, cand a trimis CV-ul altei persoane propozabile, in interes infractional, pentru functia de presedinte ANAF: "CV-ul lui alalalt era singura varianta rapida".

In plus, a rezultat ca, in demersurile sale, Marta Codrut Alexandru se bazeaza pe doua persoane dintre care una este cunoscuta si de Nemes Radu - "inca doua sprijinuri: de la tipul asta si de la baiatul cu care te-ai mai vazut tu din cand in cand", context in care retine atentia faptul ca, in cursul lunii august 2011, cel din urma s-a intalnit, in jurul orei 17.30, la benzinaria OMV de pe DN1, intre Balotesti si Otopeni, cu S.E., care i-a inmanat un pachet, potrivit sursei citate.

Potrivit acuzarii, in jurul orei 21.50, Marta Codrut Alexandru i-a transmis lui Nemes Radu, referitor la aspectele discutate anterior, ca a luat legatura cu B.S. care i-a spus ca: "vine de la lucru cat timp o mai avea de unde, ca astia vor sa schimbe toti sefii de institutii". In continuare, Marta Codrut Alexandru a afirmat: "daca ii schimba pe toti, ii schimba pe toti, n-ai ce sa faci, sa-l punem pe alalalt, pe unul pe care il cunoastem noi". Nemes Radu i-a sugerat ca ar fi bine ca B.S. "sa mai astepte macar o luna" fiind suficient pentru a pune la punct niste lucruri.

Mai mult, in 2 martie 2012, la sprijinul lui Marta Codrut Alexandru a apelat si Comanita Viorel, in contextul in care noul ministru al finantelor publice isi manifestase intentia de a-l demite, invocand un document transmis de autoritatile vamale din Republica Moldova care releva cooperarea ineficienta cu ANV pe linia combaterii operatiunilor de trafic ilegal si contrabanda - "de azi au trecut la atac, la mine".

Marta l-a asigurat in acest context pe Comanita ca va intreprinde demersurile necesare pentru a-l mentine in functie - "stai calm, nu te schimba nimeni ¬ stai linistit, vin eu. Fiti calmi, nu se intampla nimic", stabilind sa se intalneasca in seara de 4 martie 2012, dupa ce se va vedea cu o terta persoana ¬ "duminica ajung pe la ora 22.00, sa zicem ca as putea pe la ora 23.00, insa trebuie sa ma vad cu o persoana. Si dupa aceea, daca vrei, ne vedem".

Astfel, indicii obtinute releva ca Marta Codrut Alexandru se bazeaza, pentru a asigura mentinerea in functie (pana la mijlocul lunii aprilie 2012, conform celor discutate cu Nemes Radu la 1 martie 2012) a lui B.S. si Comanita Viorel pe relatiile detinute de S.E. la nivelul conducerii aparatului guvernamental de la acel moment.

Din datele obtinute de catre anchetatori rezulta indiciile savarsirii de catre inculpatii Marta Codrut Alexandru si Puscasu Stefan a infractiunilor pentru care sunt cercetati, respectiv de complicitate la evaziune fiscala, si sprijinire a unui grup infractional organizat, noteaza instanta.

Separat de aceasta cerere de arestare preventiva, un alt complet de judecata al Curtii de Apel Bucuresti a decis, in 10 iulie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a fostului sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Constanta, Dan Secareanu, si a altor sapte persoane implicate in afacerea judiciara privind evaziunea fiscala de peste 15 milioane de euro.

Fostul sef al Vamilor, Viorel Comanita, a primit interdictie de a parasi tara, a mai decis Curtea.

Procurorii DNA au emis, marti, 17 iulie, o ordonanta pe numele fostului sef al ANAF Sorin Blejnar prin care au stabilit ca acesta sa nu parareasca tara pe o perioada de 30 de zile, in dosarul in care este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat.

Dupa iesierea de la DNA, fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a ous: "Am dat o declaratie in care am prezentat tot ceea ce cunosteam despre situatia in cauza, adica nimic".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22