De același autor
Un exponent al actualei coalitii parlamentare, alcatuita din cinci partide, solidarizate, peste divergentele ideologice subsidiare, de primejdia evolutiei tarii spre democratie, prin ruptura efectiva de trecutul sovieto-comunist, si-a manifestat de curand la un post de televiziune mahnirea pe care i-a pricinuit-o faptul ca in infruntarile actuale de opinie este vizat si domnul presedinte Ion Iliescu. Persoana in cauza a omis sa explice locul si rolul lui Ion Iliescu in istoria contemporana a Romaniei. O facem noi in locul sau:
- Ion Iliescu a fost membru de frunte al Partidului Comunist Roman, instaurat la putere din ordinul lui Iosif Visarionovici Stalin sub presiunea trupelor sovietice. In aceasta calitate, el a fost asociat la intregul sir de crime si faradelegi care au caracterizat regimul comunist, in primul rand frustrarea intregului popor roman de dreptul elementar la libertate timp de aproape cincizeci de ani.
- Ion Iliescu a strangulat revolutia romana din decembrie 1989 pentru a asigura mentinerea la putere a structurilor comuniste camuflate sub diverse denumiri, in primul rand pentru a sluji interesele hegemonice ale URSS.
- In acelasi scop, Ion Iliescu a incheiat in 1991 un tratat cu URSS destinat sa mentina Romania in vasalitate sovietica, tratat vehement combatut la vremea sa de toti cei cu simtul demnitatii si al interesului national.
- Ion Iliescu si structurile pe care le-a impus la conducerea tarii au impiedicat evolutia societatii romanesti spre normalitate, a organizat viata politica a tarii pe criterii antidemocratice, pentru a mentine tara in sfera de hegemonie sovietica.
- Ion Iliescu a reprimat cu violenta eforturile societatii romanesti de a se elibera de sub regimul cripto-comunist pe care l-a impus tarii.
- Prin intreaga sa actiune, incepand cu luna decembrie 1989, Ion Iliescu se afla la originea convulsiunilor actuale ale societatii romanesti, rezultat al optiunii sale consecvent antidemocratice si antinationale.
- Ion Iliescu a ramas conducatorul efectiv al PSD. Refuzul conducatorului nominal actual al PSD, Mircea Geoana, de a-si fixa atitudinea fata de trecutul partidului pe care il conduce formal si de actiunea lui Ion Iliescu e indiciul adeziunii sale neconditionate la acest trecut si al dependentei sale efective de directivele lui Ion Iliescu. Atitudine cu atat mai semnificativa, cu cat imperialismul rus renascut isi indreapta apetitul si spre Romania.
Aceia dintre membrii coalitiei parlamentare situate sub egida PSD care au fost antrenati doar prin jocul apartenentei la partidele lor in actiunea determinata de conducatorii acestor partide mai au ragazul necesar pentru a-si manifesta dezavuarea fata de situatia in care au fost atrasi in necunostinta de cauza.