Pe aceeași temă
Liberalii vor o hotarare de incuviintare a arestarii preventive in cazul lui Dan Sova, sustine senatorul PNL Cristian Bodea. El i-a acuzat pe social-democrati ca vor sa se ascunda prin reluarea votului in acest caz.
“Ei (social-democratii – n.r.) fug, vor sa se ascunda prin reluarea votului, pe care il vor controla la sange, pentru a-l putea apara de data aceasta cum trebuie si definitiv pe Dan Sova”, a spus Cristian Bodea, potrivit Mediafax.
El a spus ca PNL vrea o hotarare de incuviintare a arestului preventiv in cazul lui Sova.
“PSD pana acum a incercat doua hotarari, prima a fost o nonhotarare, am contestat si Curtea Constitutionala a decis ca trebuie sa se dea hotarare. Au incercat apoi o hotarare negative. Nu le-a iesit nici aceea, Curtea a spus ca nu e bine. Ar trebui sa incerce acum si o hotarare pozitiva, de incuviintare a arestarii preventive”, a mai spus liberalul.
Potrivit lui Bodea, “PSD se va grabi (in privinta reluarii procedurii de vot – n.r.), ca sa scape de acest schelet pe care il are in dulap”.
Ioan Chelaru, senator PSD, a declarat ca Senatul ar trebui sa reia votul in cazul cererii DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova, in urma deciziei Curtii Constitutionale. Chelaru considera ca decizia CCR implica faptul ca intreaga procedura a fost neconstitutionala.
"Cred ca drumul de urmat este comisia juridica si in prima saptamana dupa, o sedinta de plen, reluarea votului. Atata timp cat Curtea Constitutionala a declarata intreaga hotarare neconstitutionala asta inseamna ca si votul a fost neconstitutionala. Intreaga procedura trebuie reluata", a spus Chelaru luni, la finalul Biroului Permanent al Senatului.
Curtea Constitutionala a decis saptamana trecuta, in urma unei sesizari depuse de PNL, ca hotararea Senatului in cazul solicitarii DNA de incuvintare a arestarii lui Dan Sova este neconstitutionala. PNL a sustinut in contestatie ca alianta de la guvernare a folosit regulamentul Senatului pentru a ocoli prevederile legale legate de incuviintarea cererilor de retinere si arestare preventiva, care trebuiau aprobate de majoritatea parlamentarilor prezenti.