De ce nu-l votez pe Geoană

Andreea Pora 06.12.2009

De același autor

Pentru că Geoană este prost. Şi nu unul de duzină, este însăşi perfecţiunea Prostiei. Ce înseamnă asta? Multe. Că ia forma vasului în care îl torni şi se simte bine în orice fel de recipient. Când preia ştafeta de la Iliescu, este de stânga, când se întâlneşte cu Vântu cel malefic devine capitalist de cumetrie, iar cind se incuscreste cu Antonescu are senzatia ca e "de o suta de ani"impreuna cu el, deci unul din urmasii lui Bratianu. A luat forma unicameralului, caci "poporul a vorbit" si daca i se va spune, va deveni un fervent sustinator al republicii prezidentiale. A devenit insasi cota unica in actiune, renuntind la impozitul progresiv cu viteza cu care a batut palma reconcilierii cu PNL. L-a infiat pe Johannis cu acte semnate de altii. Nu are optiuni sau principii, dar are aplomb in a le afirma atunci cind i se spune ca i-ar fi in avantaj. Asta il face cu atit mai periculos, pentru ca poate pacali pe multi.

Mai inseamna si ca nu intelege nimic din ceea ce i se da spre invatare. Ca dovada legea responsabilitatii fiscale, pe care bietul om o recita pe de rost cu greseli cu tot. In general, nu-i place sa-si incarce memoria cu detalii precum cursul de schimb, rezultatele ultimului recensamint, programul "rabla" sau contractele Romaniei cu tarile vecine si prietene. Din neatentie ar putea cere retragerea trupelor din Irak dupa ce acolo nu va mai ramine urma de soldat. Ideile altor devin propriile sale visuri: rosiile romanesti adunate gramada pe tarabe, medicamentele expediate prin Posta inca neprivatizata, cei 25.000 euro pentru cei care nu vor cu niciun chip repatrierea. Nu-mi plac cei care nu sint capabili nici macar sa viseze cu propria minte.

Nu-l votez pe Geoana pentru ca este un las. A beneficiat fara scupule de o campanie murdara, nefiind in stare sa lupte cu Basescu onest si cu arme albe. A avut nevoie de televiziunile mogulilor, de propaganda si minciunile lor pentru a intra in turul doi. A inlocuit dezbaterea de idei si programe cu Hayssam si cu filmulete trucate de compania oligarhului Patriciu. A dat bir cu fugitii din fata confruntarii, lucru de inteles dupa seara fatala de joi. A plecat pe usa din spate de la Timisoara, neavind curajul sa-si infrunte contestatarii. Se ascunde in spatele lui Johannis, mintind astfel electoratul liberal.

Nu-l votez pe Geoana pentru ca nu-mi plac stapinii lui. Nu cred ca Romania are nevoie de mai mult de un singur presedinte. Deci, nu vreau ca presedintii romanilor in urmatorii cinci ani sa fie cei din tagma Vintu, Patriciu &Voiculescu. Nu-l vreau pe Vintu presedinte si nici ca politica tarii sa fie aranjata fie la telefon fie in sedinte colective de relaxare. Nu-l vreau presedinte nici pe Patriciu si nici nu cred in programele lui economice sau in viziunile lui asa-zis liberale. Nu-l vreau presedinte nici pe Voiculescu impreuna cu echipa lui de indoctrinare de la Antene. Nu-i vreau presedinti si nici macar ministri pe Hrebenciuc, Vanghelie, Fenechiu, Nicolai, Ponta, Dragnea sau Vosganian. Cu alte cuvinte, nu vreau sa votez un fals presedinte. Marioneta unor indivizi pe care ii consider nocivi si nefrecventabili.

Nu-l votez pe Geoana din cauza celor care l-au sustinut in aceasta campanie murdara. Pentru ca nu-mi plac toti cei care s-au aliniat in spatele lui si au incercat sa ma minta, sa ma manipuleze si sa ma intoxice in ultimii doi ani. Imi displac profund Mugur Ciuvica, Rosca Stanescu, Bogdan Chireac, Cosmin Gusa, Claudiu Saftoiu, Cornel Nistorescu, Stan-Laptop, Gadea, Firea, Badin, Ciutacu, Razvan Dumitrescu si multi altii (lista e neincapatoare) din echipele televiziunilor si ziarelor moguliste. Imi repugna faptul ca acestia au inteles sa-si arate simpatiile politice sau sa raspunda la comezi tavalind in noroi normele elementare ale jurnalismului. Nu-mi plac listele negre si nici macularea programatica a intelectulilor care sint pe alte pozitii. Cred ca este o virtute sa te afli in dizgratia acestora. De aceea, vazind pe cine si pe ce s-a bazat Geoana in aceasta campanie mi-e pur si simplu imposibil sa-l votez.

Nu-l votez pe Geoana si pentru ca nu-mi place aceasta "Alianta Anti". Mi se pare ceva dubios cind atitia indivizi, despartiti pina acum de ideologie, principii si istorie isi dau mina. Nu inteleg exact ce-i mina in lupta, dar am suspiciunea ca vor sa ajunga la putere pentru a bloca, asa cum au mai facut-o in ultimii 20 de ani, reformarea Romaniei. Ei sint aceeasi care au vrut sa-l debarce pe presedinte, care s-au opus deschiderii dosarelor Securitatii, care au boicotat reforma in Justitie si au indepartat-o pe Monica Macovei, care tropaiu la condamnarea comunismului si au denaturat dupa aceea sensul gestului. Ei sint cei cercetati pentru coruptie, pasibili de viitoare condamnari in instante, cei care s-au constituit ca nimeni altii intr-o caracatita economico-mediatica si au vrut sa-l infringa pe Basescu prin linsaj mediatic si informational. Sint cei care au capusat orice guvernare, jucind mereu, ca Vintu si Patriciu, la doua capete, pentru a fi bine cu toti. Nu-mi plac coalizariile intre oameni pe care ii banuiesc de alte intentii decit cele afirmate public. Si, in general, imi ridica mari semne de intrebare cind personaje dubioase, provenite din zone extrem de diferite, se unesc impotriva unuia singur.

Nu-l votez pe Geoana pentru ca nu am votat niciodata FSN-ul lui Iliescu si orice provine de aici.

Nu vreau ca in loc de un presedinte, cu relele si bunele lui conoscibile, de un om, cu pacatele si calitatiile lui, sa aleg un o masca. Care isi schimba expresia la indicatiile regizorale.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22