Pe aceeași temă
Parlamentarii dispun analizarea raportului de activitate pe 2014 al Televiziunii romane in procedura accelerata. Comisiile de Cultural din Senat si Camera Deputatilor au termen de o saptamana in acest sens. Aprobarea sau respingerea raportului va insemna un vot de incredere sau demiterea lui Stelian Tanase din functia de presedinte-director general al TVR.
Informatia a fost prezentata de deputatul liberal Ludovic Orban. El acuza “obiective meschine” din partea PSD, sustinand ca social-democratii urmaresc sa-l dea jos pe Stelian Tanase de la sefia SRTv. Aceasta, sustine liberalul, in conditiile in care PSD se asigura protective sefei CNA, Laura Georgescu, si presedintelui-director general al SRR, Ovidiu Miculescu.
Situatia ii arata lui Orban ca, de fapt, “PSD vrea sa faca o executie politica a unui conducator de televiziune, pentru simpla indrazneala a acestui conducator de televiziune de a nu fi sluga lui Victor Ponta si a PSD. Nu ii intereseaza ce se intampla la CNA, rusinea si promiscuitatea in care a ajuns CNA, faptul ca majoritatea membrilor CNA doreste schimbarea din functie a presedintelui CNA Laura Georgescu”, a spus liberalul.
Raportul Televiziunii publice pe anul 2014 scoate in evident problemele financiare severe cu care se confrunta institutia: datorii totate de 700 de milioane de lei (din care 440 milioane catre bugetul de stat), venituri totale de 544,2 milioane de lei, cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei si pierderi de 81,5 milioane de lei, potrivit HotNews.
Pentru prima data dupa multi ani, parlamentarii gravesc intr-un asemenea ritm discutarea raportului TVR, in conditiile in care de la Tudor Giurgiu incoace toti presedintii-directori generali ai TVR au plecat din functie dupa respingerea raportului.
Raportul SRTV a fost discutat, miercuri, de Birourile permanente, care au decis sa-l trimita catre comisiile de specialitate. Tot o saptamana au la dispozitie si comisiile de buget-finante pentru a discuta raportul privind contul de executie bugetara al Televiziunii publice. Comisiile de cultura urmeaza sa-l analizeze in sedinta comuna, iar pe baza analizei lor plenul trebuie sa aprobe sau sa respinga documentul. In cazul respingerii, presedintele-director general si Consiliul de Administratie sunt demisi de drept.