Pe aceeași temă
Ovidiu Putura, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, a fost retinut miercuri, in urma unor audieri care au avut loc la DNA. Putura este acuzat ca a primit 30.000 de euro mita pentru interventii intr-un dosar. In acelasi dosar, trei judecatoare din Bistrita-Nasaud au fost ridicate de procurori, fiind duse la DNA pentru a fi audiate, intrucat ar fi vizate de acuzatiile de coruptie verificate in cauza, relateaza Hotnews.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au audiat mai multe ore pe Ovidiu Putura, iar in noaptea de marti spre miercuri au emis pe numele acestuia ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmand sa ceara instantei arestarea preventiva pentru 30 de zile.
Ovidiu Putura, judecator la Tribunalul Bistrita, in prezent director la Directia contencios din Ministerul Justitiei, a fost dus marti dimineata la Directia Nationala Anticoruptie, de ofiteri de politie, dupa ce pe numele lui a fost emis un mandat de aducere. Procurorii DNA i-au adus la cunostinta lui Ovidiu Putura ca este acuzat de dare de mita si trafic de influenta. Anchetatorii au facut si perchezitii la locuinta lui Putura.
Potrivit procurorilor, in luna noiembrie 2014, Ovidiu Putura i-ar fi promis judecatoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistrita-Nasaud, ca, din functia pe care urma sa o exercite in Ministerul de Justitie sau printr-un functionar de legatura ce ii poate influenta pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va face demersuri astfel incat fiul magistratului sa promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia."In schimbul interventiei promise, suspectul Putura Ovidiu i-a solicitat judecatoarei sa pronunte o hotarare favorabila intr-un dosar in care sotia suspectului era reclamant recurent", au scris procurorii in ordonanta de efectuare a urmaririi penale.
Ovidiu Putura mai este acuzat ca, in perioada 2013 - 2014, a primit de la o persoana foloase necuvenite in cuantum de circa 30.000 de euro, constand in cheltuieli aferente unor partide de vanatoare, unor sejururi la mare, un costum de vanatoare, precum si aproximativ 30.000 de lei, pentru a interveni la judecatori sa dea o solutie favorabila intr-un dosar in care persoana respectiva avea calitatea de inculpat.